Noordzee FM-kerstboom valt tegen

_joepie_ had ons via de nieuws-submit te melden:

De grote kerstboom die Noordzee FM op de dam in Amsterdam heeft neergezet is niet in goede aarde gevallen. Het uiterlijk van de boom is volgens passanten ronduit lelijk. De overwegend bruine boom zal binnenkort worden vervangen door een groene.

"Die boom is op sterven na dood," zegt een man die diep weggedoken in z'n jas over de Dam loopt. "Ik werk hier tegenover en moet elke dag tegen dat ding aankijken. Het ziet er nog steeds niet uit. Laat ze hem maar weer weg halen."

Het radiostation zelf namelijk ook niet blij met de boom. "Deze boom verdient absoluut geen schoonheidsprijs. De door ons geselecteerde boom is helaas tijdens het omzagen gebroken waarna deze boom op transport is gegaan. Het behoeft geen toelichting dat wij het zelf buitengewoon spijtig vinden dat het zo gelopen is", zo meldt een woordvoerder van de zender. De zender deelde vandaag dan ook duizend gratis kerstbomen uit.

Noordzee FM mag overigens geen reclame ophangen in de boom. Dit heeft bestuur van het stadsdeel Centrum besloten. De officiële ontsteking van de boom vond vanmiddag om 17:00 uur plaats door Noordzee-dj Winston Gerschtanowitz.