Verkoop Nintendo DS loopt goed

Iedereen die voor het einde van het jaar nog een Nintendo DS uit de VS wil halen kan zijn hart ophalen. Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat er voor het einde van het jaar 40% meer Nintendo DS’en uitgeleverd zullen gaan worden aan de detailhandel. Hiermee zal het totale aantal DS’en dat in de VS uitgeleverd is uitkomen op 1,4 miljoen stuks. De populariteit heeft er namelijk voor gezorgd dat er in veel winkels een tekort is, want de eerste levering van 500.000 stuks was na de eerste week vrijwel uitverkocht. In Noord Amerika zijn er op het moment al 700.000 stuks verkocht en in Japan zijn er vanaf twee december in slechts vier dagen 500.000 stuks verkocht, wat betekent dat er wereldwijd al meer dan 1.2 miljoen Nintendo DS’en verkocht zijn.

“Nintendo doet er alles aan om met de feestdagen genoeg Nintendo DS’en uitgeleverd te hebben,” aldus George Harrisson, Nintendo of America’s onderdirecteur Marketing en Communicatie. “De enthousiaste reactie van consumenten heeft ervoor gezorgd dat Nintendo DS een ‘must have’ is geworden. We zijn vastbesloten daar een ‘will have’ van te maken.”

De Nintendo DS zal op 25 maart uit worden gebracht in Europa voor een geschatte verkoopprijs van 150 Britse Ponden (220 Euro). De Nintendo DS is op het moment in de VS voor 150 Dollar (114 Euro) te koop.