"Armstrong atleet van het jaar"

Hoewel Lance Armstrong niet bepaald geliefd is in Frankrijk, krijgt hij er tegenwoordig wel de erkenning. Na het winnen van de Vélo d’Or heeft de Franse Academie van sport Armstrong uitgeroepen tot sportman van het jaar.

Volgens de academie was de zesde overwinning van de Tour de France van Armstrong een prestatie van formaat en plaatst hij zich daarmee op het niveau van hedendaagse sporters als Hicham El Guerrouj, Michael Schumacher en Ronaldo.

Armstrong sluit zelf deze week een trainingskamp met een aantal ploeggenoten in Austin af. Hij gaf aan zich goed te voelen en uit te kijken naar volgend jaar. Na het volgende trainingskamp in januari in Solvang, Californië, zal hij samen met ploegleider Johan Bruyneel, zijn doelen voor het voorseizoen bepalen.

Daarbij zal het de keuze zijn welke voorjaarsklassiekers hij zal rijden. Het liefst zou Armstrong ze allemaal rijden, maar waarschijnlijk richt hij zich op een paar klassiekers. Als hij in mei weer in de Verenigde Staten thuis is, zal hij pas gaan bekijken of hij aan de Tour de France gaat deelnemen.