Deal voor vijf jaar voor Silverstone

Silverstone heeft zich van een plaatsje op de Formule 1-agenda verzekerd. De eigenaren van het circuit kwamen vandaag tot een vijfjarige overeenkomst met F1-bass Bernie Ecclestone.

Ecclestone had de eigenaren, de BRDC, tot het einde van vandaag de tijd gegeven om met hem tot een deal te komen. De BRDC maakte vervolgens vandaag bekend een deal met Ecclestone, voor het organiseren van de Grand Prix van Engeland tot en met 2009, te hebben gesloten. Het wordt verwacht dat de FIA en Ecclestone morgen de definitieve Formule 1-agenda voor volgend jaar bekend maken.

Verwacht wordt dat er in juli drie races in drie weken zullen worden gereden. Op 3 juli zal de Grand Prix van Frankrijk de datum van Silverstone overnemen, omdat op dezelfde dag de tennisfinale van Wimbledon gepland staat. De Grand Prix van Engeland zal dan een week later plaatsvinden en de Grand Prix van Duitsland zal vervolgens op 17 juli plaatsvinden. Met 19 races zal het een druk seizoen worden.

Bernie Ecclestone liet in een kort bericht zijn tevredenheid blijken: "Ik ben erg blij dat met de hulp van bestuurslid Ray Bellm van de BRDC we een vijfjarige overeenkomst met Silverstone hebben afgesloten."