Basketbalclub niet blij met kleedkamerhumor

Het complete eerste jongensjuniorenteam van basketbalvereniging Cape Holland/ Den Helder zal door het bestuur worden gestraft wegens het ontgroenen van een 19-jarige nieuwkomer in het team. Tegen de wil van het kersverse clublid in schoren zijn teamgenoten hem in de kleedkamer kaal. Het was al de tweede keer dit seizoen dat de jongen publiekelijk werd vernederd.

''Kleedkamerhumor'', zo oordeelden de teamgenoten, maar dat gaat er bij het bestuur van de Helderse club niet in: ''Ik houd van een geintje maar dit keur ik absoluut af. Dit is onacceptabel. De jongens zijn op het matje geroepen. Dit gebeurt niet nog een keer'', zo zei een woordvoerder. Als straf moeten de junioren zondag sporthal De Slenk schoonmaken.

Drie spelers worden als hoofddader gezien. De ouders van die betrokken spelers zijn middels een brief ingelicht door het bestuur. Zij moeten met handtekeningen aangeven dat zij het gedrag van hun zonen afkeuren, waarna de brief retour naar de club gaat. Maar het bestuur acht het hele team medeverantwoordelijk. ''Als je erbij staat en je doet niks, ben je tegenwoordig ook schuldig. Ik ben laaiend op de groep die sowieso bekend staat als 'moeilijk'. Van deze groep, vol pubers, moet je als club veel verwachten. Maar dat betekent niet dat wij alles accepteren'', aldus technisch-directeur M. Tromp van de basketbalvereniging.

Het slachtoffer heeft inmiddels de excuses van zijn ploeggenoten geaccepteerd en heeft de trainingen weer hervat.