Van der Vaart: Ik kies voor mezelf

Na de Champions League wedstrijd woensdagavond tegen Bayern München (2-2) gaf Rafael van der Vaart aan dat hij deze week voor zichzelf heeft gekozen.

"Ik wil voortaan op mijn eigen positie spelen. Maar dat wilde de trainer niet. Dat is zijn keuze. Daarom speelde ik niet in de basis." De aanvaller benadrukte dat hij zich een middenvelder voelt. "Een linkshalf of centraal achter de spitsen. Hangend op links als aanvaller voel ik mij niet prettig. Dat heb ik de trainer in een goed gesprek laten weten."

Van der Vaart, die wel inviel tegen de Duitse club, zei dat hij verwacht aankomende zondag tegen Vitesse gewoon weer in de basis te staan. "Dat is weer een heel andere wedstrijd. Ik reken erop dat ik dan weer speel. Maar dat weet ik natuurlijk niet zeker. Dat moet je aan de trainer vragen."

Trainer Ronald Koeman bevestigde dat van der Vaart als linkshalf of als schaduwspits een belangrijke kandidaat blijft voor zijn basisteam. "Maar niet meer als hangende linksbuiten. Hij heeft duidelijk aangegeven dat hij dat niet meer wil."

Verder betreurde de trainer het dat zijn ploeg niet wist te winnen van Bayern. "Gezien het spelbeeld hadden we dat ook verdiend. Nu bleef het onnodig spannend tot aan de laatste seconde. Toch voelt dit gelijkspel aan als een overwinning."