Pieterburen boos over 'uitlevering' zeehond

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

ZeehondencrŤche Pieterburen is het niet eens met de beslissing van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, om zeehond Hannes terug te sturen naar de Duitse dierentuin waaruit hij begin september was ontsnapt. Het opvangcentrum had namelijk opvang verleend, op voorwaarde dat het dier daarna zou worden losgelaten in zee.

Hannes werd enkele weken geleden uit de Vecht in Dalfsen gered, nadat het dier in vier dagen 80 kilometer had afgelegd. De dierentuin van Nordhorn had de crŤche hierbij om hulp gevraagd. Pieterburen wilde echter alleen meehelpen op voorwaarde dat het zes weken oude dier na een aansterkingsperiode in zee uitgezet kon worden. De dierentuin zegde dit toe.

Het ministerie heeft nu echter besloten dat het dier terug moet naar Duitsland. "Kennelijk lijkt de beslissing ingegeven door een sterke lobby vanuit Duitsland en zich met de Nordhornse dierentuin verwant voelende biologen", aldus Leny 't Hart. Het opvangcentrum zal alsnog een aanvraag voor een vergunning tot vrijlating indienen. Mocht deze geweigerd worden, dan zal de zeehondencrŤche in beroep gaan.