Afrikaanse ambassade in Brussel stinkt

Icoon Buitenlands nieuws Omwonenden van de ambassade van de Centraal-Afrikaanse Republiek in Brussel klagen steen en been over de enorme stankoverlast die vanuit het gebouw wordt verspreid, zo meldt het Vlaamse dagblad De Standaard vandaag.

Al maanden liggen etensresten en vuilnis opgestapeld in en rond het pand en de bewoners zouden de tuin gebruiken om er hun behoefte in te doen. Na de dood van de Centraal-Afrikaanse dictator Bokassa in 1996 is onduidelijkheid ontstaan over wie de eigenaar is van het inmiddels zwaar in verval geraakte pand. Op dit moment wonen er drie gezinnen. Zij hebben tot op heden geen gehoor gegeven aan het verzoek het stinkende vuil op te ruimen.

Burgemeester Clerfayt van de Brusselse deelgemeente Schaarbeek, waar het gebouw zich bevindt, laat weten dat uitgezocht gaat worden of het nog steeds om een ambassade gaat. Mocht dit het geval zijn dan valt het gebouw onder buitenlands grondgebied en is er weinig aan de overlast te doen. Een lichtpuntje voor de omwonenden is in ieder geval dat aanstaande maandag een gesprek zal plaatsvinden met een advocaat die zegt op te treden namens de bewoners.