Ajax en Trabelsi naderen elkaar

Algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax heeft goede hoop dat Hatem Trabelsi weer in actie gaat komen. Hij zei dit in Studio Sport.

Ajax voerde de afgelopen dagen verscheidene individuele gesprekken met Trabelsi. Hieruit kwam naar voren dat er openingen liggen, waarmee Trabelsi alsnog weer voor Ajax zal gaan uitkomen. Voorheen wees de speler toenaderingspogingen af. Trabelsi staat overigens vermeld op de lijst van Champions League spelers die door Ajax aan de UEFA is verstrekt.

Ajax en Trabelsi leven sinds begin dit jaar in onmin nadat de club een optie voor nog eens twee jaar lichtte. De Tunesiër betwiste echter de rechtsgeldigheid van het contract. De rechter stelde Trabelsi echter in het ongelijk. Even leek het erop als dat hij voor Arsenal zou kunnen gaan spelen, maar hij kreeg geen Engelse werkvergunning daar hij onvoldoende interlands speelde voor zijn land. Trabelsi lijkt nu voorzichtig eieren voor zijn geld te kiezen. "Hij gaat nu inzien dat hij, als hij nog weg wil, weer aan voetballen moet toekomen", aldus Van Eijden.