[update] Roermond alert na vrijlaten verdachten

In de zaak van de dodelijke schietpartij in Roermond, afgelopen donderdag, zitten gťťn verdachten meer vast. Alle vier de arrestanten zijn vrijgelaten. Bij de schietpartij in de wijk 't Roermondse Veld kwam een 16-jarige Albanees om het leven en werd een 20-jarige man in zijn been geraakt.

Aanleiding voor de schietpartij is een ruzie rond een Marokkaans meisje uit Roermond. Volgens getuigen kreeg de Albanese vriend van deze vrouw bonje met haar ex-vriend van Marokkaanse afkomst. Hierop volgde een vechtpartij tussen een groep Albanezen en Marokkanen, die eindigde in een schietpartij.

Update 10:30
Door de vrijlating van alle verdachten vreest het college van Burgemeester en wethouders van Roermond het ontstaan van een etnisch conflict tussen Albanese en Marokkaanse jongeren in de wijk 't Veld. Men ziet overeenkomsten met een zaak van vier jaar geleden, toen een jonge Antilliaan de 16-jarige Marokkaan Amin Ouich doodstak. De dood van Ouich leidde toen tot etnische spanningen.

Om een nieuw gewelddadig treffen te voorkomen, was de Roermondse politie het afgelopen weekeinde extra alert. Ook waren er welzijnswerkers paraat. Voor zover bekend is het in Roermond ,,redelijk rustig'' gebleven. Ook de komende dagen zal de politie en het jeugd- en jongerenwerk alles doen om te voorkomen dat de vlam opnieuw in de pan slaat.