Honkbalseizoen heropend !

Het Nederlandse honkbalseizoen leek afgelopen, maar er dient toch nog een duel te worden uitgespeeld. HCAW zag een protest door de KNBSB beloond.

Het als tweede geeindigde team verloor afgelopen zondag het cruciale laatste duel. Het Rotterdamse Neptunus sloot met de zege het seizoen op de eerste plaats af. HCAW speelde een deel van het duel echter onder protest. In de negende inning maakt een fielder van de club een vang op een geslagen bal van Roel Koolen. Op dat moment was er reeds één Rotterdammer uit. Na de vangbal gooide de verrevelder de bal naar het eerste honk waardoor de vertrokken loper werd uitgemaakt. Het dubbelspel betekende daarmee het einde van de slagbeurt en een 2-2 tussenstand. De scheidsrechter van het tweede honk meende echter dat de bal niet gevangen zou zijn in het outfield. Uiteindelijk ging hij alsnog akkoord met die 'nul' maar het dubbelspel gaf hij niet. Neptunus kwam vervolgens alsnog aan het winnende punt. Ten onrechte, meent nu ook de bond.

De honkbalbond heeft nu besloten dat het duel dinsdag bij een 2-2 stand in de tiende innings moet worden hervat. Mocht de wedstrijd gelijk eindigen dan is HCAW alsnog eerste en zal het aantreden tegen de nummer vier in de competitie. De playoffs lopen geen vertraging op.