Nederlander niet gewild als vakantieliefde

Icoon opmerkelijk nieuwsNederlanders, en dan met name de mannen, zijn bij buitenlanders niet populair als vakantieliefde. Een onderzoek van de Britse luchtvaartmaatschappij British Airways, dat is gehouden onder 600 reizigers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Spanje, Zweden en Nederland, heeft dit uitgewezen.

Spanjaarden en Italianen zijn het meest gewild als buitenlandse vakantiepartner. Nederlanders staan onderaan het lijstje. Voor wie dit betreurt is er mogelijk ook goed nieuws: Nederlanders mogen dan wel het minst begeerlijk zijn, hun vakantieliefdes zijn wel het meest succesvol. Dat komt omdat Nederlanders voornamelijk vakantieromances beginnen met landgenoten. Ook de ondervraagden uit de andere landen willen het liefst iemand met dezelfde nationaliteit. Op het Nederlandse verlanglijstje wordt de tweede plaats ingenomen door de vakantieliefde uit Zweden.

Verder kwam uit het onderzoek, dat deel uitmaakt van de campagne 'Londen is dichterbij dan je denkt', naar voren dat 43 procent van de ondervraagden wel eens een vakantieliefje had gehad.