FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 september 2004

Iraans duo bekent 22 kindermoorden

Icoon Buitenlands nieuwsDe twee Iraanse mannen die ervan werden verdacht 22 kinderen te hebben vermoord, hebben de kindermoorden vandaag bekend. Ook drie volwassenen zijn het slachtoffer geworden van de twee daders.

De meeste slachtoffer van de twee steenbakkers zijn Afghaanse jongetjes. Het duo kon twee jaar lang ongestoord hun gang gaan. Aangezien zij en hun families vaak illegaal in Iran verbleven, durfden ze niet naar de politie te stappen om aangifte te doen. Inmiddels zijn zeventien slachtoffers opgegraven in het 'werkgebied' van het duo, een woestijngebied ten zuiden van de hoofdstad Teheran.

Weinig verzet tegen moskee in Dordrecht

De demonstratie tegen een Marokkaanse moskee in Dordrecht is uitgelopen op een regelrechte flop. Er kwamen slechts twaalf mensen opdagen, waaronder de organisatie zelf. Het protest was het initiatief van de Nieuwe Nationale Partij uit Rotterdam.

Gewapend met twee spandoeken liepen de betogers door Dordtsche Hout. Bewoners van de villawijk, waar de moskee dichtbij komt te staan, en de nabijgelegen Wielwijk, waren middels folders opgeroepen mee te lopen in de demonstratie. Die bleven echter massaal thuis.

Volgens de Nieuwe Nationale Partij is de lage opkomst geen signaal dat de inwoners van Dordrecht geen problemen hebben met de moskee.

Nederlanders winnen dartfinales

Raymond van Barneveld en Francis Hoenselaar hebben in Utrecht de Bavaria World Darts Trophy gewonnen. De als eerste geplaatste Van Barneveld versloeg in de finale de Engelsman Martin Adams met 6-4. Hoenselaar (2) won met 3-1 van de Russin Anastasia Dobromislova.

Adams, die door een knappe overwinning op zijn als tweede geplaatste landgenoot Mervyn King in de finale was gekomen, begon goed en won de eerste set. Het ging vervolgens gelijk op tot 3-3, waarna Van Barneveld de zevende en achtste set pakte. Adams kwam vervolgens nog terug tot 5-4 en maakte het Van Barneveld in de laatste set ook nog lastig, maar Barney ging er uiteindelijk door een 3-2 overwinning in de laatste set toch met de overwinning vandoor.

Barney wint World Darts Trophy

Raymond van Barneveld heeft in Utrecht de derde editie van de Bavaria World Darts Trophy gewonnen. De als eerste geplaatste Nederlander versloeg in de finale de Engelsman Martin Adams met 6-4. 'Barney' prolongeerde hiermee zijn titel.

Van Barneveld begon goed en won de eerste set. Het ging vervolgens gelijk op tot 3-3, waarna Van Barneveld de zevende en achtste set pakte. Adams kwam vervolgens nog terug tot 5-4 en maakte het Van Barneveld in de laatste set ook nog lastig, maar Barney ging er uiteindelijk door een 3-2 overwinning in de laatste set toch met de zege vandoor. Hij verdiende met zijn overwinning 45.000 euro, Adams moet het doen met de helft.

Eerder vanavond werd het toernooi bij de vrouwen ook al door iemand uit Nederland gewonnen. Francis Hoenselaar was in de finale met 3-1 te sterk voor de Russin Anastasia Dobromislova.

-
Kijk voor meer sportnieuws op de sportsite van FOK!

Voorlopige puntentelling Italië

De voorlopige puntenverdeling van de Grand Prix van Italië is bekend. Hoewel we geen problemen verwachten zullen de punten morgenavond na 20:00 uur definitief worden doorgevoerd. Dan worden ook de budgetten aangepast. Wijzigingen zijn voorbehouden zolang de budgetten nog niet zijn aangepast.

De complete voorlopige puntenverdeling is hier te vinden: Puntenverdeling Italië.

Via je persoonlijke pagina kun je ook de voorlopige puntenverdeling voor je team vinden. Die zit achter de samenstelling van de race, in dit geval dus Italië. Per behaald punt verdien je ¤ 20.000.

Michaela Krajicek wint US Open voor junioren

Re_plaY en Hanok hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Michaela KrajicekMichaela Krajicek heeft in het juniorentoernooi van de US Open zowel de enkelspel- als dubbelspeltitel op haar naam geschreven. Vorig jaar verloor de 15-jarige zus van Richard Krajicek de finale in New York van de Belgische Kirsten Flipkens. Dit jaar liet ze er geen gras over groeien en zette ze de als vierde geplaatste Amerikaanse Jessica Kirkland met tweemaal 6-1 aan de kant.

Krajicek was zelf als derde geplaatst en daarmee al favoriet voor de titel. Winst was nog nooit eerder voor een Nederlandse weggelegd. Gister had Krajicek met haar Nieuw-Zeelandse partner Marina Erakovic al de dubbelspeltitel gewonnen. Het Roemeense koppel Gojnea/Niculescu werd daarbij geklopt.

Meer sportnieuws vind je op Sport.fok.nl

Eerste ontsnapping van bajesboot

MrUber had ons via de nieuws-submit te melden:

Van de zogenoemde bajesboot in Rotterdam, die bijna twee weken geleden in gebruik werd genomen, is vanmiddag de eerste persoon ontsnapt. Het gaat om een 19-jarige man van Algerijnse afkomst die op de boot zat om uitgezet te worden. De politie is nog steeds op zoek naar hem.

De man wist zich, gebruikmakend van het getijdeverschil, door een opening tussen de loopbrug en een luchtkooi op de boot te wurmen. Hij liet zich daarna in het water zakken om aan de kant via een trapje de kade op te klimmen. Via deze manier wist hij weg te komen. Het gat tussen de loopbrug en de luchtkooi is inmiddels 'gedicht'. Een woordvoerder erkende dat er bij de bouw een fout is gemaakt.

De bajesboot is bedoeld om illegale vreemdelingen in afwachting van hun uitzetting maximaal 120 dagen te kunnen vasthouden. Op het vroegere Duitse hotelschip is plaats voor 288 gedetineerden.

Krajicek heerst in New York

Michaela Krajicek (15) heeft in het juniorentoernooi van de US Open zowel de enkelspel- als dubbelspeltitel opgeeist.

Vorig jaar verloor Krajicek de finale in New York, ditmaal liet ze er geen gras over groeien. De als vierde geplaatste Amerikaanse Jessica Kirkland werd met tweemaal 6-1 aan de kant gezet. Krajicek was zelf als derde geplaatst en daarmee al favoriet voor de titel. In de wedstrijd ging het haar goed af. Winst was nog nooit eerder voor een Nederlandse weggelegd.

Gister had Krajicek met haar Nieuw-Zeelandse partner Marina Erakovic al de dubbelspeltitel gewonnen. Het Roemeense koppel Gojnea/Niculescu werd daarbij geklopt (7-6 (4) 6-0).

Kim-Lian tekent Brits platencontract

Kim-Lian van der Meij, bekend van onder meer Call-tv en haar muziek, heeft bij een Britse platenmaatschappij een contract binnengesleept. Dit meldde de zangeres zondag in het programma Life & Cooking op RTL4. Van der Meij is behalve in Nederland al razend populair in Zuid-Afrika.

De 23-jarige Nederlandse, die een wereldhit scoorde met Teenage Superstar, debuteerde op de tv toen ze zes was. Ze immiteerde destijds Kim Wilde in Henny Huismans Mini Playbackshow. De cirkel lijkt hiermee rond, want haar nieuwe single is een cover van Kim Wilde's Kids in America.

Het succes van Kim-Lian is grotendeels te danken aan Fox-kids, waar zij een programma presenteert en waarop al haar clips te zien zijn. Haar grootste fans zijn vooral jonge meisjes die óók fan zijn van K3. Met het Britse platencontract boort Van der Meij wellicht een oudere fanbase aan.

Kim-Lian
Kim-Lian is een teenage superstar.

Dode en zwaargewonden bij stierenren

USSJCHUCKY en Re_plaY hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws In de buurt van de Noord-Spaanse stad Santander zijn zondag een dode en acht zwaargewonden gevallen bij een stierenren. Een 43-jarige man overleed in een ziekenhuis nadat een stier met een van zijn hoorns diens halsslagader had doorboord.

De stierenren was onderdeel van feestelijkheden die werden georganiseerd ter ere van de beschermheilige van het dorp Ampuero. Het was de eerste keer dat vechtstieren door de straten werden gejaagd, andere jaren werd gebruik gemaakt van jonge stieren. Na de bloedige incidenten heeft de burgemeester besloten de festiviteiten stop te zetten.

Playoffs honkbal bekend

De eerste fase van het Nederlandse honkbalseizoen zit er op. Na de onderbreking als gevolg van de Olympische Spelen zijn de resterende duels gespeeld. Het Rotterdamse Neptunus werd eerste.

Neptunes won het afsluitende duel thuis van concurrent HCAW (3-2) en bleef daarmee de Bussumers nipt voor. Dit betekent dat Neptunus het in een best-of-three op zal nemen tegen nummer vier Kinheim uit Haarlem. HCAW speelt tegen Pioniers uit Hoofddorp, dat als derde eindigde.

DOOR Neptunus 40-67
M.Cocker/HCAW 40-66
Minolta Pioniers 40-55
DPA Kinheim 40-49
Amsterdam Pirates 40-34
hzkr.nl-Tornados 40-32
Ubink&Co/Almere 40-26
Sparta/Feyenoord 40-19
Twins 40-12

'Naam nieuwe James Bond bekend'

De Engelse krant ‘Sunday Mirror’ meldt vandaag dat Dougray Scott de nieuwe James Bond is. Hij zal Pierce Brosnan gaan opvolgen die in vier James Bond films heeft gespeeld. Scott is gekozen uit een lange lijst met mensen die eventueel geschikt waren als James Bond, waaronder Eric Bana uit de blockbuster ‘The Hulk’, aldus de krant ‘Sunday Mirror’.

Dougray Scott is een 38-jarige relatief onbekend acteur uit Schotland. Zijn grootste rol heeft hij gespeeld in ‘Mission Impossible 2’. De regisseuse van de nieuwe Bond film Barbara Brocco wil met de keuze van Scott terug keren naar de beginjaren van Bond. Ze heeft hem geselecteerd met in het achterhoofd een jonge Sean Connery.

Vooralsnog is het nog niet officieel bevestigd. Pierce Brosnan zelf wilde niets bevestigen. ’Er is nog geen officiëel bericht de deur uit gegaan dat ik James Bond niet meer speel’, aldus de acteur. Als het waar is wat de krant 'Sunday Mirror' berricht is Dougray Scott voor het eerst te zien in de 23ste James Bond film die volgend jaar in de bioscoop te zien al zijn.

Dougray Scott
Is dit de nieuwe James Bond?

Piepoli wint negende etappe Vuelta

Na gisteren de tijdrit te hebben gereden, trokken de renners vandaag de bergen in. Leonardo Piepoli bleek op de laatste berg de sterkste. Heras deed goede zaken in het algemeen klassement.

Vandaag was de eerste van de echte bergetappes. De etappe begon met wat kortere beklimmingen, maar het venijn zat hem in de laatste beklimming. Een groep van 13 man, waaronder Maarten den Bakker, zorgde voor de ontsnapping van de dag. Op de laatste beklimmingen viel de kopgroep uit elkaar. Vooraan bleven Valjavic, Lastras en Cardillas over.

Het peloton bleef redelijk groot. US Postal reed voorop, maar het was niet overtuigend. In de beklimmingen namen soms Kelme en Liberty Seguros het over. Vanuit de kopgroep moest valjavic wachten op kopmannen Hamilton en Sevilla van Phonak die in de problemen kwamen.

In de laatste beklimming voerde Liberty Seguros het tempo op. Het peloton dunde snel uit en de voorsprong van de koplopers werd gestaag ingelopen. Nozal voerde de schifting door en er bleven slechts vier man over. Nozal, Ferrio, Piepoli en Heras reden gemakkelijk de twee koplopers voorbij. Achter de vier bleven Mancebo en de leider Landis vechten om niet teveel tijd te verliezen.

Heras sprong weg, maar Piepoli kon terug op zijn wiel komen. Vanwege de klassementsbelangen van Heras moest die het meeste werk opknappen. In de laatste kilometers liet Piepoli Heras staan en ging voor de zege. Nozal werd derde voor Mancebo, die nog vierde werd, en Ferrio. Uiteindelijk bleven de tijdsverschillen relatief klein.

Uitslag:
1. Leonardo Piepoli (Ita) 4.29.35
2. Roberto Heras (Spa) + 0.05
3. Isidro Nozal (Spa) + 0.10
4. Francisco Mancebo (Spa) + 0.15
5. Jorge Ferrio (Spa) + 0.25
6. Alejandro Valverde (Spa) + 0.29
7. Denis Mentsjov (Rus) + 0.41
8. Carlos Sastre (Spa) + 0.52
9. Floyd Landis (VS) + 0.55
10. Aitor Gonzalez (Spa) + 1.09
11. Angel Gomez (Spa) + 1.10
12. Carlos Garcia Queseda,Spa + 1.14
13. Manuel Beltran (Spa) + 1.18
14. Felix Cardenas (Col) z.t.
15. Santiago Perez (Per) z.t.

Algemeen klassement:
1. Floyd Landis (USA) 31.46.48
2. Manuel Beltran (Spa) 0.33
3. Francisco Mancebo (Spa) 0.38
4. Isidro Nozal (Spa) 0.51
5. Alejandro Valverde (Spa) 0.57
6. Roberto Heras (Spa) 1.35
7. Denis Menchov (Rus) 1.52
8. Carlos Sastre (Spa) 1.55
9. Aitor Gonzalez (Spa) 2.25
10. David Blanco (Spa) 3.30
11. Carlos Garcia Queseda,Spa + 4.19
12. Angel Gomez (Spa) + 4.26
13. Santiago Perez (Spa) + 4.35
14. Luis Perez (Spa) + 5.06
15. Victor Hugo Peña (Col) + 5.08

Goed debuut Ibrahimovic

Voormalig Ajacied Zlatan Ibrahimovic heeft een goed debuut gemaakt voor 'Juve'. In de seizoensopener bij Brescia scoorde hij eenmaal (0-3).

Het is Juventus er weer alles aan gelegen de landstitel te veroveren. Ibrahimovic moet daar mede zijn steentje toe bijdragen. Voor Juventus scoorde in Brescia verder David Trezeguet en Pavel Nedved, die laatste was net op tijd fit voor het seizoen.

Mocht Ibrahimovic nog enige hunkering hebben naar de Amsterdam ArenA dan is er geen probleem. Aanstaande woensdag wacht Ajax er bij de aftrap van de Champions League.

Uitslagen WK Mountainbike

In het Franse Les Gets hebben de Olympisch kampioenen van Athene ook de wereldtitel van het mountainbike veroverd.

Bij de heren was Julien Absalon niet te volgen. Alhoewel hij ditmaal geen concurrentie had van Spanjaard José Antonio Hermida, die een startverbod kreeg opgelegd, gaven landgenoot Cedric Ravanel en Zwitser Thomas Frischknecht nog wel partij.

Bij de vrouwen won Gunn-Rita Dahle de titel. Zij hield ruim een minuut over op naaste concurrente Maja Wlosczowskaja. Elsbeth Vink haalde de finish niet.

Overzicht HCE (week 37)

De vierde speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van deze week en de tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)
DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00AZ FC Den Bosch5 - 0
.
za19.30sc Heerenveen De Graafschap2 - 0
za19.30Willem II Roda JC3 - 1
za19.30RBC Roosendaal Vitesse4 - 1
za19.30PSV RKC Waalwijk1 - 0
.
zo12.30ADO Den HaagAjax3 - 3
zo14.30FeyenoordFC Twente3 - 1
zo14.30FC Groningen NAC Breda 2 - 3
zo14.30FC UtrechtNEC1 - 0

NaamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenVoorTegen
1Feyenoord431010143
2PSV431010135
3AFC Ajax42208138
4FC Utrecht4211795
5AZ4211797
6Vitesse4211767
7NAC Breda421171012
8NEC4202654
9Roda JC42026910
10Willem II4202658
11ADO Den Haag4112477
12SC Heerenveen4112479
13RKC Waalwijk4112424
14RBC Roosendaal41124913
15FC Den Bosch4112438
16FC Twente4103378
17FC Groningen4022246
18De Graafschap40131311

Wat een kutdagen

Ik heb een hekel aan zondagen, ook aan maandagen trouwens, wat een kutdagen zijn dat. Neem nu de zondag, het einde van de wereld lijkt het wel; alle winkels dicht en geen hond op straat. Iedereen ligt op bed te meuren of hangt met een ongewassen smoel voor de tv, allemaal chagrijnig natuurlijk, want de nacht ervoor hebben ze zich helemaal lam gezopen en stinken ze om die reden ook nog behoorlijk uit hun muil.

Koeman: "van het veld stappen te makkelijk"

Trainer Ronald Koeman van Ajax heeft tijdens het uitduel bij ADO Den Haag overwogen zijn team van het veld te halen. Aanleiding vormden de talloze kwetsende spreekkoren in het Haagse Zuiderpark.

Koeman liet het bij de overweging om dat de tussenstand hem dat praktisch onmogelijk maakte. Ajax verspeelde een in het eerste halfuur opgebouwde comfortabele 0-3 voorsprong. Bij rust was het 1-3. ".. zoiets doe je niet als je met 3-2 voorstaat. Dat zou te gemakkelijk zijn. Dat doe je als het 5- of 6-0 is".

Vanaf de tribune was vooral Rafael van der Vaart mikpunt met teksten jegens zijn vriendin Silvie Meijs. Van der Vaart zou scheidsrechter Ben Haverkort eenmaal hebben verzocht het duel te staken, die zag daar echter geen aanleiding toe. Bij herhaling zou hij wèl maatregelen nemen.

Koeman over het gebeurde: "We zijn toch verrot in Nederland, of niet? Ik heb er vanaf de kant genoeg aan gedaan, heb aangegeven dat het zo echt niet verder kon, maar daar werd niet op gereageerd. We praten er al zolang over, maar niets helpt. Alleen is het moment nu wel aangebroken om als team een keer een daad te stellen en van het veld te gaan."

De trainer van ADO Den Haag Frans Adelaar zei in een reactie het volgende: "Ik vind dat er in Nederland consequent moet worden opgetreden tegen spreekkoren en dat er niet alleen naar ADO moet worden gewezen. We moeten het nu niet toespitsen op een wedstrijd. Er moet een keer van bovenaf ingegrepen worden, maar dan wel over de hele linie. Of dat in dit duel had gemoeten? Misschien wel ja."

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 37)

SubheaderDe vierde speelronde van de Holland Casino Eredivisie zit er op. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.



Uitslagen
Vrijdag 10 september
AZ - FC Den Bosch (5-0)

Zaterdag 11 september
PSV - RKC Waalwijk (1-0)
Willem II - Roda JC (3-1)
sc Heerenveen - De Graafschap (2-0)
RBC Roosendaal - Vitesse (4-1)

Zondag 12 september
ADO Den Haag - Ajax (3-3)
Feyenoord - FC Twente (3-1)
FC Utrecht - NEC (1-0)
FC Groningen - NAC Breda (2-3)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2004/2005)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Feyenoord 43101014-3
2. PSV 43101013-5
3. Ajax4220813-8
4. FC Utrecht421179-5
5. AZ 421179-7
6. Vitesse 421176-7
7. NAC Breda4211710-12
8. NEC 420265-4
9. Roda JC420269-10
10. Willem II 420265-8
11. ADO Den Haag 411247-7
12. sc Heerenveen411247-9
13. RKC Waalwijk411242-4
14. RBC Roosendaal411249-13
15. FC Den Bosch411243-8
16. FC Twente410337-8
17. FC Groningen 402224-6
18. De Graafschap 401313-11

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslagen HCE (12-09-04)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

ADO Den Haag - Ajax (3-3)
7' Sonck 0-1
14' Pienaar 0-2
31' Boukhari 0-3
44' Van der Gun 1-3
68' Den Ouden 2-3 (pen)
83' Stroeve 3-3

Geel: Rijaard (ADO), Saavedra (ADO), Van der Vaart, Sneijder, Grygera (allen Aja)

Feyenoord - FC Twente (3-1)
38' Zomer 0-1
43' Ono 1-1
52' Kalou 2-1
77' Kalou 3-1

FC Utrecht - NEC (1-0)
51' Van der Haar 1-0

Rood: Zuidam (2x geel, Utr/82')

FC Groningen - NAC Breda (2-3)
20' Matthijs 1-0
25' Zonneveld 1-1
45' Slot 1-2
81' Salmon 2-2
87' Boussaboun 2-3

Geel: Buijs (Gro), Florén (Gro), Boussaboun (NAC), Slot (NAC)

Bekijk de huidige stand

Veroordeelden bedanken rechter

Twee Britse criminelen hebben na het horen van hun veroordeling de rechter bedankt voor zijn uitspraak. Waarschijnlijk was het duo erg blij met de straf; ze hadden tien jaar cel opgelegd kunnen krijgen, maar hoeven beiden 'slechts' zes jaar te zitten.

De twee mannen van 46 en 47 jaar oud stonden terecht wegens het ombouwen van pistolen die geschikt zijn voor losse flodders tot wapens die echte kogels kunnen afvuren. Deze eindproducten verkochten ze voor een flink bedrag aan criminelen. Na het horen van het vonnis zei de oudste van de twee veroordeelden: "Dankuwel edelachtbare, dat is prachtig." Bovendien zou de andere gemompeld hebben: "Daar zijn we goed mee weggekomen."

Van Hooijdonk wil carrière afsluiten bij NAC Breda

waynie had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - VoetbalPierre van Hooijdonk zal zoals beloofd zijn carrière beëindigen bij NAC Breda. Toen 'Pi-Air' in 1995 na vier seizoenen afscheid nam van NAC, liet hij al doorschemeren dat hij de laatste dagen in zijn voetbalcarrière bij NAC wou doorbrengen. De meeste mensen twijfelde daaraan maar de spits uit Steenbergen bevestigde dit weekend in een interview met Omroep Brabant dat het toch gaat gebeuren. Wanneer is nog onbekend.

Op dit moment speelt de 34-jarige aanvaller nog bij de Turkse topclub Fenerbahce. Afgelopen woensdag scoorde Van Hooijdonk ook nog twee keer voor het Nederlands elftal.

van Hooijdonk
Van Hooijdonk bij zijn Turkse club Fenerbahce.


Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Duitsers verkiezen zelfmoord boven verpleegtehuis

kLowJow mailde FOK! het onderstaande herschreven nieuwsbericht middels de nieuws-submit, waarvoor dank!

Icoon opmerkelijk nieuws Onderzoek van het Charité-instituut voor gerechtelijke geneeskunde wijst uit dat veel Duitse ouderen zelfmoord plegen, om zo te voorkomen in een verpleegtehuis opgenomen te worden. Het instituut trekt deze conclusie op basis van 130 gevallen van zelfmoord van mensen tussen de 65 en 95 jaar, die zij tussen 1995 en 2003 heeft onderzocht. Dit meldt het Duitse weekblad Focus dat maandag verschijnt.

In vrijwel alle gevallen werden afscheidsbrieven gevonden waarin de ouderen direct of indirect aangaven met hun daad te willen voorkomen in een verpleegtehuis te worden geplaatst. Volgens onderzoeksleider Peter Klostermann, is het vooral "de angst voor hulpeloosheid en een onwaardig leven" die hen tot deze daad drijft. "Zij waren bang onmondig te worden gemaakt en van hun rechten te worden ontdaan."

In 2002 pleegden meer dan 3500 Duitsers van 65 jaar en ouder zelfmoord. Onderzoekers vermoeden dat in veel van deze gevallen het motief, de vrees de laatste dagen in een verpleegtehuis te moeten slijten, geweest zal zijn.

Nummerborden tellen

Toen ik klein was gingen we met de auto op vakantie naar Frankrijk, onderweg zat ik dan de Nederlands nummerborden te tellen. Ook zag ik regelmatig nummerborden die ik nog nooit gezien had.
Waar komen die auto's met die vreemde nummerborden toch vandaan? Deze vraag hoef je jezelf nu niet meer te stellen want op deze website staan zelfs foto's van de nummerborden in Ecuador, Japan, Ivoorkust en nog veeeeel meer!

F1: Uitslag Grand Prix van Italië

In één van de mooiste races van het jaar heeft Ferrari een dubbelslag geslagen. Rubens Barrichello wist de race te winnen.

Twee uur voor de start regende het nog flink op Monza, maar bij de start was het alweer droog geworden. De baan was op veel plekken echter nog flink vochtig. Barrichello startte goed en behield de eerste positie. Alonso schoof door naar plek twee. De eerste ronde verliep chaotisch. Michael Schumacher en Antonio Pizzonia verloren veel plaatsen door fouten en Olivier Panis viel uit. In de eerste twee rondes werkten de intermediates van Barrichello nog beter, maar daarna waren de mensen op de droogweer-banden een stuk sneller.

De kop van de wedstrijd zat constant dicht bij elkaar. Button, Alonso en Montoya leken aan een elastiek te rijden. Soms iets verder, dan weer dichter bij elkaar. Vanuit de achtergrond kwamen Schumacher, Coulthard en Pizzonia opzetten naar voren. Het gevolg van de opdrogende baan is veel inhaalacties. Ook veel rijders missen in gevechten een chicane, waarna ze de positie opgaven.

Vooraan gaan na een slecht begin de Ferrari's ook weer meedoen. Na de tweede pitstop van Button en Alonso ligt Barrichello eerste en Schumacher vierde. Alonso spint echter en op het moment dat Barrichello na zijn derde pitstop naar buiten komt haalt Michael Schumacher Button in. Barrichello weet de twee voor te blijven na zijn pitstop.

Bij de pitstop van Gianmaria Bruni is het schrikken geblazen. Er is een kortstondige brand in de pits en Bruni lijkt gewond. Hij blijkt achteraf wat blusmateriaal te hebben ingeademd. In de race lijken de posities definitief bepaald. Opvallend is dat Schumacher, Barrichello, Pizzonia en Coulthard in het begin van de race in de achterhoede reden, maar allemaal toch nog in de punten terecht zijn gekomen.

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1 Manager!

Blessure Loval valt mee

Loïc Loval (22) heeft in het duel van De Graafschap met SC Heerenveen een lichte nekblessure opgelopen.

De Franse aanvaller kwam hard in botsing met Heerenveen keeper Boy Waterman. Scheidsrechter Van Dongen liet vervolgens doorspelen tot woede van de leiding van De Graafschap. Van Dongen zei na afloop dat dit te wijten was aan de praktijken die het team van De Graafschap gedurende het duel had laten zien. Tijdrekken zou aan de orde zijn geweest.

In het ziekenhuis van Heerenveen werd geen ernstig letsel geconstateerd. "Op de foto’s is geen directe schade aan de nek of de schouder te zien. Voor de stabiliteit draagt Loïc nog wel een nekkraag en na een paar dagen rust bekijken we hoe de situatie dan is", aldus verzorger Toon Ebben. Waarschijnlijk mist hij wel de volgende wedstrijd van De Graafschap tegen FC Groningen.

Uitslag Grand Prix van Italië

In één van de mooiste races van het jaar heeft Ferrari een dubbelslag geslagen. Rubens Barrichello wist de race te winnen.

Twee uur voor de start regende het nog flink op Monza, maar bij de start was het alweer droog geworden. De baan was op veel plekken echter nog flink vochtig. Drie coureurs begonnen op intermediates aan de race, waaronder de man op pole, Barrichello. Coulthard en Heidfeld startten uit de pits en lieten zich bij de start voltanken.

Barrichello startte goed en behield de eerste positie. Alonso schoof door naar plek twee. De eerste ronde verliep chaotisch. Michael Schumacher en Antonio Pizzonia verloren veel plaatsen door fouten en Olivier Panis viel uit. In de eerste twee rondes werkten de intermediates van Barrichello nog beter, maar daarna waren de mensen op de droogweer-banden een stuk sneller. Vlak nadat Barrichello in de vijfde ronde de kop moest laten aan Alonso kwam hij binnen.

De kop van de wedstrijd zat constant dicht bij elkaar. Button, Alonso en Montoya leken aan een elastiek te rijden. Soms iets verder, dan weer dichter bij elkaar. Vanuit de achtergrond kwamen Schumacher, Coulthard en Pizzonia opzetten naar voren. Het gevolg van de opdrogende baan is veel inhaalacties. Ook veel rijders missen in gevechten een chicane, waarna ze de positie opgaven.

Vooraan gaan na een slecht begin de Ferrari's ook weer meedoen. Na de tweede pitstop van Button en Alonso ligt Barrichello eerste en Schumacher vierde. Alonso spint echter en op het moment dat Barrichello na zijn derde pitstop naar buiten komt haalt Michael Schumacher Button in. Barrichello weet de twee voor te blijven na zijn pitstop.

Bij de pitstop van Gianmaria Bruni is het schrikken geblazen. Er is een kortstondige brand in de pits en Bruni lijkt gewond. Hij blijkt achteraf wat blusmateriaal te hebben ingeademd. In de race lijken de posities definitief bepaald. Opvallend is dat Schumacher, Barrichello, Pizzonia en Coulthard in het begin van de race in de achterhoede reden, maar allevier toch nog in de punten terecht zijn gekomen.

Uitslag:


Pos.CoureurTeamTijdUitvalreden
1 Rubens BarrichelloScuderia Ferrari 1:15:18.448
2 Michael SchumacherScuderia Ferrari + 1.347
3 Jenson ButtonBAR Honda + 10.197
4 Takuma SatoBAR Honda + 15.370
5 Juan Pablo MontoyaBMW Williams F1 + 32.352
6 David CoulthardMcLaren Mercedes + 33.439
7 Antonio PizzoniaBMW Williams F1 + 33.752
8 Giancarlo FisichellaSauber Petronas + 35.431
9 Mark WebberJaguar Racing + 56.761
10 Jarno TrulliRenault F1 + 1:06.316
11 Ricardo ZontaToyota Racing + 1:22.531
12 Felipe MassaSauber Petronas + 1 ronde
13 Christian KlienJaguar Racing + 1 ronde
14 Nick HeidfeldJordan Ford + 1 ronde
15 Zsolt BaumgartnerMinardi F1 + 3 ronden
- Fernando AlonsoRenault F1 spin
- Giorgio PantanoJordan Ford spin
- Gianmaria BruniMinardi F1 pitbrand
- Kimi RäikkönenMcLaren Mercedes motor
- Olivier PanisToyota Racing spin

Finale WK ijshockey bekend

Het wereldkampioenschap ijshockey is gevorderd tot de finale. Daarin staan Finland en Canada tegenover elkaar.

Het toernooi kende aanvankelijk een Amerikaanse en een Europese poule met vier landen. Na kruisfinales werden er halve finales gespeeld. Finland en Canada hadden in de poule reeds overtuigd. De VS deed het daarin niet best, maar ten koste van de Russen -waar eerder van verloren was- werd nog wel de halve finale bereikt. Finland bleef de VS daarin echter de baas (2-1).

Doug Weight opende in powerplay-situatie de score in de tweede periode (0-1). De Finnen maakten het verschil echter in de laatste periode goed. Olli Jokinen maakte snel gelijk, waarna Saku Koivu op aangeven van Teemu Selanne vier minuten voor tijd het verschil maakte.

Canada versloeg in de andere halve finale Tsjechië pas na verlenging (4-3). De Canadese goalie Roberto Luongo stond het gehele duel onder druk. Dankzij hem bleef Canada bij. Vincent Lecavalier klaarde vervolgens het karwei in overtime.

Man valt van balkon en overlijdt

Icoon Binnenlands nieuwsIn Rotterdam is gisteravond een 41-jarige man overleden na van een balkon te zijn gevallen. De man viel van een balkon op de vierde etage naar beneden en overleed ter plaatse.

Het slachtoffer, zonder vaste woon- of verblijfplaats, was bij de bewoners van de flat op bezoek. Omstreeks 23.00 uur viel de man naar beneden, de bewoners verklaren niets gemerkt te hebben van het voorval. De recherche is er nog niet uit of het hier om een ongeval of misdrijf ging, momenteel wordt hier onderzoek naar gedaan.

Zeker 59 doden door orkaan Ivan

In het Caribisch gebied heeft de orkaan Ivan al aan zeker 59 mensen het leven gekost. De meeste slachtoffers, 34, vielen op het eiland Grenada. Op Jamaica zijn veertien personen omgekomen, in Venezuela vijf en in de Dominicaanse Republiek vier. Ook op Tobago en Barbados vielen slachtoffers.

De wervelwind woei met windstoten van 250 kilometer per uur over Jamaica, waardoor de schade op het eiland erg groot is. Rivieren traden buiten hun oevers en huizen, mensen, auto's en bomen werden door modderstromen meegesleurd. Ook viel de stroom op grote delen van het eiland uit.

De orkaan is inmiddels op weg naar de Kaaiman Eilanden en Cuba. In het laatste gebied zijn de autoriteiten begonnen met het evacueren van honderdduizenden mensen. Ook in de Amerikaanse staat Florida zijn al mensen geëvacueerd, maar omdat Ivan licht afwijkt van de voorspelde koers, bestaat de hoop dat Florida dit maal gespaard zal blijven. De staat werd eerder al geteisterd door Frances en Charley.

Nieuwe Kult soundtracks uitgebracht

Na de preview en het interview (deel 1 en 2) met de makers van KULT: heretic kingdoms zijn er nu op de officiële website twee nieuwe soundtracks te vinden van deze vernieuwende RPG.

Vooral battle9.ogg is de moeite van het beluisteren waard, als je van typisch duistere RPG muziek houdt, die goed zal bijdragen aan de duistere sfeer in de verschillende dungeons. Van Oracle_black zul je misschien niet gespannen worden, maar wel een beetje emotioneel.

Je vindt beide soundtracks hier, let wel op dat je een mediaspeler gebruikt die het .ogg formaat ondersteunt.




Barcelona wint zonder Nederlanders

FC Barcelona heeft ook z'n tweede competitieduel in een zege weten om te zetten. De winst op Sevilla (2-0) geschiedde zonder Nederlandse speler.

Het is een niet vertrouwd beeld in Barcelona, geen Hollanders op het veld. Die zijn tegenwoordig vooral naast het veld te vinden. Trainer Frank Rijkaard en assistent Henk Ten Cate hebben enkel nog de beschikking over Giovanni van Bronckhorst. Deze kreeg dit weekend rust met het oog op Europees voetbal.

Barça kon zonder Van Bronckhorst ook wel uit de voeten. Zo mogelijk opvallender was het ontbreken van Ronaldinho, die met een lichte enkelblessure kampt. In de stromende regen werd het 2-0 door goals van Giuly en Henrik Larsson. Larsson maakte daarmee zijn eerste doelpunt voor Barcelona.

Barcelona staat na twee ronden met Real Madrid bovenaan in de Primera Division. Ook Atlético Madrid en Zaragoza kunnen de 100% score nog realiseren. Valencia maakte gisteren een misstap bij Athletic de Bilbao (2-2).

Maradona wederom ziek

Voormalig topvoetballer Diego Maradona is weer met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Buenos Aires. Hij kampt met acute longproblemen en heeft hoge koorts.

Maradona was onlangs nog ontslagen uit een kliniek en was van zins in Cuba van zijn drugsverslaving en hartkwaal te herstellen. Nu bevindt hij zich echter wederom in het ziekenhuis.

Het medisch dossier van de Argentijn vult zich. In 1986 werd hij voor het eerst getroffen door een hartaanval. Sinds die tijd volgden up en downs. Lange tijd werd hij evenzo behandeld voor zijn cocaïneverslaving.

Foppe de Haan teruggefloten

Alhoewel Foppe de Haan zijn draai als bondscoach van Jong Oranje net gevonden leek te hebben, moet hij zich later deze maand bij directeur Henk Kesler van de KNVB melden. Aanleiding zijn enkele kritische uitspraken van de trainer.

Foppe had zich in een interview met het dagblad De Telegraaf verbaasd over het feit dat hij bij zijn aantreden in Zeist amper aan iemand werd voorgesteld. "Niemand gaf me een inleiding, ik mocht het helemaal zelf weten". Ook vind Foppe dat er teveel afstand bestaat tussen de leidinggevenden en de uitvoerenden. Zelf voelt hij er voor om een technisch directeur aan te laten stellen.

Intussen heeft de trainer zelf al enige orde op zaken gesteld. Hij heeft bijvoorbeeld alle scouts bijeen geroepen. Deze bleken vooral actief met het geven van cursussen, waardoor scoutwerk er nogal eens bij inschoot. "Ik heb de scouts nu allemaal een paar clubs gegeven die ze moeten volgen. Als ze zelf niet kunnen, moeten ze zorgen dat ze een betrouwbaar netwerk hebben, zodat ze toch aan informatie komen. Een goede band van de KNVB met de clubs is van levensbelang. Als één van de spelers niet de juiste ontwikkeling doormaakt moet je meteen een andere kandidaat kunnen aanwijzen", aldus Foppe.

Henk Kesler wil nu eerst een 'goed gesprek' met Foppe de Haan. Hij zal hem daarin vertellen dat het aanstellen van een technisch directeur niet aan de orde is. Verder zal het gesprek in goede harmonie gaan verlopen. Foppe heeft reeds aangegeven wat stenen in de vijver te hebben willen gooien, omdat discussie in zijn ogen nuttig is.

Playboy debuut voor game personage

Tja, het moet niet gekker worden. De sexy gamebabe Rayne uit de spellen BloodRayne en BloodRayne 2 zal topless in het oktobernummer van Playboy Magazine staan. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van games dat er een personage met grote buste wordt gebruikt in een tijdschrift met andere doeleinden dan alleen het aanprijzen van het spel. Uiteraard weegt dit waarschijnlijk ook mee, maar dat is in dit geval niet de hoofdzaak.
Hier vast een voorproefje.

Dus mocht jij het warm krijgen van binnen van een paar gepre-renderde tieten dan is dit je kans!

Interview met Fatal1ty

Johnathan "Fatal1ty" Wendel. Hij wordt algemeen gezien als de beste gamer ter wereld; hardwarefabrikant Abit heeft zelfs zijn naam verbonden aan een lijn nieuwe producten, zoals het Fatal1ty/PWX Gaming System en het Fatal1ty moederbord.

Als een deel van deze sponsordeal met Abit gaat Fatal1ty de hele wereld over om gamers een kans te geven het tegen hem op te nemen. Op dit moment is hij bezig met een Europese tour, die hem onder andere langs Rotterdam heeft gestuurd. Boomtown hield een interview met hem, en de mensen om hem heen, toen hij in Leicester, Engeland was.

Steven Chen van Abit: "Abit geniet al veel succes met high-end gaming systemen, en ik denk dat het steeds belangrijker wordt om de gamersmarkt aan te spreken." Het is geen geheim dat PC gamers bereid zijn om veel geld uit te geven om de beste onderdelen op de markt te krijgen, en de Fatal1ty serie is ontworpen om deze kritische, maar erg lucratieve markt te bedienen.

Over Fatal1ty zelf had de UK Sales Director van Abit het volgende te zeggen: "Alles is mogelijk, maar ik denk dat het niet belangrijk is of je hem wel of niet verslaat. Het belangrijkste is dat we gamers een potje laten spelen tegen de nummer één gamer in de wereld."

De deal met Abit is natuurlijk voor beide partijen positief. Fatal1ty krijgt een kans om gamen als een professionele sport te promoten, en Abit heeft een herkenbaar gezicht om aan hun producten te koppelen.

De geldprijs van 1000 pond (bijna 1500 euro) voor diegene die Fatal1ty kan verslaan is niet meer dan een formaliteit. In een vergelijkbaar evenement in Los Angeles, kregen 100 uitdagers het niet voor elkaar om meer dan 1 frag te scoren.

"Hij reageert erg snel, hij heeft bijna onmenselijke reflexen", zei Robert Johnson, een van de vele uitdagers. "Hij kan erg goed strafen, en hij is ook zeer goed in het voorspellen waar je gaat zijn. Je komt om een hoek, en daar staat hij al. Ik denk dat de enige manier om hem te verslaan het inzetten van een vijfjarige is zonder vooropgezette meningen. Hij kan heel goed lezen hoe mensen het spel spelen, en hoe mensen het spel zouden spelen. Het is niet alleen hoe je speelt,
maar het is ook dat hij weet wat je volgende zet gaat worden."

Het spreken met mensen die het tegen Fatal1ty hebben opgenomen, samen met het spreken met Fatal1ty zelf, geeft een interessante blik op de vaardigheden die nodig zijn om een succesvolle FPS gamer te worden.

Fatal1ty: "De meeste mensen kunnen niet echt op tegen mijn uithoudingsvermogen. Ik ben erg toegewijd, ik speel elke dag games vier of vijf uur aan één stuk." Ook vindt hij het veel belangrijker om tegen mensen te spelen in tegenstelling tot het oefenen tegen bots. "Ik oefen eigenlijk helemaal niet met bots. Ik oefen de hele tijd met mensen, en of ze nou newbies zijn of professionals, ik denk dat je van iedereen wel iets kan leren."

Het is natuurlijk geen geheim dat oefening en toewijding je vaardigheden verbeteren, maar het lijkt er op dat de echte sleutel tot het worden van een FPS kampioen in je geest zit, zo legt Johnathan uit. "Een goede oog-hand coördinatie en snelle reflexen zijn natuurlijk erg belangrijk, maar belangrijker is het weten hoe te winnen. Ik denk dat het leren hoe te winnen in sport over is gegaan naar mijn gamen. Een groot deel is je houding."

"Ik focus op een aanvallend spel. Ik heb altijd een spelplan klaarliggen als ik een toernooi in ga, en ik zet regels voor mezelf neer. Ik vertel mezelf 'Ik ga zo en zo spelen, tenzij er dit gebeurt, dan ga ik zo en zo spelen'. Ik probeer nooit te gek te spelen. Je moet ook leren om te veranderen. Je kan niet altijd op dezelfde manier spelen, anders zullen de goede spelers je altijd verslaan. Ik verander mijn spelplan constant, en ik doe nooit één ding hetzelfde tijdens en voor een heel spel."

Naast zijn discipline en focus, wint Fatal1ty ook door het simpelweg slimmer spelen dan zijn tegenstanders, door vooruit te denken naar hun volgende zet, en het voorkomen voordat ze kunnen beginnen met de uitvoering. Het is niet alleen een strijd van de reflexen, maar ook van de geest. "Wanneer ik over mijn tegenstander denk, denk ik aan het wapen dat hij in zijn hand heeft, waar hij vandaan komt, in welke posities hij in het nadeel is, en in welke positie ik zelf een voordeel heb. Het is alsof ik een loper heb en hij een koningin, en alsof ik weet hoe ik met mijn stuk zijn stuk kan verslaan." Er zijn een dozijn dingen om tegelijk aan te denken, en hoewel mensen snel denken dat FPS alleen om snelheid draait, denkt Johnathan dat het succes verborgen ligt in de geest. "Het lijkt zeker op schaken. Ik doe een zet, en jij moet tegenzetten doen. Doe je dat niet, versla ik je."

Fatal1ty had het geluk dat zijn familie en vrienden zijn pro-gaming carrière steunden. "Ze steunen me natuurlijk, ze waren eerst erg skeptisch en dachten dat ik gek was, maar ze draaiden snel bij toen ik meer geld won dan ik normaal in een jaar kan verdienen." Zijn advies naar mensen die hem graag willen opvolgen blijft echter dat ze hun opleiding niet moeten vergeten. "Als je nog jong bent, en nog op school zit, dan komt dat natuurlijk op de eerste plaats. Het spelen van sport is
goed om je mentaal te trainen en om je te leren hoe je moet winnen. Speel 's avonds natuurlijk games, met vrienden, of ga naar plaatselijke LAN parties. Als je een kans krijgt, ga naar een groot evenement en geniet ervan. Die evenementen zijn echt super, met twee- of drieduizend man LANnen. Het is ongelooflijk leuk, iedereen eet pizza, het is een erg goede 'guys' night out'.

Team-based shooters zoals Counterstrike en Battlefield is Johnathan wat minder enthousiast over. Tenminste, als het gaat om professioneel gamen.

"Ik hou ervan om ze te spelen, maar ik denk niet dat je ervan kan leven. Als je je geld wil verdienen met gamen, moet je één tegen één gamen. Ik heb drie weken geleden $25000 gewonnen op QuakeCon en de mensen die in het team toernooi eerste zijn geworden kregen maar $2000 per persoon. Het geld zit hem in één tegen één. Één tegen één is zeker weten het beste, het is erg makkelijk voor toeschouwers om het te volgen en te begrijpen, net zoals een
bokswedstrijd."

Johnathan "Fatal1ty" Wendel's tour is door heel Europa gegaan en beleeft zijn finale in Moskou op de ABIT Open Cup 2004, die vandaag gehouden wordt.

Het originele artikel is hier te vinden.

'Huwelijk Beckhams bijna op de klippen'

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Het huwelijk van David en Victoria Beckham loopt bijna op de klippen. Dat melden vrienden van het stel aan de zondagskrant News of the World. De twee zouden momenteel een proefscheiding overwegen omdat ze het nergens meer over eens zijn. Bovendien wordt er volgens ingewijden nogal wat afgeschreeuwd. Vorige maand maakten de 'Becks' nog bekend dat ze in verwachting zijn van hun derde kind.

Dat de twee huwelijksproblemen hebben is algemeen bekend. Dit jaar werden de buitenechtelijke escapades van David flink uitgemeten in de pers. De Nederlandse Rebecca Loos kwam met hete verhalen naar buiten over haar affaire met de voetballer, die overigens ontkende. Naar de buitenwereld toe hield Victoria echter vol dat ze voor de volle honderd procent in haar echtgenoot geloofde.

News of the World weet te melden dat de Victoria en David de schijn van een goed huwelijk ophielden wegens zakelijke belangen. Nu de bom toch lijkt te barsten zijn vrienden bang dat Victoria in haar zwangere toestand de relatieperikelen niet emotioneel aankan. Bovendien zijn ze bang dat een scheiding uitmondt in een publiekelijk moddergevecht, waavan de kinderen de dupe worden.

Paralympiërs naar Athene vertrokken

junkieXXXL had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - OS Athene 2004Het Nederlands paralympisch team is vanochtend richting Athene vertrokken om ons land bij de Paralympische spelen te vertegenwoordigen. In totaal zullen 96 sporters in Athene voor Nederland in actie komen.

Vanochtend vertrokken zeventig leden naar Athene, de atletiekploeg en de rolstoeltennissers waren al eerder naar de Griekse hoofdstad vertrokken. Wie de Nederlandse vlag zal dragen bij de openingsceremonie zal morgen bekend worden gemaakt.

Doel van deze spelen is volgens chef de mission Thea Limbach het aantal medailles van vier jaar geleden in Sydney te evenaren. Destijds sleepte de Nederlandse afgevaardigden vijftien keer goud, negen keer zilver en negen keer brons, met een vijftiende plek in het medailleklassement als resultaat. De Paralympische Spelen beginnen op 17 september.


De Nederlandse paralympiërs zijn naar Athene vertrokken

Mauresmo nieuwe nummer één

De Française Amélie Mauresmo is de nieuwe nummer één van de wereld.

Mauresmo neemt maandag de eerste plek op de WTA-ranglijst over van de Belgische Justine Henin, en is daarmee de eerste Franse lijstaanvoerdster, en na Kim Cijsters de tweede nummer één die geen Grand Slam heeft gewonnen.

De uitschakeling van Henin in de vierde ronde van de US Open betekende dat Mauresmo het slechts beter moest doen dan de Belgische om de eerste plek over te nemen.

De enige adder onder het gras was Lindsay Davenport. Als zij het toernooi had gewonnen was zij de nieuwe nummer 1 geweest, maar zij werd in de halve finales uitgeschakeld door Svetlana Koeznetsova.

Tokkies wijzen huis in 'asociale' buurt af

De Tokkies hebben in hun zoektocht naar onderdak een huis afgewezen in de Haarlemse Albert Schweitzerlaan omdat dit een asociale buurt is. Emile Ratelband, woordvoerder van de familie, noemt de bewoners 'tuig van de richel' en de huiseigenaar een 'geldwolf'.

Ratelband, die samen met de Tokkies op zoek is naar een huis, had zijn oog laten vallen op een woning in de Haarlemse Schalkwijk. Toen de buurtbewoners dit ter ore kwam, werd er meteen een handtekeningenactie op touw gezet. Huiseigenaren Arjan en Karin Gelder verhoogden bovendien zonder medeweten van de makelaar de prijs van 275.000 euro naar 350.000 euro.

Toen de Tokkies dit hoorden wilden ze niet meer tussen mensen in de Albert Schweitzerlaan wonen omdat de bewoners in hun ogen asociaal waren. Ook Ratelband is woedend en wil het liefst de straat aanklagen wegens smaad en laster. 'Het is belachelijk dat men zo op de familie reageert', vindt Ratelband. 'Het zijn juist alleraardigste en sociale mensen.'

De Haarlemse buurt is dolblij dat de Tokkies niet komen. Arjan en Karin Gelder zitten inmiddels zonder makelaar maar denken hun pand snel te verkopen omdat het volgens hen nu het beroemdste huis van Nederland is. Ratelband heeft intussen weer diverse aanbiedingen gekregen voor huisvesting. Zo kunnen de Tokkies als ze willen in een schip gaan wonen.

Verplichte rust voor Boogerd

Michael Boogerd moet verplicht drie dagen rust houden van de teamarts. Daardoor mist hij vandaag de Grand Prix Fourmies.

Boogerd viel gisteren tijden Parijs-Brussel. Hij liep daarbij schaaf- en blauwe plekken op aan zijn bovenbeen, knie en elleboog. Teamarts Geert Leinders van Rabobank schreef Boogerd drie dagen rust voor om spieren en blauwe plekken in rust te laten genezen.

De rust zit midden in de voorbereiding van Boogerd op het WK. "Ik weet niet in hoeverre deze blessure mijn voorbereiding op het WK doorkruist", verklaarde Boogerd. Ook voor Erik Dekker verloopt de voorbereiding op het WK slecht. Hij is na een valpartij geblesseerd aan linkerknie, linkerhamstrings en hand.

Explosie Noord-Korea, waarschijnlijk geen kernproef

kLowJow vertaalde en herschreef voor ons het volgende bericht en dropte het in de nieuws-submit, waarvoor dank! Ook Hrun, BloodRayne en pberends bedankt voor het tippen.

Icoon Buitenlands nieuws In Noord-Korea heeft zich afgelopen donderdag een enorme explosie voorgedaan. Volgens het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap bracht de explosie een paddestoelwolk van zo'n vier kilometer doorsnee voort. Wat de oorzaak van de explosie is, is niet bekend. De ontploffing is volgens het persbureau ontdekt op satellietbeelden.

De explosie deed zich voor in het noorden van het land, nabij de grens met China, in een gebied waar zich ook een legerbasis bevindt waar ballistische raketten staan opgesteld. De paddestoelwolk werd op negen september gesignaleerd, de dag dat Noord-Korea zijn 56-jarig bestaan vierde.

Zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea achten het niet waarschijnlijk dat het hier zou gaan om een kernproef, alhoewel een bron in Peking volgens Yonhap laat weten dat Washington deze mogelijkheid vooralsnog niet uitsluit. Andere bronnen stellen dat het wellicht een zeer grote bosbrand is geweest. De waargenomen explosie was in ieder geval veel krachtiger dan die van de treinramp, eerder dit jaar.

De Amerikaanse krant The New York Times liet vandaag weten dat de regering-Bush recent informatie heeft ontvangen die er op zou duiden dat Noord-Korea een kernproef aan het voorbereiden is.

Fable speelbaar via Xbox Live?

Als er één ding is waar je Peter Molyneux niet van kunt beschuldigen, is het het maken van standaard games. Wat je ook vond van Black&White, het was een zeer unieke game. Ook Molyneux' nieuwe game, Fable, zal hoogst waarschijnlijk geen voorbeeld zijn van "dertien in een dozijn". Nu lijkt het erop dat behalve een unieke single player campaign, er ook een optie zal zijn om Xbox Live op te gaan met Fable.


Fable zal 14 september uitkomen in Amerika. Wij Europeanen zullen een maandje extra moeten wachten. Vanaf oktober mogen wij naar de winkel rennen om een exemplaar te bemachtigen.

Vakprijs voor tunes vanaf volgend jaar

Het blad Broadcast Magazine gaat een prijs uitreiken voor de beste reclame-, radio- en televisie-tune. De vakprijs is een idee van Stephen Emmer, maker van tunes als die van het RTL Nieuws en RTL Boulevard. "Je hebt in de Nederlandse Media prijzen voor van alles en nog wat. Maar op dit gebied bestond er gek genoeg nog niets," aldus Emmer. De 'Nederlandse Muziek- en Sounddesign Award' wordt volgend jaar voor het eerst uitgereikt.

De tunes die in het jaar voorafgaand aan de uitreiking zijn gebruikt in reclamespotjes, bij radio- en televisieprogramma's of omroepen komen in aanmerking.

Nieuw plan voor racestop bij crash

Ferrari en Bridgestone komen met een nieuw plan om races stil te leggen na een groot ongeluk. Dat zou meer ruimte moeten geven om de baan schoon te maken.

Na de crashes op Spa-Francorchamps hebben de lekke banden en het materiaal dat op de baan achterbleef veel mensen aan het denken gezet. Ross Brawn van Ferrari gaf op een persconferentie van Bridgestone aan dat men met een nieuw plan wil komen. De auto's zouden niet langer constant achter de safety-car doorrijden.

Het plan is bij grote ongelukken, waarbij veel materiaal op de baan is gekomen, de auto's achter de safety-car te verzamelen. Als alle auto's in volgorde erachter rijden worden ze op een geschikt punt, bijvoorbeeld op start-finish, stilgezet. Als de baan weer schoon is gemaakt, rijden de auto's weer met de safety-car weg, waarna er een rollende herstart plaats vindt. De marshals zouden daardoor met meer rust en zorg de baan kunnen schoonmaken.

De teams zouden rustig zorg aan de banden kunnen besteden vertelde Brawn: "Dat betekent dat wij de mogelijkheid hebben om de banden te controleren en er bandenwarmers omheen te doen. Ik denk dat het bij een ernstig ongeluk met veel materiaal op de baan de veiligste manier is."

Daarnaast hebben de Williams en Ferrari op verzoek van de FIA gekeken naar een manier waarop de hoeveelheid versplinterd materiaal bij een crash zou kunnen worden verminderd. De eerste tests daarmee zijn veelbelovend zegt
Brawn. Hetzelfde materiaal als nu wordt gebruikt voor het bodywork, maar bedekt met een laagje van Xylon of Kevlar. Dat zou de hoeveelheid vrijkomend versplinterd materiaal bij een crash enorm verminderen.

Sharon waarschuwt voor burgeroorlog

Premier Ariel Sharon van Israël heeft gewaarschuwd dat een burgeroorlog onder de joodse bevolking dreigt als de rechtse groeperingen van kolonisten zich fel blijven verzetten tegen de ontruiming van joodse-nederzettingen.

Sharon wil de 21 nederzettingen in de Gazastrook afbreken en de 8.000 kolonisten elders huisvesten. Zo'n 200 vooraanstaande rechtse joodse inwoners van israël riepen deze week de militairen op om daar niet aan mee te werken. Volgens Sharon is dit opruiïng en moet men het leger buiten de politieke discussies houden. Gevreesd wordt ook dat de kolonisten zich gewapend zullen gaan verzetten.

Vanavond wordt in Jeruzalem een grootschalig protest van kolonisten en hun sympathisanten tegen de voorgenomen ontruimingen gehouden.

Van Gogh mag fragment Frieszo gebruiken

Filmmaker Theo van Gogh heeft van de NOS wél toestemming gekregen om een omstreden nieuwsfragment van politiekverslaggever Job Frieszo te gebruiken voor zijn Pim Fortuyn-film '06-05'. Eerder klaagde Van Gogh dat veel omroepen niet wilden meewerken aan het beschikbaar stellen van materiaal over Fortuyn. In de film wordt de rol van Fortuyn niet door een acteur gespeeld, maar zal bestaan uit oude beelden van de vermoorde politicus. Alle andere rollen worden wel gespeeld door acteurs.

Volgens een communicatiemedewerker van de NOS klopt het dat het gewraakte fragment van Frieszo geblokkeerd was. Maar Van Gogh heeft onlangs toestemming gevraagd aan Journaal-hoofdredacteur Hans Laroes en gekregen. Deze informatie was kennelijk niet in het bezit van OCW-staatssecretaris Medy van der Laan (D66), want zij beweerde woensdag in de Tweede Kamer op vragen over deze kwestie nog dat de NOS het volste recht heeft om beelden te weigeren.

Job FrieszoHet fragment dat Van Gogh nu toch mag gebruiken betreft een deel van een uitzending waarin voormalig NOS-presentator Job Frieszo met een pamflet van de extreem-rechtse Centrum Democraten (CD) van wijlen Hans Janmaat wapperde, om een vergelijking te trekken met het gedachtengoed van Fortuyn.

'06-05', gesponsord door Tiscali, gaat aan het einde van dit jaar in première op internet en draait pas een paar maanden later in de bioscoop.

--
Website van de film: 0605defilm.nl

Kat overleeft middagdutje in wasmachine

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Britse kat die een uur lang op 40 graden gewassen is in de wastrommel, heeft dit avontuur overleefd. Het beest had een rustig plekje gevonden bij de buren om een dutje te doen. Plots begon zijn onderkomen te draaien en werd hij gewassen.

De eigenaar van de wastrommel trof de kat ongedeerd aan. Hij duikelde uit de trommel en kon eerst niet lopen, maar verder bleek het wel mee te vallen. Het huisdier heeft volgens het dierenhospitaal geluk gehad. "Wel lijkt hij definitief één van z'n negen levens te hebben verloren", aldus een woordvoerder.

Federer naar de finale US Open

Roger Federer is de tegenstander van Lleyton Hewitt in de finale van de US Open.

De Zwitser, die eerder al dit jaar de Australian Open en Wimbledon won op zijn naam schreef, was in de halve finale in drie sets te sterk voor de Brit Tim Henman, setstanden waren 6-3,6-4 en 6-4.

Federer kan hiermee, na Mats Wilander in 1988, de volgende worden die drie Grand-Slams toernooien in één jaar wint.

Kuznetsova wint US Open

Svetlana Kuznetsova heeft haar eerste Grand Slam-titel gewonnen. De Russin (9) versloeg in de finale van de US Open in New York haar landgenote Jelena Dementieva (6) in twee sets, 6-3 en 7-5.

Het was de eerste Grand Slam-finale voor de 19-jarige Kuznetsova en dat was in het begin te zien. Ze speelde slordig en leverde gelijk haar eerste opslag in. Maar ook Dementieva, die bekend staat om haar zwakke opslag, werd gelijk gebroken, en de stand was weer gelijk. In de zesde game brak Kuznetsova haar tegenstandster opnieuw en kon ze even later de eerste set pakken.

De tweede set ging lang gelijk op, met breaks over en weer. Op 5-5 leverde Dementieva opnieuw haar service in, waarna Kuznetsova in de game daarna wel haar service kon houden. Met een mooie opslag won ze de wedstrijd en bezorgde ze Dementieva haar tweede verlies in een Grand Slam-finale van dit jaar. Eerder verloor ze op Roland Garros van Anastasia Myskina, ook al een Russin. Omdat op Wimbledon nog een andere Russin, Maria Sjarapova, zegevierde is dit dus de derde vrouwelijke Russische zege in een Grand Slam op rij.

Tennis: Uitslag damesfinale US Open

Svetlana Kuznetsova heeft zojuist haar eerste Grand Slam-titel gewonnen. De als negende geplaatste Russin versloeg in de finale van de US Open in New York haar landgenote Jelena Dementieva, als zesde geplaatst, in twee sets: 6-3 en 7-5.

Het was de eerste Grand Slam-finale voor de 19-jarige Kuznetsova en dat was in het begin te zien. Ze speelde slordig en leverde gelijk haar eerste opslag in. Maar ook Dementieva, die bekend staat om haar zwakke opslag, werd gelijk gebroken, en de stand was weer gelijk. In de zesde game brak Kuznetsova haar tegenstandster opnieuw en kon ze even later de eerste set pakken.

De tweede set ging lang gelijk op, met breaks over en weer. Op 5-5 leverde Dementieva opnieuw haar service in, waarna Kuznetsova in de game daarna wel haar service kon houden. Met een mooie opslag won ze de wedstrijd en bezorgde ze Dementieva haar tweede verlies in een Grand Slam-finale dit jaar. Eerder verloor ze op Roland Garros van Anastasia Myskina, ook al een Russin. Omdat op Wimbledon nog een andere Russin, Maria Sjarapova, zegevierde is dit dus de derde zege van een Russin in een Grand Slam-toernooi op rij.

In de nacht van zondag op maandag spelen de Australiër Lleyton Hewitt (4) en de als eerste geplaatste Roger Federer uit Zwitserland de herenfinale.

Swalmen vreest komst 'Lonsdale-jeugd'

Burgemeester drs. W.M.J Denie van het Limburgse Swalmen zal niet aarzelen om de kermis, die volgend weekend in zijn gemeente wordt gehouden, te sluiten als extreemrechtse 'Lonsdale-jongeren' de sfeer gaan lopen verpesten. Woensdag moest de politie in buurgemeente Reuver massaal optreden om een gewelddadige confrontatie tussen zo'n honderd 'Lonsdale-jongeren' en dertig jeugdige Marokkanen te voorkomen.

Na de kermis kondigden de autochtone jongeren aan om ook naar de kermis in Swalmen te komen. De PvdA-burgemeester heeft al aangekondigd dat hij de ME zal inzetten als de jeugd zich gaat misdragen.

De ruzie tussen de Marokkaanse en autochtone Lonsdale-jeugd kwam voort uit de mishandeling van twee 'Lonsdale-meisjes' door een 17-jarige Marokkaanse jongen. Volgens de politie gaat het om een 15-jarig meisje uit Venray en een meisje uit Spaubeek. Beiden zullen nog aangifte doen. De identiteit van de Marokkaanse knaap is bekend, hij komt uit Reuver, maar hij kan nog niet opgepakt worden omdat het bewijs te mager is. Wel zal de politie hem uitnodigen om tekst en uitleg te geven.

De politie zal komende week met burgemeester Denie overleggen hoe een mogelijke invasie van extreemrechtse jongeren in Swalmen kan worden voorkomen. De gemeente Beesel, waar Reuver deel van uitmaakt, is enorm geschrokken van de kermisrel. Men gaat extra energie steken in de aanpak van vreemdelingenhaat onder jongeren.

Screenshots van stuntgame Crashday

Houd je van racen en stunten? Ben je een beetje creatief en lijkt het je tof je eigen race tracks te maken? Dan is Crashday de game voor jou!
In Crashday kun je zelf je eigen parcours ontwerpen en plankgas bekijken hoe de wereld er ondersteboven uit ziet.
In het online gedeelte kun je tracks uitwisselen, om er vervolgens in multiplayer mode met je vrienden op los te scheuren.

Voor de echte creatievelingen zal developer MoonByte ook nog een development tooltje ontwikkelen, zodat je ook nog je eigen auto's en track onderdelen kan maken!

De game is nog in ontwikkeling en zal op z'n vroegst pas eind dit jaar verschijnen, maar hier zijn alvast wat screens om je op te warmen;





Wespen komen boven de poolcirkel

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Bewoners van het noorden van Canada hebben voor het eerst wespen gezien. De Inuit, de vroeger eskimo's, wisten niet wat voor beestjes het waren en al helemaal niet dat ze konden steken. Burgemeester Noire Ikalukjuaq van het plaatsje Arctic Bay ontdekte de insecten. Zijn dorp ligt ongeveer op de 73ste breedtegraad, een flink eind ten noorden van de noordpoolcirkel.

De Inuit hebben niet eens een naam voor de wesp. Het Inuktitut, de Inuit-taal, heeft geen woord voor het insect. Hoe ze in Noord-Canada konden komen is nog niet bekend. Het kan zijn dat de wespen door veranderingen in het klimaat nu ook boven de poolcirkel kunnen overleven.

Onderzoekers hebben inmiddels vastgesteld dat het om de wespensoort Vespula intermedia gaat. Deze komen overal in Noord-Amerika voor, behalve boven de poolcirkel.

Aanslag op Nederlandse militairen mislukt

Icoon Irak nieuws In het Zuid-Iraakse As Samawah is zaterdagavond om 21.00 uur plaatselijke tijd (19.00 uur Nederlandse tijd) door onbekenden geprobeerd een aanslag op Nederlandse militairen te plegen. De aanslag mislukte echter waardoor er geen gewonden vielen. Volgens een woordvoerder van het ministerie van Defensie waren er 'een handjevol' militairen bij het incident betrokken. De Iraakse veiligheidsdiensten hebben inmiddels een onderzoek ingesteld.

Terwijl de betrokken militairen net in hun patrouillevoertuig wilden instappen, gooiden één of meerdere daders een handgranaat in het voertuig. De pin bleef echter in de granaat steken waardoor die niet ontplofte. Meteen na het incident hebben Nederlandse militairen geprobeerd de daders op te pakken, maar die wisten te ontkomen.

Bonaire kiest voor directe band met Nederland

Icoon Algemeen nieuws In een referendum heeft vrijdag een meerderheid van de inwoners van Bonaire gekozen voor een directere band met Nederland. Volgens de voorlopige uitslag koos 59 procent van de kiezers voor deze optie. De definitieve uitslag van het referendum zal volgende week bekend gemaakt worden, en is niet bindend voor de regering. De uitslag is niet echt opmerkelijk omdat op Bonaire en de andere eilanden van de groep de mening heerst dat de Antilliaanse regering te veel aandacht en geld besteedt aan Curaçao.

In de huidige situatie zijn Nederland, Aruba en de Nederlandse Antillen (waartoe Bonaire behoort) elk zelfstandig binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Zestien procent van de kiezers wil deze situatie graag intact houden. Een flink gedeelte van de kiezers wil dat Bonaire een zelfstandig land in het Koninkrijk wordt (25 procent). Minder dan één procent van de bevolking wil dat Bonaire volledig onafhankelijk wordt, zonder banden met Nederland of de Antillen.

De directere band, waarvoor de meerderheid van de kiezers koos, zou betekenen dat Bonaire voortaan direct met Den Haag zou overleggen over zaken als onderwijs, justitie, ouderdomsvoorzieningen en gezondheidszorg. De regering van de Nederlandse Antillen zou hier dan niet meer bij betrokken worden.

Omdat de besprekingen over de toekomst van de eilanden pas plaatsvinden nadat inwoners op alle eilanden gestemd hebben, zal het nog minstens zes maanden duren voordat er gevolgen merkbaar zijn. Curaçao zal in maart 2005 naar de stembussen gaan, Saba en Sint Eustatius stemmen later dit jaar en in Sint Maarten werd in 2000 al gekozen voor een aparte status.

Euro moet overal euro heten

Letland, Slovenië en Hongarije moeten zich aanpassen. In die landen werd euro niet als 'euro' geschreven, maar respectievelijk als 'eiro', 'evro' en 'euró'. De Europese ministers van Financiën hebben hier vandaag een stokje voor gestoken. Er dient sprake te zijn van een uniforme spelling, zo liet minister Zalm na afloop van de bijeenkomst weten.

Er is één uitzondering, namelijk Griekenland. Dat land maakt namelijk geen gebruik van het Latijnse alfabet. De ministers van Financiën waren vandaag voor overleg bijeen in Scheveningen. Behalve het vaststellen van de spelling van het woord euro werd ook besloten een werkgroep in te stellen die onderzoek gaat doen naar de haalbaarheid van eenduidig belastingstelsel in de EU.

Zelfmoorden in Pakistan door seksvideo

brom had ons via de nieuws-submit te melden:

De eigenaar van een internetcafé in Rawalpindi, nabij de Pakistaanse hoofdstad Islamabad, heeft na het verkopen van stiekem gemaakte video-opnamen grote problemen voor twintig stelletjes veroorzaakt. De man maakte van ongeveer twintig stelletjes die de liefde bedreven in een klein, afgesloten computerhokje in zijn zaak, opnamen. Vervolgens zette hij deze op een dvd die hij voor veel geld verkocht.

De ongecensureerde opnamen die ronduit ranzig zijn, maakten de stelletjes ten schande, zeker in het extreem conservatieve Pakistan, waar een nagenoeg complete scheiding der seksen geldt. Twee meisjes uit de video hebben dan ook al zelfmoord gepleegd. Een derde meisje is vermoord door haar vader, die hiermee de schande voor de familie wilde uitwissen.

Maar ook de jongens en mannen uit de film hebben het zwaar te verduren. De meesten hebben het land verlaten uit schaamte en angst om te worden vermoord door eigen familie of familie van hun liefdespartner. De man achter de opnamen is ook uitgeweken naar het buitenland.

De dvd, die voor grof geld wordt verhandeld, is ondertussen tot een van Pakistans eerste pornohits geworden. Dat de makers van de film over weinig fijnzinnigheid beschikken, blijkt ook uit de titels die ze de verschillende scènes meegaven zoals 'Vuile slet' en 'Lekker betrappen en dan chanteren - ha, ha, ha'.

Treinen stilgelegd door mensen op spoor

Doordat er verschillende mensen op het spoor liepen is zaterdagavond het treinverkeer tussen Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem stilgelegd. Volgens een woordvoerder van Prorail Verkeersinformatie gaat het om bezoekers van het Gondelfestival in Schelluinen. Om hoeveel personen het gaat was nog niet duidelijk.

"Eerst konden de treinen nog wel langsrijden maar toen een machinist meldde dat hij nu toch een bijna-aanrijding heeft gehad, hebben we besloten het verkeer stil te leggen", stelde de Prorail-medewerker. Politie is aanwezig om de spoorwandelaars te waarschuwen voor het gevaar dat ze lopen als ze te dicht bij het spoor komen. Meer politie is onderweg.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.