FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 2 september 2004

Douane onderschept 4 miljoen sigaretten

In de haven van Rotterdam heeft de douane afgelopen maandag vier miljoen sigaretten onderschept in een container uit China. Dat is donderdag bekend geworden.

Volgens de papieren van de container zou deze waterfilters bevatten. De douane selecteerde de container voor een scancontrole en op grond van de afwijkende scanbeelden werd de container uitgepakt en grondig doorzocht. Bij de controle werd een tabakshond ingezet. Achter de waterfilters vond de douane ruim vier miljoen sigaretten verpakt in 250 blanco dozen.

De partij sigaretten zou de Nederlandse schatkist circa 538.000 euro aan belastinggeld hebben gekost. De douane heeft de zaak voor onderzoek overgedragen aan de FIOD-ECD. De sigaretten zijn vernietigd.

Bethesda stelt Call of Cthulhu uit tot 2005

Bethesda Softworks maakte vandaag bekend dat haar survival-horror game Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2005. CoC: DCotE stond origineel gepland voor het eind van dit jaar.

Call of Cthulhu is gebaseerd op de boeken van Howard Philips Lovecraft (1890 - 1937) en speelt zich af in de 1920's. Jij speelt een politieagent die naar een huis gaat waar schoten zijn gelost. Wat er daar precies gebeurt weet niemand maar wanneer andere agenten je vinden ben je levenloos. Zes jaar later ben je nog niet helemaal over het incident heen en heb je inmiddels ontslag genomen. Je hoort op een gegeven moment over een vermiste winkelhouder in een klein dorpje dat je nog kent uit je onderzoek en je besluit er naar af te reizen....

De game kenmerkt zich door het langzaamaan gek worden van de hoofdpersoon. Door alle verschrikkingen die je als speler tegen zal komen zal je last krijgen van o.a. hallucinaties. Deze nemen ook toe wanneer je meer ontdekt over de sinistere gebeurtenissen. De hallucinaties kun je wel verminderen door een veilige plek te vinden of door monsters te doden.

Wanneer je meer ontdekt over de gebeurtenissen in het dorpje word je ook beloond met zogeheten "Mythos" punten. Deze zal je nodig hebben om extra items te krijgen en om achter het volledige verhaal te komen.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth zal gereleased worden op de PC en Xbox.

Links PC, rechts Xbox

Nieuwe screenshots Crash Bandicoot: Unlimited

Niet alleen Spyro is van Playstation-exclusive naar multi platformer gegaan, Crash Bandicoot is hem achterna gegaan, en belandt in een nieuw avontuur: Crash Bandicoot: Unlimited. In deze game zal Crash voor het eerst samenwerken met zijn aartsvijand Neo Cortex.

Het verhaal gaat dat Crash net de wereld heeft gered van Cortex en zit te genieten van de rust als er plots een niewe vijand opduikt: Evil Twins. Helaas komt Crash erachter dat hij deze vijand niet alleen kan verslaan en de hulp moet inroepen van Cortex.

Deze game zal natuurlijk weer de nodige dosis humor bevatten zoals we van alle Crash Bandicoot games gewend zijn.
Nieuwe Predator game komt eraan

De film is pas net in Amerika uit en er is alweer een nieuwe game aangekondigd: Predator: Concrete Jungle. Hierbij kan je ook eindelijk op mensen hunten.

Veel is over deze game nog niet bekend, al zal de geschiedenis achter de film wel duidelijk worden. Het is ook bekend dat je nieuwe wapens zult hebben en dat je onzichtbaar kan worden.

Over mogelijke Xbox live ondersteuning is nog niets bekend.NAC verlost Anthony Lurling

Anthony Lurling gaat alsnog elders voetballen. Nadat Vitesse eerder moest passen, kwam vandaag Feyenoord met NAC Breda wel een huurovereenkomst voor dit seizoen overeen.

Lurling kreeg voor dit seizoen rugnummer 29 van Feyenoord. Trainer Ruud Gullit zag het niet in hem zitten. Daarop werd interesse van andere clubs interessant. Lurling kwam snel tot zaken met Vitesse, maar dat wist uiteindelijk niet de benodigde financien op tafel te brengen. NAC Breda slaagde hier wel in. NAC kon eerder Rick Hoogendorp niet losweken bij RKC Waalwijk en zag bovendien Orlando Engelaar vertrekken.

Lurling wordt vrijdagochtend in Breda voor een medische keuring verwacht. Bij voorspoedige afloop is hij direct inzetbaar. Hij speelde al 151 eredivisieduels bij Feyenoord en sc Heerenveen, daarbij maakte hij 44 doelpunten.

Axis & Allies betatesters gezocht

TimeGate Studio's heeft vandaag aangekondigd dat zij extra posities heeft geopend voor betatesters voor de nieuwe strategygame Axis & Allies, de PC versie van het beroemde World War II bordspel. Geïnteresseerde gamers die zich aan willen melden voor voor het betatestprogramma kunnen dit doen op deze site. Je kunt je aanmelden tot 9 september 19.00.
Publisher Atari verwacht het spel begin november op de markt brengen in de VS.

Spyro screenshots op de Xbox

Misschien ken je hem wel, het lieve paarse draakje dat heerlijk op de Playstation rond zweefde. Er is een nieuw deel in aankomst: Spyro: A Hero's Tail. Dit keer rent Spyro echter ook naar de andere platformen.

De nieuwe Spyro zal 5 playable characters bevatten en vele nieuwe moves, aanvallen en powerups kennen.

In deze game moet je slechte kristallen verzamelen, geplaatst door de boosaardige Rode Draak, en Spyro moet deze zien te vernietigen. Naar mate hij vordert in het spel zal alles vrolijker en kleurrijker worden.MediaMarkt beste en goedkoopste in fototest

Icoon Digital nieuwsDe MediaMarkt levert niet alleen de beste kwaliteit bij het afdrukken van digitale foto's, maar doet dat ook nog eens voor verreweg de laagste prijs. Dat blijkt uit een test van het Algemeen Dagblad. De krant vergeleek veertig online aanbieders.

Met een totale prijs van 1,50 euro voor tien afgedrukte foto's was de MediaMarkt minimaal een euro goedkoper dan alle andere aanbieders. Deze prijs liep echter op tot maar liefst 8,50 euro bij GoFoto. Het zijn vooral de opstart- en verzendkosten die de foto's duur maken. De MediaMarkt rekent hiervoor niets, terwijl sommige andere aanbieders 1,70 euro in rekening brengen.

Behalve de MediaMarkt kwamen Kral Super Foto en Online Fotoservice als besten uit de test. Mijn Album, Dixons en GoFoto bungelden onderaan de lijst van veertig aanbieders.

-
Volledige testresultaten

Willeke toch niet op 'naaktkalender'

Icoon Showbiz nieuwsWilleke Alberti ziet af van haar aanvankelijk toegezegde medewerking aan een naaktkalender. De zangeres vindt dat ten onrechte de suggestie is gewekt dat ze helemaal uit de kleren zou gaan. Alberti verklaarde vandaag dat door de sensatiegerichte publiciteit alle lol er voor haar af is.

Alberti zou samen met andere bekende Nederlandse vrouwen als Imca Marina en Sandra Reemer poseren voor een kalender waarvan de opbrengst ten goede gaat komen aan armlastige bejaarden. De dames poseren naakt, hoewel de intieme delen van het lichaam grotendeels verborgen blijven. Volgens Alberti is het idee erg goed. "Ik draag de organisatie een warm hart toe en hoop natuurlijk dat het een groot succes wordt." Zij verkeerde echter in de veronderstelling dat het project geheim moest blijven en laakt de wijze waarop haar medewerking naar buiten is gebracht.

Initiatiefnemer Alexander van de Kerkhof vindt het jammer dat de zangeres afziet van haar medewerking. De kalender wordt volgens hem 'keurig'. "De modellen kunnen er trots op zijn."

Star Wars Battlefront is gold

Pandemic Studios is klaar met haar 2de Xbox game, na Full Spectrum Warrior komt nu ook Star Wars Battlefront uit voor de Xbox.

In Star Wars: Battlefront zul je de grote gevechten uit zowel de eerste trilogie (Episode IV, V, VI) als van de prequels (I, II, III) kunnen spelen. Op 15 lokaties verspreid over tien planeten zul je grootschalige gevechten aangaan op Xbox Live. Net als in Battlefield zul je ook de beschikking hebben over een aantal voertuigen. Komt je bekend voor? De gelijkenis met Battlefield is inderdaad niet te ontkennen, de naam lijkt zelfs op Battlefield gebaseerd te zijn.

Star Wars: Battlefront is nu klaar voor de Xbox, Playstation2 en PC. De game zal op 21 september in de winkels liggen en wordt uitgegeven door Lucasarts.

Nieuwe Playstation 2 Eye-Toy spellen

De website van Playstation.nl geeft ons vandaag nieuwe informatie over de games die bij de komende winterrelease van EyeToy: Play 2 op de disk zullen staan.

Kung 2: vervolg op de originele karate-game.
Secret Agent: sta helemaal stil om bewakers te ontwijken.
Bubblepop: Wishi Washi met een andere draai.
DIY Olympix: kamers schilderen, muren afbreken, interieur-design à la EyeToy.
Mr Chef: draai die burgers om, doe zout op de frietjes. Het houdt maar niet op in een drukke keuken.
MonkeyBars: wie is die gigantische aap? Jij! Wie anders?
Home Run: sla er een uit het veld en maak een home run.
Goal Attack: hoeveel penalties kun jij redden?
Table Tennis: houd je oog op de bal in deze klassieker.
Air Guitar: "Goedenavond woonkamer! Deze is voor moeders!"
Drummin': houd die beat gaande.
Knockout: de boksring is weer terug, maar nu met meer tegenstanders.


sterf!


Dit zijn nog niet alle games die bij het spel horen want hiernaast wordt er ook melding gemaakt van de SpyToy, waarmee "je je EyeToy in een soort beveiligingssysteem kunt toveren" (sic), nieuwe effecten in de Playroom en vierspeleraktie. Een exacte releasedatum is nog niet bekend maar de game zal nog deze winter uitgebacht worden.

Ubisoft sluit reclamedeal met Down Under Advertising

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, reclame in games. Zo was er bij Splinter Cell de OPSAT van Ericsson, maar ook in andere Ubisoft games ontkwam je er al niet aan. In de nieuwste Rainbow Six 3: Black Arrow kom je posters van andere Ubisoft games tegen.

Blijkbaar vond Ubisoft NL dit nog niet genoeg en besloot een deal te sluiten met Down Under Advertising, die vanaf nu alle advertentiezaken met bedrijven gaat regelen.

Andrew Hooke van Down Under Advertising zei daarover het volgende:

"Het is duidelijk dat DUIA zou succesvol is omdat ze dezelfde doelen en interesses hebben als de andere partijen die betrokken zijn bij deze nieuwe vorm van media. Een merknaam in een game plakken en dat in-game advertising noemen is niet goed genoeg. In-game advertising vereist een creatievere en commerciëlere aanpak, en als het goed gebeurt helpt het zowel de adverteerder als de publisher om hun doelen te bereiken. Dit is iets dat DUIA en Ubisoft goed begrijpen en waar ze het over eens zijn. We zijn erg blij met deze deal tussen de twee bedrijven. Ubisoft maakt geweldige games, die grote mogelijkheden bieden voor adverteerders, en wij geloven dat deze aankondiging een bevestiging is van de positie van DUIA als marktleider in dit gebied."

Ook Ubisoft heeft al een reactie gegeven:

"Ubisoft is van mening dat het samenwerken met adverteerders en kwaliteitsmerken die niet noodzakelijk deel uitmaken van de gamemarkt een logische stap is, en dat deze stap bij zal dragen aan de groei van de gameindustrie. Ubisoft heeft al veel ervaring in deze industrie en is blij om dit nieuwe terrein met DUIA te verkennen. DUIA heeft bewezen een leider te zijn in dit nieuwe gebied."

Archos begint met verkoop Gmini400

Archos is vandaag begonnen met het versturen van de Gmini400 personal multimedia devices naar winkels, waarmee het Franse bedrijf nu ook speler is op de al drukke mobiele gamesmarkt.

De Archos Gmini 400 wordt voornamelijk als portable media player gepositioneerd. Het apparaat heeft een 18-bit kleurenscherm van 5 1/2 centimeter, een opslagcapaciteit van 20GB op de harde schijf en een CompactFlash slot voor het uitwisselen van bestanden.

Met de vijfpunts druktoets en de Mophun games engine mikt Archos echter ook op de welgestelde volwassen gamers waarop bijvoorbeeld Tapwave, Gizmondo en Nokia zich richten.

Naast games kan de Gmini 400 MP3, WAV en WMA audio bestanden, BMP en JPEG fotobestanden, en MPEG 4 SP, DivX 4.0 en 5.0, en XviD filmbestanden aan. De gadget heeft een TV out, en is in staat MP3 files op te nemen met de line-in en stereo jack audio ingangen.
De afmetingen zijn 10.6 x 6 x 1.7cm en het gewicht is 160g. Het apparaat zou ¤400 moeten gaan kosten.


Geen algeheel rookverbod horeca tot 2009

Icoon Binnenlands nieuwsHet is minister Hoogervorst (Volksgezondheid) niet gelukt om op korte termijn een algeheel rookverbod in horecagelegenheden in te stellen. Met Koninklijk Horeca Nederland (KHN) is afgesproken dat tot 2009 het roken zal worden ontmoedigd. Anti-rookstichting Clean Air Nederland (CAN) maakt bezwaar tegen het afgesproken vierjarenplan. Hoogervorst komt de eerder gedane belofte dat hij alleen akkoord zou gaan met een plan dat leidt tot volledige rookvrije horeca niet na.

In het vierjarenplan is vastgelegd dat eind 2008 75 procent van alle cafés en discotheken een rookvrije zone moet hebben. De verplichting tot een rookvrije zone geldt op dat moment voor alle restaurants. Hotels moeten tegen het einde van 2008 rookvrije kamers en een mogelijkheid tot rookvrij ontbijten aanbieden. Alle ijssalons moeten geheel rookvrij zijn; in de fastfoodsector geldt dit voor tachtig procent van de ondernemingen. Ook wordt de verkoop van tabak in horecabedrijven aan banden gelegd. Uitsluitend bij cafetaria's en snackbars mag vanwege hun 'avondwinkelfunctie' nog rookwaar worden verkocht.

Geen hoofddoekproblemen 1ste dag Frankrijk

Icoon Buitenlands nieuws De start van het verbod op hoofddoekjes op openbare scholen in Frankrijk heeft niet geleid tot problemen, zo meldt het ministerie van Onderwijs vandaag. Vandaag was de eerste lesdag voor alle Franse scholieren.

Hoewel diverse moslima's gesluierd naar school gingen, waren ze bereid hun hoofddoeken af te doen. Dit is conform de nieuwe regels van de wet, die het dragen van opzichtige religieuze symbolen als hoofddoeken, keppeltjes en kruizen op openbare scholen verbied. In Straatsburg waren twee meisjes niet bereid hun hoofddoek af te doen, waarop hen de toegang tot het klaslokaal werd geweigerd.

In dezelfde stad betoogden vijftig mensen tegen de wet. Ze beklemtoonden dat het protest niets van doen heeft met de eis van de gijzelnemers van de twee Franse journalisten in Irak. De gijzeling verstomt momenteel de discussie rondom de hoofddoekjeswet.


Voor de invoering van de wet, die het dragen van opzichtige religieuze symbolen verbiedt, protesteerde de moslimgemeenschap hevig. De laatste dagen echter benadrukten veel moslimleiders hun begrip voor de rechtsstaat en de wet.

Casagrande krijgt startverbod voor Vuelta

De Italiaanse wielrenner Francesco Casagrande heeft een startverbod gekregen voor de komende Vuelta.

Bij een gezondheidscontrole bleek dat het bloed van de Italiaan een te hoge hemtocrietwaarde had. De kopman van de Lampre ploeg krijg zijn wielren-licentie weer terug als er bij een tweede gezondheidstest, die hij binnen 15 dagen moet ondergaan, geen bijzonderhden worden gevonden.

Alle 198 deelnemers aan de ronde van Spanje werden onderzocht. Behalve Casagrande kreeg ook de Spanjaard Carlos Golblanc van de Almeria/Paternina-ploeg een startverbod , wegens een te hoog hematocrietwaarde.

Sjakie en de Chocoladefabriek bewerkt tot game

Het bekende boek van Roald Dahl wordt verfilmd, dat was al eerder bekend. Maar vandaag maakte Warner Bros. Interactive Entertainment wereldkundig dat ze aan het bedrijf Global Star Software de wereldwijde licentie om games te ontwikkelen op basis van de film hebben toegekend.

Global Star Software is een publishing label van Take-Two Interactive Software, Inc. Het spel moet tegelijkertijd met de film in 2005 uitkomen. In de film zal Johnny Depp te zien zijn als Willy Wonka. Het spel zal voor next generation consoles ontwikkeld worden door High Voltage Software, en voor handheld consoles en PC door Backbone Entertainment.

"We vinden het erg opwindend om met Warner Bros. Interactive Entertainment te werken aan een game-bewerking van de Tim Burton versie van de klassieker Sjakie en de Chocoladefabriek," zei Christoph Hartmann, Senior Vice President of Publishing bij Global Star Software. "Het boek heeft mensen op de hele wereld al veertig jaar vermaakt, en de vrolijke kleurrijke omgevingen, de specifieke manier van vertellen en de geliefde karakters passen perfect bij dit medium."

Onbekende vliegende driehoeken nemen toe

De laatste tien jaar zijn de meldingen van grote vliegende zwarte driehoeken enorm toegenomen. De UFO's zijn gezien door talloze mensen, en worden beschreven als enorme zwarte driehoeken, soms met lampen, die langzaam door de lucht zweven nabij steden en autowegen. De herkomst is onbekend. Dit schrijft Space.com.

Het National Institute for Discovery Science (NIDS) heeft de waarnemingen van de "Flying Triangles" opgeslagen in databases, en bestudeerd om de herkomst te achterhalen. Het instituut in Las Vegas, Nevada, is een overheidsonafhankelijk wetenschappelijk instituut dat zich op wetenschappelijke wijze richt op luchtfenomenen. De conclusies van het onderzoek wijzen nog steeds op een raadsel.

De studie wijst uit: "De Verenigde Staten ondervindt momenteel een golf van Flying Triangle waarnemingen die toegenomen kan zijn vanaf 1990, met name eind jaren '90. De Flying Triangles zijn openlijk zichtbaar boven en nabij bevolkte gebieden, waaronder de Interstate Highways".

De eigenschappen en acties van deze driehoekige voertuigen komt niet overeen met de in werking stelling van vorige onofficiele vliegtuigen. Verder zijn "De agenda noch de herkomst van de Flying Triangles bekend". Van 1990 tot 2004 zijn er talloze waarnemingen geweest. Het gedrag van de voertuigen "is niet consistent met het testen van geavanceerde DoD [U.S. Department of Defence) vliegtuigen", aldus NIDS.

Het is volgens Colm Kelleher van NIDS onwaarschijnlijk dat het DoD vliegtuigen betreft: "Ze komen niet overeen met de manier waarop de geheime F-117 en B-2 in de openbaarheid kwamen. De hiudige Flying Trangles openbaren zich zomaar". De eigenschappen van de Flying Triangles zijn indrukwekkend. Ze zijn op geringe hoogte gezien, kunnen stilhangen in de lucht, en vliegen soms met verblindend heldere lichten.

De Triangles hebben volgens waarnemingen een onzichtbaarheidsmogelijkheid. Boven Washington Wisconsin verscheen er in oktober 1998 op klaarlichte dag een monsterachtig vliegende driehoek uit het niets. Het zweefde op 500 voet hoogte geluidsloos boven de stad. Het object was naar schatting 60 bij 75 meter. Ook in onze regionen is het toestel gezien. In 1991 was België in opschudding toen ook daar het object verscheen. De Belgische luchtmacht bevestigde het object, en stuurde er gevechtsvliegtuigen op af.

In 2004 zijn de waarnemingen van de driehoeken toegenomen. De uiteindelijke analyse van de waarnemingen blijft onbepaald. De driehoeken kunnen van menselijke makelij zijn, of niet, aldus NIDS.

Klik hier voor een video van Flying Triangles die op 31 mei 2004 boven Lyon Balds Mountain, Sonora werden waargenomen.

Driv3r voorlopig nog niet op pc


De racegame Driv3r komt voorlopig nog niet naar de PC, zo meldde Atari vandaag. Atari heeft nog niet een nieuwe datum doorgegeven, en er gaan al geruchten dat de pc-versie zelfs helemaal gecancelled zal worden.

Driv3r kwam bij de release al in het nieuws doordat de previews van vele gerespecteerde sites en bladen fantastisch waren en het spel uiteindelijk vaak zware onvoldoendes kreeg in reviews. Volgens velen zou Atari sites hebben omgekocht.

Al-Jazeera wil Engelstalige zender beginnen

Al-Jazeera heeft serieuze plannen om een Engelstalige nieuwszender te beginnen. Het nieuwe station zal tegenwicht moeten gaan bieden aan westerse zenders als de BBC en CNN, die volgens al-Jazeera onevenwichtig berichtgeven. Volgens de voorlopige plannen komen er redacties in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor komt in Qatar, waar de Arabische zender ook gevestigd is.

Sinds de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten en de daarop volgende oorlog in Afghanistan komt al-Jazeera vaak in het nieuws. De laatste maanden ontvangt de zender geregeld video's van islamitische gijzelnemers en hun gijzelaars in Irak. De zender schroomt niet om hier beelden van uit te zenden, tot de moord op gijzelaars aan toe.

Al-Jazeera heeft overigens al wel een Engelstalige website.

Man opgepakt voor gedwongen seks in trein

Een 37-jarige man uit Vught is gisteren opgepakt door de Spoorwegpolitie. Hij zou een 19-jarige man in een treincoupé hebben gedwongen om hem oraal te bevredigen. Over de toedracht van het voorval is niets bekendgemaakt.

Het gebeuren vond een maand geleden plaats. Het slachtoffer, afkomstig uit Boxtel, zegt dat een andere passagier het heeft gezien. De Spoorwegpolitie heeft de getuige opgeroepen om zich alsnog te melden.

Vijf absenten bij Oranje

Kevin Hofland, Johnny Heitinga, Nigel de Jong, Romeo Castelen en Giovanni van Bronckhorst zullen vrijdag niet meedoen in de oefeninterland van het Nederlands Elftal tegen Liechtenstein. Ze zijn allen geblesseerd.

In de Utrechtse Galgenwaard zullen derhalve achttien Oranje-spelers aantreden tegen de eveneens gekortwiekte selectie van Liechtenstein. De tegenstander, vijftien man sterk, heeft te kampen met ziekte en schorsingen. Bij Oranje gaat het louter om blessures.

John Heitinga is herstellende van een liesblessure, hij wordt klaargestoomd voor het belangrijke kwalificatieduel met Tsjechië van aanstaande week. De andere vier spelers zullen naar gelang hun herstel bij de selectie blijven. Van de oorspronkelijke 23 selectiespelers zullen er zaterdag vijf afvallen. Omdat er relatief veel verdedigers afwezig zijn overweegt bondscoach Van Basten enkele nieuwe spelers op te roepen.

Carmen Electra heeft de lekkerste kont

De Amerikaanse actrice Carmen Electra heeft het lekkerste kontje. Met haar bilpartij heeft ze de Australische zangeres Kylie Minogue van de eerste plaats verstoten.

De Baywatch-ster zou volgens de Duitse televisie de zangeres met een verschil van maar 1 procent verslagen. De uitkomsten zijn afkomstig van een onderzoek van het Amerikaanse jongemannenblad FHM. Electra zelf zou een eigen masseur in dienst hebben genomen om haar billen in de juiste vorm te houden.

Achter Kylie staan op de derde plek de billen van zangeres Beyoncé. Jennifer Lopez met de bijnaam 'Miss Super Achterwerk' staat wel in de lijst, maar ergens onderaan.

Carmen Electra
Nieuw op 1: Carmen Electra

Voor méér Carmen Electra kun je in dit topic van ons Babes & Hunks-forum terecht.

Protest 'multicul geweld' in Leeuwarden

Pashm had ons via de nieuws-submit te melden:

De extreem-rechtse Nationale Alliantie gaat aanstaande zaterdag in Leeuwarden demonstreren tegen, zoals ze dat zelf omschrijven, 'multicul geweld'. Vanwege verwachte ordeverstoringen, er zijn tegendemonstraties gepland, mag de alliantie geen route door de binnenstad lopen. Om 11:00 uur mogen ze stilstaand hun protest laten horen op het Beursplein.

Ook de tegendemonstranten mogen niet door de stad lopen. Zij hebben om 14:00 op hetzelfde Beursplein toestemming om hun tegengeluid te laten klinken.

De Nationale Alliantie (NA) zal zo'n 50 tot 100 aanhangers trekken, verwacht voorman Hendrik Sybrandy. Hoeveel opkomst de tegenstanders verwachten, waaronder de Internationale Socialisten, Keer het Tij, Home on Earth en de Socialistische Partij (SP), is niet geheel duidelijk.

Directe aanleiding voor het protest van de NA is het in brandsteken van een meisje door haar Iraaks-Koerdische vriend Awa, alsmede de schietpartij bij asielzoekerscentrum Burmania. ''We zijn het zat! Gasten dienen zich als gasten te gedragen of anders terug te gaan naar het land van herkomst'', zo schrijft de beweging.

De tegenstanders vinden het schandalig dat de NA de misdaad van Awa misbruikt om haar extreem-rechtse standpunten te kunnen uitdragen. ''Onvervalste ophitsing'' zelfs, volgens de SP.

Horan heeft geen spijt van verstoren marathon

Cornelius Horan heeft geen spijt van zijn daad om de marathon van de Olympische Spelen in Athene te verstoren. "Christus zal De Lima iets veel mooiers schenken dan de gouden medaillle die ik hem ontnomen heb", zo verklaarde hij tegenover de Braziliaanse krant Folha de São Paulo.

De oud-priester ontsierde vorige week zondag de Olympische marathon, door enkele kilometers voor het einde het parcours op te komen en de Braziliaanse koploper Vanderlei de Lima hardhandig van de weg af te duwen. Afgelopen maandag werd hij veroordeeld tot een geldboete van 3.600 euro en een voorwaardelijke celstraf van één jaar, maar inmiddels is de man weer thuis in Londen.

"Het had net zo goed een Italiaan, een Duitser of een Argentijn kunnen zijn. Ik had het op de leider van de marathon voorzien. Met mijn actie heb ik bereikt wat ik voor ogen gehad. Ik heb mijn boodschap overgebracht, dat de tweede komst van Christus op aarde op punt van gebeuren staat", zo verklaarde Horan zijn daad.

Hij vertelde voorts dat hij De Lima eigenlijk niet had willen vastpakken. "Dit gebeurde echter om onverklaarbare redenen toch. Ik was nerveus en gespannen. De bedoeling was om hem slechts enkele seconden af te remmen door voor hem te springen", aldus de Ier, die doorgaat voor verminderd toerekeningsvatbaar.

Vanderlei de Lima zelf werd gisteren groots onthaald in zijn woontplaats Maringa in Brazilië. Hij werd gehuldigd voor het behalen van de 'gouden plak' en door sponsors is toegezegd dat hij een prijzenpakket zal krijgen alsof hij goud heeft gewonnen. De Lima kan uitkijken naar 50.000 euro en een staaf van één kilo goud.

Overigens werd vandaag bekend dat Horan moet voorkomen wegens beschuldigingen van onzedelijke handelingen met een kind. De ontucht zou zijn gepleegd tussen september 1990 en april 1993. Horan ontkent de beschuldigingen.Foto: EPA

14-Jarig meisje dealt GHB

Vanderdonk had ons via de nieuws-submit te melden:

In Etten-Leur heeft de politie onlangs een 14-jarig meisje aangehouden voor het dealen van de partydrug GHB. Ze had drie flesjes van de verboden vloeistof op zak, aldus de politie.

Tijdens de rit naar het politiestation werd het meisje misselijk, waarna de agenten haar naar het ziekenhuis hebben gebracht. Toen ze 's avonds weer naar huis mocht verklaarde ze wel vaker ziek te zijn na het gebruik van GHB. Haar ouders zijn op de hoogte gesteld en besloten in overleg met justitie om haar in verzekering te stellen.

Xpand Rally bereikt gold status

Op de Xpand Rally website van het poolse softwarehuis Techland is te lezen dat vanaf vandaag het PC rallyspel Xpand Rally de gold status heeft bereikt. Het spel zal op 24 september in de winkels moeten liggen voor Europa. Een Amerikaanse release laat nog op zich wachten, al zal het spel hoogstwaarschijnlijk ook gewoon via het internet te koop worden aangeboden.

De retail versie van Xpand Rally belooft een career mode, meer dan 70 circuits, over de 800 tuning onderdelen voor 35 rally autos. Multiplayer is mogelijk vanaf een lan of het internet met maximaal 4 spelers.

screenshots[update] Russische gijzeling duurt voort

De gijzeling in de Russische stad Beslan duurt nog altijd voort. In een school in de deelrepubliek Noord-Ossetië houden gijzelnemers sinds gisterochtend 350 mensen, onder wie 132 kinderen, gevangen. De gisteren gestarte onderhandelingen zijn vannacht zonder resultaat afgebroken.

De gijzelnemers beschieten iedereen die ook maar probeert in de buurt van het schoolgebouw te komen. Ordediensten, waaronder het leger dat het gebouw omsingeld heeft, hebben inmiddels acht lijken weten weg te krijgen. Vier andere lichamen liggen nog steeds op de plaats waar de gijzelnemers ze door de ramen naar buiten gegooid hebben. De slachtoffers vielen gisteren bij de bestorming van de school.

De rebellen weigeren voedsel, water en medicijnen toe te laten. Wel hebben ze gemeld dat de kinderen het naar omstandigheden goed maken. Voorlopig zal er geen geweld worden gebruikt om een einde te maken aan de gijzeling.


Militairen houden de wacht in de buurt van de school


Update 16:41
De gijzelnemers hebben vanmiddag 26 vrouwen en kinderen vrijgelaten. In de gymzaal zitten volgens de laatste schatting nog 328 mensen vast, onder wie 140 kinderen.

Eerder vanmiddag werden bij de school twee explosies gehoord, gevolgd door zwarte rookpluimen. Het zou gaan om een auto in de buurt van het gebouw, die in brand geraakt was.

Electronic Arts publiceert screens GoldenEye Rogue Agent

Gieling had ons via de submit het volgende te melden :


Ja, je leest het goed, er komt een nieuwe GoldenEye aan, genaamd GoldenEye: Rogue Agent. En voor alle fans van de Nintendo 64 versie: helaas dit is alles behalve een vervolg. EA heeft namelijk bekend gemaakt een hele nieuwe game achter deze naam te maken.

In Rogue agent speel je niet James Bond, maar een slechterik die GoldenEye heet en midden in een gevecht tussen Goldfinger en Dr. No is beland. Nou is jou taak om de wereld te veroveren! Wie had het over te weinig vernieuwing?


Vrouwen gamen steeds vaker

De vrouwelijke gamer is in opkomst. Dit blijft uit onderzoek van Aleks Krotoski, een gameredacteur voor de BBC en voormalige presentatrice van een gameprogramma.
Zo blijkt dat een kwart van de vrouwen in Engeland wel eens gamed, in Amerika 39% en in Zuid-Korea zelfs 69%.

De gemiddelde Engelse gamester zou tussen de 30 en 35 jaar oud zijn, zeven uur per week gamen en hier per jaar rond de 250 euro aan spenderen.

Over het algemeen voelen vrouwen zich meer aangetrokken tot games met wat meer diepgang en goede personages. Zo zijn games als Prince of Persia: Sands of Time en Zelda: the Wind Waker erg in trek bij de dames.

Viewtiful Joe krijgt anime-serie

In Japan krijgt Viewtiful Joe zijn eigen anime serie. Dat maakte TV Tokyo bekend in een mededeling. Echt veel over deze serie is er nog niet bekend gemaakt. Volgende maand zal Viewtiful Joe uitgezonden worden.

Er zijn voorlopig 52 afleveringen gepland rond de actie-held die bekend is van de Capcom games voor GameCube en PlayStation 2. Het is nog niet bekend of de serie ook in het buitenland vertoond zal worden.

Nieuwe screenshots Men of Valor

Dat historisch getinte oorlogsshooters de nieuwste hype zijn is goed te merken aan de diverse titels die er de laatste jaren in dit genre uit zijn gekomen. Met haar Men of Valor-titel doet ook Vivendi een duit in het zakje en om te zorgen dat de titel een succes wordt heeft het developer 2015 ingehuurd, de makers van de succesgame Medal of Honour.Je speelt in Men of Valor Dean Shepard, een nieuwe recruut bij de US Marines die tijdens de Vietnamoorlog naar Vietnam wordt gestuurd. Je moet je door een zestiental missies heenknallen - ook te spelen in co-opmodus - en zorgen dat jij en je team er levend uitkomen.

Met dank aan Gieling voor het melden.

Gaucchioli naar Crédit Agricole

De Italiaan Pietro Caucchioli, nu nog aan de slag bij Alessio - Bianchi, rijdt vanaf volgend jaar voor het Franse team van Crédit Agricole.

Gaucchioli, dit jaar nog knap elfde in de Tour de France, wordt vooral aangetrokken om kopman te spelen in de Giro d'Italia. Door de invoering van de pro tour is elk team nu op zoek naar een zo volledig mogelijk team. Maar Gaucchioli heeft in het verleden al bewezen dat hij de giro bij de toppers kan behoren. In 2001 won de Italiaan twee ritten en een jaar later was hij zelfs derde in het eindklassement.

[Update] Acclaim vraagt faillissement aan

Nadat eerder al bekend werd dat Acclaim geldproblemen had en haar deuren waarschijnlijk moest sluiten, is het nu zeker. Na een lange periode van onzekerheid weet de New York Newsday ons vandaag te melden dat Acclaim, volgens hen één van Long Islands grootste publieke bedrijven, officieel faillissement heeft aangevraagd.

Acclaim heeft een zogenaamde 'Chapter 7' aangevraagd, wat inhoudt dat het bedrijf al haar bedrijfsmiddelen zal verkopen om haar schulden af te lossen. Of dit genoeg zal zijn is nog maar de vraag. Newsday schat namelijk de totale waarde van de bedrijfsmiddelen tussen de 10 en 50 miljoen dollar, terwijl het bedrijf een totaal aan schulden heeft uitstaan van 100 miljoen dollar.

Nieuwe FPS 'The Unseelie' aangekondigd

Uitgever Octagon heeft een nieuwe FPS aangekondigd. In samenwerking met de Australische developer KaWoW! zal men eind 2005 het spel "The Unseelie" op de markt brengen.

In het spel krijgt een man een auto-ongeluk wanneer hij probeert een kind te ontwijken. Hij knalt tegen een boom en wanneer hij wakker wordt is hij in een wereld waar de tijd stil heeft gestaan. In het bos "Tir-Na-Bràch-Marbh" (Land of the Eternal Death) ligt een Iers dorpje. De hoofdpersoon van het spel moet "The Unseelie" verslaan om naar zijn eigen wereld terug te kunnen, dit is een legendarische figuur uit Keltische mythen.

Het primaire wapen in het spel zal een staf zijn, die de speler kan upgraden na het verslaan van één van de zeven Keltische demonen gebaseerd op de zeven elementen Vuur, Water, Aarde, Lucht, Hout, Metaal en Geest.

Volgens mede-oprichter Lloyd Melnick van Octagon is "The Unseelie een geweldig spel om mee te werken vanwege de unieke manier waarop het Keltische mythologie met first-person gameplay combineert. We zien geen enkel ander spel in ontwikkeling dat dit soort karakterontwikkeling en symbolisme biedt."

"We hebben alle visueel fantastische technieken van onze engine uit de kast getrokken, ze gecombineerd met de sinistere bosomgeving uit Keltische legenden en wat innemende game play design toegevoegd zodat je een spel krijgt dat je graag wil spelen, maar waardoor je constant verschrikt achter je zal kijken," zo legde Steve Woodgate van KaWoW! uit.

Aílton vier wedstrijden geschorst

De Duitse voetbalbond heeft de Braziliaan Ailton voor vier wedstrijden geschorst.

De aanvaller van Schalke 04 kreeg afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Hansa Rostock een rode kaart omdat hij zowel Joakim Persson als Uwe Möhrle een klap gaf. Bovendien vergat hij zich na afloop van de wedstrijd te melden bij de dopingcontrole.

Ailton moet ook een geldboete van 15.000 euro betalen, en mist door de schorsing de competitiewedstrijden tegen VfL Wolfsburg, Borussia Mönchengladbach, Hannover 96 en VfL Bochum.

Counterstrike 2D

De mensen van de website Unreal Software hebben een 2 dimensionale kloon gemaakt van het favoriete spel Counter-Strike.

Enkele opties van het spel

- multiplayer
- singleplayer missies
- fog-of-war
- editor
- 3D-geluid.

Counter-Strike 2D is geprogrammeerd met behulp van de Blitz 3D engine, waar al diversespellen mee gemaakt zijn, zoals een Alien Breed Remake en Psychoballs.

screenshots


Het spel is hier te downloaden. (Officiële website). Indien deze link niet werkt is er ook nog deze link.

Premier komt op voor islamitisch onderwijs

Islamitische scholen moeten in Nederland gewoon opgericht kunnen blijven worden, zo heeft premier Balkenende vandaag laten weten op de tweede dag van het Integratie-debat. De minister-president zei dat dit een grondrecht is waaraan niet mag worden getornd.

Volgens Balkenende houdt de Onderwijsinspectie er toezicht op dat het onderwijs op dergelijke scholen van goede kwaliteit is en dat de school goed voorbereidt op deelname aan de Nederlandse samenleving.

Een acceptatieplicht - scholen verplichten bepaalde leerlingen te accepteren - komt er ook niet zo zei Balkenende. Dit raakt volgens hem namelijk de kern van artikel 23 van de grondwet, dat de onderwijsvrijheid garandeert. Alle linkse partijen hadden aangedrongen op een acceptatieplicht. Maar volgens de premier is er absoluut geen sprake van grootschalige weigering van allochtone kinderen in het bijzonder onderwijs. Een voorstel van de SP, dat artikel 23, en dus het bijzonder onderwijs, geheel wilde afschaffen, verwees Balkenende naar de prullenmand.

Balkenende verwees verder naar maatregelen die het kabinet in de maak heeft om de scheiding tussen zwarte en witte scholen tegen te gaan. Zo moeten scholen en gemeenten verplicht met elkaar gaan overleggen en niet vrijblijvende afspraken maken. Welke afspraken dat precies moeten zijn, zei de premier niet. Ook gaf hij aan een bekostigingssysteem in te willen voeren om daarmee de segregatie op scholen tegen te gaan.


Grondrecht

Releasedate Zelda: The Minish Cap bekend!

Zelda-fans kunnen zich klaarmaken! "The Legend of Zelda: The Minish Cap" voor de Gameboy Advance nadert de releasedatum nu snel. 12 November 2004 kunnen we de nieuwste telg in de Zeldafamilie verwachten.

In dit gloednieuwe avontuur gaat Link op pad om een legendarisch zwaard te herstellen, zodat hij de vrede in Hyrule weer kan herstellen. De enige wezens die weten hoe het zwaard hersteld moet worden zijn de Minish mensjes. Een groot probleem is dat deze mensjes piepklein zijn, en communiceren dus nogal moeilijk gaat.

Link komt dan ook al snel de Minish Cap tegen, een praatzieke muts die Link kan verkleinen en vergroten. Reken er maar op dat de makers dit gegeven op originele wijze in de game verwerken. Het is een game waar zeer veel gamers naar uit zullen kijken, en met deze verrassend snelle releasedate wordt die tergende wachttijd flink verkort. Het sparen kan beginnen!


Link is door zijn muts verkleind tot miniscule afmetingen.

FOK! bij GielBeelen gemist?

Sunchaser
quote:
Vijf jaar FOK! gaat ook niet voorbij aan 3FM-DJ Giel Beelen. Sinds het allereerste begin in 1999, rond de eerste BigBrother, bezoekt Giel het forum en de frontpage. En in zijn nachtuitzendingen besteedde altijd hij aandacht aan de site. Om dat te vieren slaan Giel en FOK! de handen ineen. Donderdag 2 september ben ik te gast in de uitzending om te vertellen over de geschiedenis én de toekomst van FOK! En wij brengen een grote reportage over de radioshow. Ook maken we opnames voor FOK!tv.
Mocht je het allemaal gemist hebben dan kun je het via de onderstaande links terugluisteren!
07:00 - 08:00 uur Luister hier

08:00 - 08:30 uur Luister hier

Hier kun je eventueel bedelen om een handtekening van SunChaser die ongetwijfeld beroemd gaat worden door deze uitzending en strax Giel kan gaan vervangen !

T-Mobile krijgt meeste nieuwe klanten

T-Mobile haalde in het eerste halfjaar van 2004 de meeste klanten binnen. Met 534.000 nieuwe abonnees en prepaid-gebruikers bleef het de concurrent telecomaanbieders ver voor. KPN kreeg er 137.000 nieuwe klanten bij, Orange 109.000 en Vodafone 55.000. Over Telfort is niets bekend.

Vodafone haalde de meeste redement uit haar klantenkring. Per klant werd gemiddeld 39 euro verdiend. Voor T-Mobile was dit 36 euro, KPN 35 euro en Orange 31,75 euro. Marktleider blijft KPN met 5,4 miljoen klanten. Vodafone volgt met 3,5 miljoen, T-Mobile met 2,24 miljoen en Orange met 1,5 miljoen.

Hersenen nu ook geschikt als controller

Wetenschappers zijn er volgens de site Nature in geslaagd om een game te laten besturen door de speler alleen maar te laten denken. Het ging hier om de game Pong.

"Neuroscientists have created a computer game based on table tennis that people can play using nothing more than the power of their minds. It is hoped that the technology will one day train people to generate neural signals that could control a wheelchair or communication device."

Spelers nemen plaats in een MRI-scanner, waarmee men normaal hersenonderzoek doet. Na een korte training van een paar minuten zijn de spelers al in staat om 4 van de 5 ballen terug te kaatsen.

Hoewel de meeste gamers nu waarschijnlijk staan te juichen vanwege de vele mogelijkheden, is deze technologie vooral ontwikkeld voor gehandicapten. Zij kunnen er in het dagelijkse leven veel voordeel van hebben. Wanneer de eerste pocket size MRI scanners in de gameshops verschijnen is nog niet bekend.

Het hele artikel is hier te vinden

Barthez mist WK-kwalificatieduels

De Franse doelman Fabian Barthez kan niet meespelen in de WK-kwalificatie duels van zijn land tegen Israël en de Farøer Eilanden.

De 32-jarige keeper van het Franse Olympique Marseille blesseerde zich afgelopen maandag aan zijn enkel tijdens de training van zijn club, en de verwachting is dat hij niet op tijd hersteld zal zijn.

Gregory Coupet van Olympique Lyon zal nu de plek van Barthez onder de lat innemen, en de Franse bondscoach Raymond Domenech heeft Mikael Landreau van FC Nantes als doelman toegevoegd aan de selectie.

Oostenrijkse tv-priester beschuldigd

Een Oostenrijkse televisie-priester is beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarigen. De 69-jarige August Paterno, een van de bekendste rooms-katholieke televisiepersoonlijkheden in het land, spreekt de beschuldigingen tegen.

Ook een andere priester wordt beschuldigd. Beiden zijn ze afkomstig uit het bisdom Feldkirch. Opvallend is dat bisschop Küng uit hetzelfde bisdom in juli belast werd met een onderzoek naar het seksschandaal op het priesterseminarie van het bisdom St. Pölten. Hij zou al jaren op de hoogte zijn geweest van de verdenkingen.

Mysterieuze buitenaardse signalen onderzocht

Qi en ChOas hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In februari 2003 richtten astronomen betrokken bij SETI (Search for ExtraTerrestial Intelligence) de enorme radio-telescoop in Arecibo (Puerto Rico) op ongeveer 200 gebieden in de ruimte. Dezelfde telescoop had voorheen al minstens twee keer onverklaarbare radiosignalen uit elk van deze gebieden gevonden en de astronomen probeerden nu hun bevindingen te bevestigen.

Het team is nu klaar met het analyseren van de gegevens en alle signalen lijken verdwenen te zijn. Behalve één, welke sterker is geworden.

Dit radiosignaal, wat nu op drie verschillende momenten is gezien is een raadsel. Het kan zijn dat het gegenereerd wordt door een voorheen onbekend astronomisch verschijnsel. Of het kan iets veel simpelers zijn, zoals een storing in de telescoop zelf. Ook is er de mogelijkheid dat iemand de SETI@home-software gehackt heeft, om zo een signaal te genereren dat lijkt op buitenaards leven. Maar omdat het signaal meerdere keren is opgemerkt, en het een buitengewoon vreemd signaal is, lijkt die mogelijkheid klein.

In ieder geval is het signaal de beste kandidaat voor contact met intelligent buitenaards leven tot nu toe, in de nu bijna 6 jaar dat het SETI@home-project loopt. Het project maakt gebruik van miljoenen personalcomputers over de hele wereld.

-
De bron meldt meer info over het vreemde signaal.

Boek: Peter Robinson - Kil als het graf

Kil als het graf is het tiende boek van Peter Robinson over inspecteur Banks.

Alan Banks is inspecteur van politie in een Engels plaatsje. Hij staat bekend om zijn onorthodoxe werkwijze, die hem toch al aardig wat successen heeft gebracht. Een ander gevolg van zijn eigenzinnige gedrag is dat hoofdcommissaris Jimmy Riddle een behoorlijke hekel aan hem heeft. Hij houdt daarom Alans promotie tegen. Het spreekt vanzelf dat Riddle ook niet bepaald Banks’ favoriete chef is. Des te vreemder is het dat Riddle Banks om hulp vraagt bij een familiekwestie…Peter Robinson – Kil als het graf
Oorspronkelijke titel: Cold is the grave
Vertaling: Valérie Janssen
Uitgeverij A.W. Bruna
ISBN 90 229 8802 3
Paperback 389 bladzijden
Prijs ¤ 18,95

Rattenplaag bij McDonald's filiaal

De Brabantse vestiging van McDonald's in Rosmalen heeft te maken met een heuse rattenplaag. De etensresten die klanten van de fastfoodzaak achterlaten op de parkeerplaats zijn er de oorzaak van dat tientallen ratten in de avond en nacht het filiaal bezoeken.

Sinds enkele maanden komen de ratten dagelijks op bezoek. Om het probleem tegen te gaan zijn de struiken op het parkeerterrein al verwijderd, en zijn er gifkasten geplaatst. Deze maatregelen hadden echter geen effect. Woordvoerder Dirk van den Boogaart van McDonald's Nederland verklaarde dat de lokatie van de vestiging tussen twee waterpartijen een prima leefklimaat creëert voor de beesten.

Niet alleen McDonald's probeert de ratten te bestrijden, ook de gemeente doet haar best om de ratten uit te roeien: Het hoge gras aan de waterkant wordt gekortwiekt en er worden buizen aangelegd waarin gif wordt gestrooid.

Mocht blijken dat de ongeveer honderd ratten niet te bestrijden zijn, dan kan de Keuringsdienst van Waren het filiaal sluiten. McDonald's is ervan overtuigd dat het door de maatregelen zo ver niet zal komen.

Voor het bestrijden van de ratten heeft de fastfoodketen een eigen rattenbestrijder in dienst.

Israëli ontwerpt airco op motorfiets

Stekkie had ons via de nieuws-submit te melden:

Gehelmde pendelaars die op warme zomerdagen worden geteisterd door de zon kunnen volgend jaar een beroep doen op de uitvinding van de Israëlische uitvinder Glen Guttman. Guttman heeft naar eigen zeggen de perfecte oplossing gevonden voor dit probleem: een motorfiets met airconditioning.

Het bedrijf Entrosys van de uitvinder heeft een elektronisch toestel dat, aangedreven door de batterij van de motorfiets, koude lucht door een thermisch onderhemd stuurt dat de berijder onder zijn lederen jack draagt. Volgens Guttman is het idee vanuit technologisch oogpunt eenvoudig, "maar zoals elk simpel idee moet je er maar op komen en het daarna ook uitvoeren."

De airconditioning kan in het opbergvak van de motor worden geplaatst. Via een rubberen slang wordt de airco verbonden met het lichaam van de bestuurder. Inmiddels heeft Guttman al een half miljoen dollar los weten te weken van investeerders om een prototype te ontwerpen. Halverwege 2005 hoopt hij dat het systeem geproduceerd gaat worden. Het systeem moet enkele honderden euro's gaan kosten.

Braziliaanse bond straft vijf internationals

De Braziliaanse internationals Cafu, Kaka, Dida, Lucio en Ze Roberto zijn gepasseerd voor het WK-kwalificatieduel aankomende zondag tegen Bolivia.

De vijf worden niet opgeroepen omdat ze twee weken geleden niet kwamen opdagen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Haïti, ze kregen van hun clubs geen toestemming om te spelen.

Sterspeler Ronaldo steunt het besluit van de Braziliaanse voetbalbond. "Het moet een eer zijn om voor je land uit te mogen komen," aldus Ronaldo.

Kinderporno-duo kon vluchten door fout Nederlands consulaat

Ome.Fleer, junkieXXXL en ircle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Twee in Brazilië wegens kinderporno veroordeelde inwoners van Den Helder zijn dankzij de hulp van de Nederlandse ambassade naar ons land weten te vluchten. Het gaat om de zwagers J.K. en J.T. (beiden midden 30), van wie K. het pornobedrijf 'Dutch Adult Entertainment Company' leidde, dat op internet betaalde pornosites exploiteert. De twee mannen waren in december vorig jaar door de Braziliaanse rechter veroordeeld tot straffen van 8 en 11 jaar, maar waren nog op vrije voeten. Hun paspoorten waren echter ingenomen. De twee werden in 2002 in Brazilië opgepakt.

Het Nederlandse consulaat gaf aan de Braziliaanse justitie ten onrechte een verklaring af waarin stond dat de twee het land niet zouden verlaten. Maar in weerwil daarvan verschafte het consulaat de twee noodpaspoorten, waardoor ze ongestoord naar Nederland konden terugkeren. De twee mannen zouden in Brazilië opdracht hebben gegeven ongeveer 9.000 naaktfoto's te laten maken van meisjes vanaf 12 jaar.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken laat in een reactie weten dat een consulaat volgens de wet verplicht is elke Nederlander reispapieren te verschaffen, of ze veroordeeld zijn of niet. Het consulaat had echter nóóit een verklaring aan de Braziliaanse justitie mogen geven dat de twee in Brazilië zouden blijven.

-
Het televisieprogramma Zembla brengt vanavond een uitvoerige reportage over de zaak; Nederland 3 van 21:10 - 21:50. De uitzending gaat over sekstoerisme in Brazilië.

Roda JC keurt Koné opnieuw

De medische staf van Roda JC onderzoekt momenteel op geheime locatie de gezondheid van spits Arouna Koné, zo meldt de Limburgse zender L1.

Bij Koné zouden hartritmestoornissen zijn geconstateerd. Ajax voorzitter John Jaakke benadrukte in de pers nog eens dat tijdsnood niet aan de basis lag voor het mislukken van de transfer van Koné naar Ajax. Het aantrekken van de spits zou volgens de medische staf van Ajax een te groot risico zijn geweest. De transfer zou naar nu blijkt Roda een transfersom van 9 miljoen euro hebben opgeleverd.

Vandaag en morgen wordt Koné niettemin op een geheime plaats aan een eigen door Roda JC geinitieerd onderzoek onderworpen. Door de plaats geheim te houden hopen de Limburgers dat dit in alle rust kan gebeuren. Geruchten over hartritmestoornissen wilde de club vanwege privacyredenen en in afwachting van de resultaten van het eigen onderzoek niet bevestigen of ontkennen. Trainer Wiljan Vloet kon niet zeggen of na de uitkomst van het onderzoek Koné weer aan spelen toekomt.

Voor een videoverslag

Duitse (18) verdronken bij Hoek van Holland

Een 18-jarige Duitse vrouw, die zwemmend in de problemen kwam voor de kust van Hoek van Holland, is woensdag verdronken. Dat heeft de politie Rotterdam-Rijnmond donderdag laten weten.

Rond zes uur in de middag raakte de jonge vrouw in moeilijkheden en werd er alarm geslagen. De reddingsbrigade van 's-Gravenzande haalde samen met de strandwacht het Duitse meisje uit het water en begon een reanimatiepoging. Daarbij kregen zij hulp van een traumahelikopter. Daarna werd de drenkeling overgebracht naar het Leyenburgziekenhuis in Den Haag, waar ze enige tijd later overleed.

Het meisje verbleef op het strand met enkele vrienden. Zij zijn opgevangen door de politie.

Paul S. eist schadevergoeding van Defensie

boppie1970 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOud-marinier Paul S., die in juli werd veroordeeld voor de viervoudige moord op de Kerkraadsee familie Vromen, eist een schadevergoeding van het ministerie van Defensie. Daarnaast wil hij een onderscheiding als oorlogsgewonde.

S. voelt zich in de steek gelaten door Defensie, schrijft hij in een brief aan verenigingsorgaan Triviezier van de militaire vakbond VBM/NOV. In dezelfde brief zegt hij te lijden aan het post-traumatisch stresssyndroom.

Waar is de bel van het paleis?

Hockeyer Sander van der Weide leek gisteren de ontmoeting met de koningin te moeten missen. Gelukkig wist een ijscoman de bel van paleis Noordeinde aan te wijzen.

Sander van der Weide werd gisteren met zilveren medaille voor de huldiging in Den Haag verwacht. Bij vertrek naar Den Haag bleek dat zijn vriendin de autosleutels had meegenomen, waardoor hij niet kon vertrekken. Nadat hij uiteindelijk toch op het verzamelpunt in Den Haag was aangekomen bleken de medaillewinnaars al naar het paleis te zijn vertrokken. Op eigen houtje ging hij naar het paleis, maar daar aangekomen kon hij geen bel vinden.

Een ijscoman wist de hockeyer te vertellen dat de ingang aan de andere kant was. De marechaussee aan de andere kant deed niet moeilijk. Hij begreep de betekenis van het witte NOC-NSF pak en de zilveren medaille en liet Van der Weide door. Zo kreeg hij toch nog zijn ontmoeting met de koningin.

Tennis: Van Scheppingen uitgeschakeld

Na Raemon Sluiter is ook Dennis van Scheppingen uitgeschakeld in de eerste ronde van de US Open. De Nederlandse tenniser verloor van de 22-jarige als achtste geplaatste Argentijn David Nalbandian in drie sets: 6-4, 7-6 en 6-4.

De Nederlander kreeg genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar benutte ze niet. In de tweede set had de Nederlander bij de stand 6-5 twee set-points, maar kon deze niet doordrukken.

In de derde set verliep de service van de Argentijn een stuk beter dan in de tweede kon hij van Scheppingen een keer breken. Hierna kon Nalbandian de wedstrijd naar zich toe trekken.

Man belt 21.000 keer voor niets 112

ircle had ons via de nieuws-submit te melden:

In Beverwijk heeft de politie een 24-jarige man opgepakt die de afgelopen tijd maar liefst 21.000 keer zonder reden naar het alarmnummer 112 had gebeld. In mei 2003 begon de man met zijn vreemde hobby, sindsdien belde hij soms wel tweehonderd keer per uur naar het alarmnummer. Bij zijn arrestatie werden vijf mobiele telefoons in beslag genomen.

Reden om de telefonisten lastig te vallen was pure verveling aan de kant van de man. Waarom het zo lang heeft moeten duren voordat de man in de kraag kon worden gegrepen, kon een woordvoerder niet zeggen. Hij wilde wel kwijt dat het arresteren van misbruikers een erg lastige en tijdrovende klus is.

Dit jaar zijn al dertig bellers door het KLPD opgespoord. De mensen die misbruik maakten van het alarmnummer kregen een geldboete, taakstraf of voorwaardelijke hechtenis. Enkele jonge verdachten werd een zogenoemde verbeteringstraining opgelegd.

De laatste jaren wordt door de politiedienst ook de zeer succesvolle geautomatiseerde terugbelactie ingezet. Mensen die misbruik maken van 112 krijgen een sms- of voice-bombericht terug. In totaal werden er dit jaar al 30.000 sms- en 25.000 voice-bomberichten verstuurd. Met succes, de ontvangers pasten hierop hun belgedrag bijna altijd aan.

Hewitt wel, Philippoussis niet door in US Open

De Australier Lleyton Hewitt heeft zich vrij makkelijk weten te plaatsen voor de tweede ronde van de US Open. De Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira dolf het onderspit tegen de voormalige nummer een van de wereld, 6-1, 7-5 en 6-4.

De 23-jarige Hewitt, die het toernooi in 2001 won, had sinds 2002 niet meer serieus meegedaan aan de Grand Slam toernooien, maar dit jaar behoort de snelvoetige vechtjas weer tot de kanshebbers.

Voor Hewitts landgenoot Mark Philippoussis verliep de eerste ronde niet goed. De blessuregevoelige Australier moest in zijn partij tegen de Rus Nikolai Davidenko opgeven in de vijfde set opeven, wegens een blessure aan zijn heup.

Vuelta wil Armstrong aan de start

De organisatie van de Vuelta betreurt het dat Lance Armstrong weer heet gekozen om niet aan de start te verschijnen. Ze vinden dat hij wel iets meer terug kan doen voor de sport.

Met favorieten als Tyler Hamilton, Floyd Landis, Roberto Heras, Aitor Gonzalez, Joseba Beloki, Oscar Sevilla en Alexander Vinokourov heeft de ronde niet te klagen over grote namen. Toch voelt de organisatie het gemis van Lance Armstrong. Het publiek zou wel willen zien wat Armstrong nog meer kan naast de Tour de France winnen.

Vuelta-organisator Victor Cordero vertelde: "Iedere koers zou beter worden met een renner als Armstrong. Wielrennen heeft veel aan Armstrong gegeven en hij zou iets terug moeteg geven. Wielrennen is niet alleen de Tour de France, maar is een heel seizoen. Andere wielrenners zien het zo en op die manier zien de fans het ook."

Vergeetachtige Engelse arbiter geschorst

De Engelse Premier League heeft scheidsrechter Andy D'Urso voor 28 dagen geschorst omdat de arbiter verzuimde een speler van het veld te sturen.

De arbiter ging op 21 augustus in de fout tijdens de wedstrijd Southampton-Blackburn Rovers. Hij bestrafte Barry Ferguson met twee gele kaarten, maar vergat de Schot van de Blackburn Rovers van het veld te sturen.

De schorsing van D'Urso ging al in op 27 augustus en loopt tot 23 september. Eerder werd de niet gegeven rode kaart voor zondaar Ferguson al omgezet in een schorsing.

Trulli wel of niet naar Toyota?

De geruchten gaan dat Jarno Trulli nog voor Monza bekend zal maken dat hij heeft getekend bij Toyota. Toyota ontkent echter en zegt Ricardo Zonta een kans te geven.

Sinds Trulli zijn vertrek bij Renault bekend maakte, gaan de geruchten dat hij al getekend heeft bij Toyota. Hoewel die geruchten steeds sterker worden, wil het team nog niks bevestigen. Toyota zegt met verschillende coureurs in gesprek te zijn. Iemand die al wel van de lijst met kandidaten is geschrapt is Jacques Villeneuve.

Teambaas John Howett van Toyota vertelde: "Zonta is absoluut een kandidaat voor de plek. We vonden het fair om hem zes races te geven om zich te bewijzen. We maken er echter geen geheim van dat we met verschillende coureurs, waaronder Trulli, praten."

Online gaming gebruikt voor politiek activisme

Met het wereldwijd populairder worden van ADSL- en kabelinternetverbindingen, neemt ook de populariteit van het online gamen toe. Dit heeft er inmiddels ook toe geleid dat er politiek activisme mee wordt gedreven.

Diverse politieke stromingen proberen middels online spellen de mensen bewust te maken van hun politieke boodschap. Zo vind je op de website van een Italiaanse anti-globalistische actiegroep een spel in de vorm van een online protestmars, waarbij de deelnemers 'mee doen' met een eigen avatar.

De Italiaanse spellenontwikkelaar Molleindustria kwam met een online 'god'game, waarin het wereldwijde kapitalisme en de moderne arbeidsmarkt centraal staat. In een virtueel arbeidsproces dien je de virtuele werknemer gezond te houden door deze te voorzien van voldoende rust, voedsel en ontspanning, om te voorkomen dat hij zijn productiviteit verliest. Daarbij kun je hem ook ontslaan, indien hij slecht blijft presteren.

Een site als Newsgaming.com gaat nog een stapje verder. Daar kun je spellen spelen met als onderwerp de aanslagen op het World Trade Center in New York en de bomaanslagen in Madrid

Ook in Nederland is er een online spel te vinden met politieke lading. Een platformspel met in de hoofdrol onze eigen J.P. Balkenende, die de strijd aangaat met opponenten als Femke Halsema, Jan Marrijnissen en Wouter Bos.

Behoefte aan meer gaming nieuws? Bezoek dan ook onze nieuwe games site: games.fok.nl!

Oma en oom laten meisjes achter op Brits vliegveld

Paka had ons via de nieuws-submit te melden:

Twee Britse meisjes die met hun oma en oom op vakantie zouden gaan naar het Griekse eiland Korfu zijn op het vliegveld Stansted bij Londen achtergelaten door diezelfde oma en oom, omdat hun paspoort was verlopen.

De oma en oom wilden hun vlucht niet missen en belden daarom de moeder van de meisjes op, zodat zij de meisjes kon komen ophalen. De moeder woont echter een paar honderd kilometer van het vliegveld en belde in paniek een vriendin op die dichterbij woont. Zij schakelde de politie in.

De politie trof de meisjes aan in de auto van hun oom. Nog voordat oma en oom aan boord van het vliegtuig konden gaan werden ze gearresteerd. Na het betalen van een boete vervolgden zij alsnog hun reis naar Korfu.

"Jordan verkocht aan Dubai-familie"

De Engelse kranten melden dat er nog deze week tot een akkoord wordt gekomen voor de verkoop van het Jordan-team. De familie die de regering in Dubai vormt zou een meerderheidsaandeel van 85 procent in het team kopen.

De laatste jaren zijn de prestaties van het team tegengevallen. Waar het team in 1999 nog derde werd in het constructeurskampioenschap, rijdt het nu in de achterhoede van het veld mee. Teambaas Eddie Jordan heeft steeds meer moeite om de jaarlijkse kosten van ongeveer 70 miljoen euro gedekt te krijgen.

De Al-Maktoum familie, de regerende familie in Dubai, zal een merendeel van de aandelen overnemen. Eddie Jordan had nog 51 procent van de aandelen en zal na de verkoop nog 15 procent van de aandelen in eigen handen houden om de toekomst van het team te garanderen. De Ierse investeerder Merrion Capital had de rest van de aandelen in handen en zal deze aan de Al-Maktoum familie verkopen.

De familie krijgt daarmee een meerderheidsaandeel in het Formule 1-team en de bijbehorende gebouwen bij Silverstone. Het wordt verwacht dat het hoofdkwartier van het team Silverstone zal blijven.

Vietnamees beweert kleinste ter wereld te zijn

Een Vietnamees claimt dat hij de kleinste persoon ter wereld is. Vo Hai Dao, zoals de man heet, zou volgens het Vietnamese dagblad 'Young People' 85 centimeter lang zijn en slechts 14,5 kilogram wegen.

De nu 22-jarige man zou zo klein zijn, omdat hij op vier-jarige leeftijd werd getroffen door hoge koorts, waardoor hij erg verzwakte. De Vietnamese krant meldt verder dat de man na zeven jaren van school gegaan is en nu loterijloten verkoopt in een lokaal toeristenverblijf.

De kortste volwassene ter wereld die door het Guinness Book of World Records wordt vermeld is Gul Mohammed uit India, die 57 centimer lang zou zijn. Hij overleed in 1997 op 36-jarige leeftijd.

Vervolg op adventure Tony Tough

De grappige 2D adventure Tony Tough and the Night of the Roasted Moths is ondanks redelijk tot zeer positieve reviews nooit echt bekend geworden bij het grote publiek.

Toch durft de Italiaanse ontwikkelaar Prograph het aan om een vervolg te maken. Gisteren werd bekend gemaakt dat de titel gepubliceerd zal worden door de Duitse uitgever DTP. Een titel en een verwachte releasedatum zijn nog niet vrijgegeven.

FOK!woordenboek nu online

Ooit wel eens gehoord van de begrippen emotiodiertje, crewwannabe, nuecken en spooktopic? Zegt de afkorting V. je iets, ben je bekend met een LMK'tje en weet je wanneer je de uitdrukking 'omhoog met die klootzak' moet gebruiken? Grote kans dat je een oerFOK!ker bent. Voor een ieder die wat minder op de hoogte is van de geschiedenis van ingeburgerde FOK!begrippen is er nu een heus FOK!woordenboek.

Het FOK!woordenboek is een initiatief van Isabeau, moderator van het Literatureluursforum van FOK!. Aan de totstandkoming hebben verschillende users meegewerkt. Heb je altijd al eens willen weten wat er bedoeld wordt met het apenhok, wie de vader is van de eerste officiële FOK!baby, waarom Brabanders een slechte naam hebben, wat een lemming is en wat de WAZ was dan kun je dat voortaan nalezen in Het Officiële FOK!woordenboek.

Rechter dwingt leraar tot hogere cijfers

In de Duitse deelstaat Beieren is een leraar in het beklaagdenbankje terecht gekomen, omdat z'n cijfers te laag zouden zijn. Na de verhoren ging de rechter mee met de eisen van de klager; hij veroordeelde de leraar tot het geven van hogere cijfers.

De zaak werd aanhangig gemaakt door een ouderpaar, wiens 10 jaar oude dochter een overgang naar een hogere voortgezette opleiding miste, omdat haar cijfers niet hoog genoeg waren. Toen de ouders daarop haar studieresultaten onderzochten, kwamen zij zelf tot de conclusie dat deze cijfers stelselmatig te laag waren. Ook bleek dat de testen die het meisje op school moest maken, vol te zitten met onnodig moeilijke en dubbelzinnige vraagstellingen.

Nadat de school geen gehoor gaf aan de klacht van de ouders, besloten zij dit voor te leggen aan de rechter. Die besloot na bestudering van de feiten dat het meisje inderdaad recht had op een aanpassing van haar cijfers, en verhoogde daarna het gemiddelde met 2 punten, hoog genoeg om alsnog in aanmerking te komen voor toelating op het gewenste voortgezet onderwijs.

Toch is dit alles niet zonder slag of stoot gegaan. De uitspraak trok ook de aandacht van de regionale politiek. De Beierse deelstaatregering diende een klacht in tegen de rechtbank, stellende dat de rechter 'de grenzen van de wet had overschreden'. Ook vragen ze zich af in hoeverre een rechter wel mag ingrijpen in een zaak als deze.

[update] FOK! vandaag te gast bij 3FM

FOK! is vandaag te gast in de ochtendshow van Giel Beelen. Stefan, oftewel SunChaser, vertelt tussen 7.00 en 8.00 uur over de geschiedenis en de toekomst van FOK!, maar ook onderdelen als het Forum en de Frontpage komen aan bod.

Giel Beelen en FOK! gaan al vijf jaar terug. Giel komt al sinds het begin in 1999 op de site en besteedde reeds in zijn nachtuitzendingen aandacht aan FOK! En de FOK!kers houden al vijf jaar lang de ontwikkelingen rond de DJ in de gaten. Wie zoekt op "Giel Beelen" vindt op het Forum meer dan veertig topics over de altijd spraakmakende radiomaker. En ook op de Frontpage lees je altijd het laatste nieuws over de 3fm-DJ.

Tijdens de uitzending worden er opnames gemaakt voor FOK-tv, die je binnenkort kunt bekijken. Wil je weten hoe Giel zijn ochtendshow maakt? Dat kan, want op 13 september kun je erover lezen in exclusieve reportage op de Frontpage.
De ochtendshow van Giel Beelen begint om zes uur en is te beluisteren op 3FM. Ook daarna is het programma nog na te luisteren op de stream. Op giel.vara.nl vind je de details.

Update
Luister de uitzending nu terug! Je hoort in de fragmenten alleen de stukken die interessant zijn voor FOK! Geen muziek dus. Luisteren kan door op een van de onderstaande links te drukken:
06:00 - 07:00 uur: Luister hier
07:00 - 08:00 uur: Luister hier
08:00 - 08:30 uur: Luister hier
08:30 - 09:00 uur: Luister hier

Ook van Scheppingen uitgeschakeld

Nadat eerder Raemon Sluiter werd uitgeschakeld, heeft ook Dennis van Scheppingen de eerste ronde van de US Open niet overleefd.

Van Scheppingen verloor van de 22-jarige Argentijn David Nalbandian, die als achtste is geplaatst, in drie sets, 6-4, 7-6 en 6-4.

De Nederlander kreeg genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar benutte ze niet. In de tweede set had de Nederlander bij de stand 6-5 twee set-points, maar kon deze niet doordrukken.

In de derde set verliep de service van de Argentijn een stuk beter dan in de tweede set en hij brak van Scheppingen één keer, waarna Nalbandian de wedstrijd naar zich toe kon trekken.

Bryant niet vervolgd voor verkrachting

De Amerikaanse Basketballer Kobe Bryant wordt niet vervolgd vanwege verkrachting.

De aanklager liet de zaak vallen, omdat het 20-jarige slachtoffer niet in staat is om verder te gaan met het proces.

De toen 19-jarige vrouw zou door de ster van de Los Angeles Lakers zijn verkracht in een hotel in Colorado, waar zij toen als receptioniste werkte. Volgens Bryant hadden zij gemeenschap met wederzijds goedvinden, er hing hem een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd.

Federer door in US Open

Roger Federer heeft de derde ronde bereikt van de US Open.

De als eerste geplaatste Zwitser versloeg de onbekende Marcos Baghdatis uit Cyprus in vier sets, met de setstanden 6-2,6-7, 6-3 en 6-1.

De 19-jarige Cyproot kreeg het in de tweede set op zijn heupen en troefde Federer in de tiebreak met een "minibreak" af.

De nummer een van de wereld, die de eerste speler kan worden sinds Mats Wilander die in 1 jaar tijd drie Gram-Slam titels wint, bleef echter koel en toen hij Baghdatis in derde set op 3-1 brak, was de wedstrijd snel gepeeld.

Studenten moeten sneller studeren

Thorical had ons via de nieuws-submit te melden:

Staatssecretaris Rutte van Onderwijs wil dat studenten sneller gaan afstuderen. Dat zei hij gisteren bij de opening van het studiejaar aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. De bewindsman was geschokt door het feit dat maar 10 procent van de universitaire studenten een vierjarige studie daadwerkelijk in vier jaar afmaakt. Op het hoger beroepsonderwijs ligt dit percentage op 40 procent.

De kwaliteit van het onderwijs moet volgens Rutte omhoog. Zo zou het budget voor hoger onderwijs van 2,7 miljard worden verhoogd. Maar trage studenten moeten niet consumeren uit de gezamenlijke pot. "Dat lijkt me niet wijs, dat is verdunning van middelen." Hij wil dan ook dat studenten meer collegegeld gaan betalen als ze niet binnen de gestelde termijn afstuderen. "Vijfduizend euro per jaar betaalt de overheid en studenten op dit moment zo'n 1500 euro. Dat is minder dan 25 procent."

Naast een hoger studietempo wil de opvolger van Nijs de keuzevrijheid van studenten stimuleren. Zo krijgen studenten de mogelijkheid zich per halfjaar in te schrijven.

Roofvis terroriseert Duits meer

Duitse vissers rond een meertje bij de plaats Gueldendorf jagen al enkele dagen op een 'katvis', beter bekend als de meerval. Het roofdier zou vorige week een hondje hebben opgegeten. Volgens de eigenares werd haar viervoeter ineens onder water getrokken toen het achter een stok aan zwom. De meer dan een meter lange vis krijgt de schuld van het ongeval.

Leden van de plaatselijke hengelclub zijn al langer op zoek naar het beest. De roofvis zou de meeste andere vissen in het meer al hebben opgegeten. Toch is het vangen nog niet gelukt. Ook pogingen om het beest in een net te vangen, neer te schieten of te elektrocuteren zijn niet gelukt.

Het mooiste liefdesverhaal ooit geschreven

Schrijvers (lees hier ook schrijfsters) zouden eigenlijk alleen moeten zijn. Ik bedoel écht alleen, dus niet samenwonend of getrouwd, nee, helemaal alleen, ze zouden zelfs geen vriend of vriendin moeten hebben.
Een partner berooft je van je passie, verlamt je vingers en vermoordt je schrijversgeest. Ze zijn egoïstisch en bezitterig bovendien, ze begrijpen al niet waarom je schrijft, laat staan dat ze kunnen bevatten wat er in je hoofd omgaat.

Man spuit melk uit oog bijna 3 meter ver

Ilker Yilmaz uit Turkije is er woensdag in geslaagd om een straal melk vanuit zijn linkeroog maar liefst 2 meter en 79,5 centimeter weg te schieten. Hij hoopt dat het zal worden erkend als een nieuw wereldrecord, het officiële record staat met 2 meter 61 op naam van de Canadees Mike Moraal.

De 28-jarige Yilmaz was zeer blij met zijn geslaagde poging: "Ik ben blij en trots dat ik Turkije in de recordboeken kan krijgen, ook al is het voor het zo ver mogelijk spuiten van melk." De man goot wat melk in zijn hand, snoof dit op met zijn neus en spoot het vervolgens uit zijn oog door zijn ooglid met zijn vinger naar achteren te bewegen. Hij vertelde dat dit mogelijk is dankzij een afwijking aan zijn traanklier, een afwijking die slechts enkele mensen op de wereld zouden hebben.

Yilmaz kwam er vele jaren geleden bij toeval achter dat hij deze 'gave' bezat: "Toen ik aan het zwemmen was met mijn vrienden merkte ik op dat er water uit mijn oog spoot." Hij kwam echter pas drie jaar geleden tot de ontdekking dat er een record was voor het zo ver mogelijk spuiten van melk met het oog. Toen sloeg hij echt aan het oefenen.

Twee jaar geleden zou hij het record al eens verbroken hebben, maar toen waren er geen getuigen die aan de richtlijnen voldeden aanwezig bij zijn prestatie. Deze keer werd Yilmaz gesponsord door een Turks zuivelbedrijf en was er een imam aanwezig. Bij zijn derde poging was het raak.

Er was geen vertegenwoordiger van Guinness World Records, de organisatie die allerlei wereldrecords bijhoudt, aanwezig. Guinness wacht nu op een bewijs van Yilmaz. "Het is goed om te horen dat het record misschien is verbroken, we zien er naar uit om bewijs van hem te ontvangen", aldus Sam Knights, één van de vertegenwoordigers van Guinness.


Ilker Yilmaz in actie


Foto: AP
Laatste reviews en specials
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
review
Doctor Sleep
review
Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
review
Call of Duty: Modern Warfare
©FOK.nl e.a.