Bethesda stelt Call of Cthulhu uit tot 2005

Bethesda Softworks maakte vandaag bekend dat haar survival-horror game Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth is uitgesteld naar het eerste kwartaal van 2005. CoC: DCotE stond origineel gepland voor het eind van dit jaar.

Call of Cthulhu is gebaseerd op de boeken van Howard Philips Lovecraft (1890 - 1937) en speelt zich af in de 1920's. Jij speelt een politieagent die naar een huis gaat waar schoten zijn gelost. Wat er daar precies gebeurt weet niemand maar wanneer andere agenten je vinden ben je levenloos. Zes jaar later ben je nog niet helemaal over het incident heen en heb je inmiddels ontslag genomen. Je hoort op een gegeven moment over een vermiste winkelhouder in een klein dorpje dat je nog kent uit je onderzoek en je besluit er naar af te reizen....

De game kenmerkt zich door het langzaamaan gek worden van de hoofdpersoon. Door alle verschrikkingen die je als speler tegen zal komen zal je last krijgen van o.a. hallucinaties. Deze nemen ook toe wanneer je meer ontdekt over de sinistere gebeurtenissen. De hallucinaties kun je wel verminderen door een veilige plek te vinden of door monsters te doden.

Wanneer je meer ontdekt over de gebeurtenissen in het dorpje word je ook beloond met zogeheten "Mythos" punten. Deze zal je nodig hebben om extra items te krijgen en om achter het volledige verhaal te komen.

Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth zal gereleased worden op de PC en Xbox.

Links PC, rechts Xbox