Mysterieuze buitenaardse signalen onderzocht

Qi en ChOas hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In februari 2003 richtten astronomen betrokken bij SETI (Search for ExtraTerrestial Intelligence) de enorme radio-telescoop in Arecibo (Puerto Rico) op ongeveer 200 gebieden in de ruimte. Dezelfde telescoop had voorheen al minstens twee keer onverklaarbare radiosignalen uit elk van deze gebieden gevonden en de astronomen probeerden nu hun bevindingen te bevestigen.

Het team is nu klaar met het analyseren van de gegevens en alle signalen lijken verdwenen te zijn. Behalve één, welke sterker is geworden.

Dit radiosignaal, wat nu op drie verschillende momenten is gezien is een raadsel. Het kan zijn dat het gegenereerd wordt door een voorheen onbekend astronomisch verschijnsel. Of het kan iets veel simpelers zijn, zoals een storing in de telescoop zelf. Ook is er de mogelijkheid dat iemand de SETI@home-software gehackt heeft, om zo een signaal te genereren dat lijkt op buitenaards leven. Maar omdat het signaal meerdere keren is opgemerkt, en het een buitengewoon vreemd signaal is, lijkt die mogelijkheid klein.

In ieder geval is het signaal de beste kandidaat voor contact met intelligent buitenaards leven tot nu toe, in de nu bijna 6 jaar dat het SETI@home-project loopt. Het project maakt gebruik van miljoenen personalcomputers over de hele wereld.

-
De bron meldt meer info over het vreemde signaal.