Boek: Peter Robinson - Kil als het graf

Alan Banks staat op het punt een lang weekend weg te gaan met zijn dochter, als hoofdcommissaris Riddle zijn hulp inroept. Emily, de dochter van de Riddles, is een half jaar geleden van huis weggelopen. Nu zijn er erotische foto’s van haar op Internet verschenen. Riddle vraagt Banks zijn dochter op te sporen. In stilte, want een pornoschandaal kan zijn carričre – Riddle heeft politieke ambities – ernstige schade toebrengen.

Banks gaat op zoek en trekt naar Londen om Emily te zoeken. Hij krijgt het voor elkaar de aanstootgevende foto’s te laten verwijderen van de website en na enig speurwerk weet hij Emily inderdaad te vinden, via Ruth en Craig, mensen die ze in Londen ontmoet heeft. Emily woont samen met Barry Clough, iemand die zich impresario noemt maar zich in feite met nogal duistere zaakjes bezighoudt.

Emily wil niet naar Banks luisteren als hij haar en Clough opzoekt. Maar midden in de nacht wordt hij wakker gebeld in zijn hotelkamer en staat ze bij hem op de drempel. Het blijkt dat Clough haar heeft aangeboden aan een van zijn lijfwachten. Banks stopt haar in bed en neemt haar de volgende dag mee naar huis.

Alles lijkt goed te komen. Emily vraagt Banks naar een pub te komen om hem te bedanken. Ze hebben een lang gesprek waarin ze zegt weer naar school te willen om haar diploma te halen. Ze wil gaan studeren. Ze heeft nog een paar afspraken en Banks vertrekt ook. De volgende keer dat hij Emily ziet, diezelfde avond, is ze dood.

Banks krijgt de moeilijke taak om haar moordenaar op te sporen. Clough is zijn voornaamste verdachte, zeker nadat blijkt dat hij en hoofdcommissaris Riddle elkaar ontmoet hebben in een dure jachtclub. Is chantage de reden voor de moord? Welk geheim verzwijgen de Riddles?