[update] Russische gijzeling duurt voort

De gijzeling in de Russische stad Beslan duurt nog altijd voort. In een school in de deelrepubliek Noord-OssetiŰ houden gijzelnemers sinds gisterochtend 350 mensen, onder wie 132 kinderen, gevangen. De gisteren gestarte onderhandelingen zijn vannacht zonder resultaat afgebroken.

De gijzelnemers beschieten iedereen die ook maar probeert in de buurt van het schoolgebouw te komen. Ordediensten, waaronder het leger dat het gebouw omsingeld heeft, hebben inmiddels acht lijken weten weg te krijgen. Vier andere lichamen liggen nog steeds op de plaats waar de gijzelnemers ze door de ramen naar buiten gegooid hebben. De slachtoffers vielen gisteren bij de bestorming van de school.

De rebellen weigeren voedsel, water en medicijnen toe te laten. Wel hebben ze gemeld dat de kinderen het naar omstandigheden goed maken. Voorlopig zal er geen geweld worden gebruikt om een einde te maken aan de gijzeling.


Militairen houden de wacht in de buurt van de school


Update 16:41
De gijzelnemers hebben vanmiddag 26 vrouwen en kinderen vrijgelaten. In de gymzaal zitten volgens de laatste schatting nog 328 mensen vast, onder wie 140 kinderen.

Eerder vanmiddag werden bij de school twee explosies gehoord, gevolgd door zwarte rookpluimen. Het zou gaan om een auto in de buurt van het gebouw, die in brand geraakt was.