Nieuwe FPS 'The Unseelie' aangekondigd

Uitgever Octagon heeft een nieuwe FPS aangekondigd. In samenwerking met de Australische developer KaWoW! zal men eind 2005 het spel "The Unseelie" op de markt brengen.

In het spel krijgt een man een auto-ongeluk wanneer hij probeert een kind te ontwijken. Hij knalt tegen een boom en wanneer hij wakker wordt is hij in een wereld waar de tijd stil heeft gestaan. In het bos "Tir-Na-Bràch-Marbh" (Land of the Eternal Death) ligt een Iers dorpje. De hoofdpersoon van het spel moet "The Unseelie" verslaan om naar zijn eigen wereld terug te kunnen, dit is een legendarische figuur uit Keltische mythen.

Het primaire wapen in het spel zal een staf zijn, die de speler kan upgraden na het verslaan van één van de zeven Keltische demonen gebaseerd op de zeven elementen Vuur, Water, Aarde, Lucht, Hout, Metaal en Geest.

Volgens mede-oprichter Lloyd Melnick van Octagon is "The Unseelie een geweldig spel om mee te werken vanwege de unieke manier waarop het Keltische mythologie met first-person gameplay combineert. We zien geen enkel ander spel in ontwikkeling dat dit soort karakterontwikkeling en symbolisme biedt."

"We hebben alle visueel fantastische technieken van onze engine uit de kast getrokken, ze gecombineerd met de sinistere bosomgeving uit Keltische legenden en wat innemende game play design toegevoegd zodat je een spel krijgt dat je graag wil spelen, maar waardoor je constant verschrikt achter je zal kijken," zo legde Steve Woodgate van KaWoW! uit.