Rattenplaag bij McDonald's filiaal

De Brabantse vestiging van McDonald's in Rosmalen heeft te maken met een heuse rattenplaag. De etensresten die klanten van de fastfoodzaak achterlaten op de parkeerplaats zijn er de oorzaak van dat tientallen ratten in de avond en nacht het filiaal bezoeken.

Sinds enkele maanden komen de ratten dagelijks op bezoek. Om het probleem tegen te gaan zijn de struiken op het parkeerterrein al verwijderd, en zijn er gifkasten geplaatst. Deze maatregelen hadden echter geen effect. Woordvoerder Dirk van den Boogaart van McDonald's Nederland verklaarde dat de lokatie van de vestiging tussen twee waterpartijen een prima leefklimaat creŰert voor de beesten.

Niet alleen McDonald's probeert de ratten te bestrijden, ook de gemeente doet haar best om de ratten uit te roeien: Het hoge gras aan de waterkant wordt gekortwiekt en er worden buizen aangelegd waarin gif wordt gestrooid.

Mocht blijken dat de ongeveer honderd ratten niet te bestrijden zijn, dan kan de Keuringsdienst van Waren het filiaal sluiten. McDonald's is ervan overtuigd dat het door de maatregelen zo ver niet zal komen.

Voor het bestrijden van de ratten heeft de fastfoodketen een eigen rattenbestrijder in dienst.