Sjakie en de Chocoladefabriek bewerkt tot game

Het bekende boek van Roald Dahl wordt verfilmd, dat was al eerder bekend. Maar vandaag maakte Warner Bros. Interactive Entertainment wereldkundig dat ze aan het bedrijf Global Star Software de wereldwijde licentie om games te ontwikkelen op basis van de film hebben toegekend.

Global Star Software is een publishing label van Take-Two Interactive Software, Inc. Het spel moet tegelijkertijd met de film in 2005 uitkomen. In de film zal Johnny Depp te zien zijn als Willy Wonka. Het spel zal voor next generation consoles ontwikkeld worden door High Voltage Software, en voor handheld consoles en PC door Backbone Entertainment.

"We vinden het erg opwindend om met Warner Bros. Interactive Entertainment te werken aan een game-bewerking van de Tim Burton versie van de klassieker Sjakie en de Chocoladefabriek," zei Christoph Hartmann, Senior Vice President of Publishing bij Global Star Software. "Het boek heeft mensen op de hele wereld al veertig jaar vermaakt, en de vrolijke kleurrijke omgevingen, de specifieke manier van vertellen en de geliefde karakters passen perfect bij dit medium."