Tennis: Uitslag Hewitt - Verkerk

Martin Verkerk is na een enerverend duel niet doorgedrongen tot de vierde ronde van het Franse Open. Hij verloor van de AustraliŽr Lleyton Hewitt in vijf sets: 2-6, 6-3, 6-4, 2-6, 1-6. Hewitt begon sterk aan het duel. Door middel van goed gespreide groundstrokes liet hij Verkerk veel meters maken en brak de Alphenaar tweemaal. Mede omdat hij weinig onnodige fouten maakte, trok Hewitt de eerste set met 2-6 naar zich toe.

In de tweede set was een totaal andere Verkerk te zien. Hoewel in de eerste set hij niet slecht serveerde, begon zijn grootste wapen pas echt goed te lopen in de tweede set. Met een servicepercentage van 74 procent dreef hij de AustraliŽr tot wanhoop. Omdat Verkerk in de rally ook steeds beter meekon, kantelde al snel het duel. Met name met de backhand sloeg Verkerk bij vlagen oogstrelende winners. Ook de returns liepen steeds beter.

Het goede serveren, de sterke groundstrokes en de scherpe returns hield Verkerk in de derde set vast. In zijn servicegames kwam Verkerk niet in de problemen: zo kreeg hij geen breakpoint tegen. Met meescherpe returns hield hij Hewitt onder de druk en brak hem in zijn tweede servicegame. Die break voorsprong hield Verkerk vast en won zo de derde set: 6-4.

In het begin van de vierde set ontspon zich een amusant baselineduel. Beide spelers lieten elkaar veel meters maken. De derde game, met Hewitt aan service, was dan ook een lange game. Met een aantal sterke returns wist Verkerk uiteindelijk de service van de AustraliŽr te breken.

Daarna leek het goede spel van Verkerk, dat hij ruim twee sets liet zien, als een nachtkaars uit te gaan. Meteen werd hij, tot grote vreugde van Hewitt, teruggebroken na een afzwaaier op 15-40. Vervolgens hield Hewitt zijn service en brak Verkerk wederom: 2-4. De AustraliŽr, die tot dan toe in de hele partij slechts vijftien onnodige fouten (Verkerk had er al vijftig geproduceerd), hield zijn consistente spel vast. Uiteindelijk werd het 2-6.

Met de wissel naar de vijfde set vroeg Verkerk een blessurebehandeling aan, waarbij hij werd behandeld aan zijn linker bovenbeen. Bij Verkerk, zichtbaar vermoeid door het intensieve tennis, begonnen langzaamaan steeds meer foutjes in het spel te sluipen.

Hewitt begon de vijfde set met serveren, met een servicegame die hij eenvoudig won. Daarna was het de beurt aan Verkerk. Al snel kwam hij op 30-0, maar gaf de game daarna alsnog uit handen. In de game hierop werkte Hewitt twee breakpoints weg en knokte zich naar 0-3.De service van Verkerk kwam nauwelijks meer door en op 0-3 werd hij voor de tweede keer gebroken, na een lange inspannende game.Hierna behielden beide spelers hun games, en werd het uiteindelijk 1-6 voor Hewitt.

Meer sportnieuws kan je vinden op sport.fok.nl