SP betaalt reiziger lokettoeslag NS terug

Via de nieuws-submit kregen we het volgende bericht:

Reizigers die dinsdag 1 juni tussen 09:30 en 10:30 uur op het station van Hilversum de nieuwe toeslag van 50 eurocent op een treinkaartje betalen aan het loket, krijgen van SP-Kamerlid Arda Gerkens hun geld terug. De partij is het niet eens met de verhoging van het kaartje voor mensen die hun vervoersbewijs aan het loket kopen.

Met de maatregel wil de NS de kaartverkoop meer via de automaat laten verlopen. Uit onderzoek is volgens de SP gebleken dat 93 procent van de reizigers het niet eens is met de toeslag aan het loket. "De NS zegt kwaliteitsverbetering na te streven. De reizigers vinden kaartverkoop aan de balie echter een normaal onderdeel van de service. Maar de NS lijkt niet te willen luisteren naar haar eigen klanten. Straks moeten we nog extra gaan betalen om het toilet in de trein te gebruiken of op het perron in de wachtruimte te mogen zitten", aldus Gerkens.

Niet geheel toevallig is er gekozen voor het station in Hilversum. Voor de media is het dan niet ver reizen om even aandacht te besteden aan de actie. Maar ook op een aantal andere stations in Nederland zal op 1 juni door de SP actie worden gevoerd.