Buffel: "Oranje geen ruggengraat"

Thomas Buffel heeft vanavond geen behoefte om af te gaan met België tegen Nederland. Daarnaast is hij over de kansen van het Nederlands elftal in Portugal niet optimistisch.

Nog net voordat de Belgische voetballers vakantie kunnen gaan vieren, mogen ze aantreden tegen het Nederlands elftal. Thomas Buffel leidt de Belgische aanval en hoopt nog een goede prestatie te kunnen neerzetten.

Hij vertelde: "Bang om op onze bek te gaan? Nee, we zijn Griekenland niet, hé. Wij kunnen beter. Maar als zij in balbezit zijn, lopen we misschien wel het risico dat we worden weggetikt. Bisconti zal bijvoorbeeld veel moeten dichtlopen."

Over de kansen van Nederland op het EK is hij niet echt positief: "Dit Oranje is in mijn ogen geen favoriet. Ze zitten in een moeilijke groep met Duitsland, Tsjechië en Letland. Als het hen lukt de volgende ronde te halen, zit er zeker iets in voor hen. Maar ik vind ze geen favoriet. Dan denk ik aan Frankrijk, Tsjechië en Portugal."

"Het probleem is dat Nederland geen ruggengraat in de ploeg heeft. Niemand klopt al eens met zijn vuist op tafel. Davids is misschien wel een belangrijke pion, maar voor de rest niemand."