'Harry Potter gaat dood in laatste boek'

Icoon Showbiz nieuwsAls we Daniël Radcliffe moeten geloven zou Harry Potter, de tovenaarsleerling uit de boeken van J.K. Rowling, wel eens nooit volwassen kunnen worden. De 14-jarige acteur, die Harry speelt in de verfilmingen van de immens populaire boekenreeks, heeft gisteren op een persconferentie laten weten dat hij het nare voorgevoel heeft dat het hoofdpersonage in het laatste boek uit de serie komt te overlijden.

“Wat ik nu ga zeggen zal me niet in dank worden afgenomen, maar ik heb altijd vermoed dat hij zal sterven”, aldus Radcliffe bij een promotie van zijn nieuwste film 'Harry Potter en de Gevangene van Azkaban’. De acteur wees op het feit dat in ieder nieuw boek meer verbanden worden onthuld tussen Potter en zijn aartsvijand Heer Voldemort. “Harry en Voldemort hebben dezelfde kern in zich, dat gaan we in de vierde film zien. Voldemort gaat alleen dood als Harry sterft.”

Rowling, de schrijfster van de Harry Potter reeks, had ook al eens laten doorschemeren dat Harry wel eens vroegtijdig zou kunnen overlijden. Op de vraag of ze ooit boeken zou schrijven over de volwassen Harry antwoordde ze: “Je zult moeten afwachten of hij überhaupt blijft leven en volwassen wordt."

Harry - schrijfster J.K. Rowling - Hermelien
Harry - schrijfster J.K. Rowling - Hermelien