Voetbal: Uitslag Nederland-België

KNVBHet Nederlands elftal speelde vanavond in het Philips stadion te Eindhoven tegen België. Oranje leed een opmerkelijke 0-1 nederlaag.

Nederland speelde in de eerste helft redelijk verzorgd voetbal. In het begin kwamen er echter te weinig passes aan. België liet Oranje het spel maken. Nederland werd niet direct gevaarlijk. De Belgen kregen een kopkans middels Vincent Kompany, Edwin van der Sar greep in. Wesley Sneijder loste een goed schot, dat door doelman Tristan Peersman werd weggestompt. Philip Cocu was nog via een kopbal dichtbij een doelpunt. Een handsbal in de Belgische zestienmeter leidde niet tot een strafschop. De ruststand werd zo 0-0.

In de tweede helft schoot Sneijder op de lat, Cocu kon daarop de rebound niet doorzetten. Dick Advocaat bracht verse krachten in om het vermoeid ogende Oranje te ondersteunen. Andy van der Meyde, Marc Overmars, Ruud van Nistelrooij en later Roy Makaay konden echter geen doorbraak forceren. De Belgen gingen er uiteindelijk met de zege vandoor nadat Mbo Mpenza een penalty verdiende. Wilfred Bouma maakte een 'domme' overtreding. Bart Goor benutte de penalty feilloos (0-1). Het was de eerste nederlaag in vijf jaar oefeninterlandvoetbal (24 interlands).