Amerika in de ban van 'nipple-gate 2'

Wederom is er in de Verenigde Staten grote ophef ontstaan over borsten die in beeld zijn verschenen. Was de vorige keer Janet Jackson de boosdoener, ditmaal is het de voorgevel van de dochter van de Amerikaanse presidentskandidaat John Kerry die voor consternatie zorgt. Het zou gaan om een doorzichtige zwarte jurk, waarmee Alexandra Kerry ten tonele kwam tijdens het filmfestival in Cannes. De media spreken van een grote schande.

Vandaag waren in diverse media gecensureerde foto's van de jurk te zien. Duidelijk is dat Alexandra geen beha draagt. Ofschoon The Washington Post toegeeft dat aan de Franse Rivièra het niet ongebruikelijk is om zonder beha te verschijnen, hebben andere media er geen goed woord voor over.

"Kan iemand een beha voor haar kopen?", aldus een conservatieve radiopresentatrice. Veel kranten toonden enkel het gezicht van de regisseuse/actrice. Anderen betichtten haar van het imiteren van Janet Jackson. Die ontblootte haar borst tijdens de pauzevoorstelling van de Super Bowl.

Janet Jackson
Nipple-gate 1
Alexandra Kerry
Nipple-gate 2