Tijd begint te dringen voor Jos Verstappen

De terugkeer van Jos Verstappen in Formule 1 is volgens diverse websites aanstaande. Maar volgens het Algemeen Dagblad staan de sponsors niet te trappelen om de rentree van Verstappen financieel te ondersteunen.

De sponsors vragen zich af of het wel zin heeft om in de buidel te tasten voor de resterende elf races, waarvan er vijf buiten Europa worden verreden. Bovendien hebben geldschieters Trust en Muermans hun interesse voor een deel verlegd.

Trust heeft zich bijvoorbeeld nu ook verbonden aan Christijan Albers, favoriet voor de titel in de DTM. Voor Albers bestaat vanuit de Formule 1 concrete belangstelling voor volgend seizoen. Deze situatie betekent dat er geen absurde bedragen hoeven te worden geïnvesteerd in de lancering van Formule 1-carrière van Albers.

Albers is pas 25 en Verstappen is 32. Op zich is Verstappen niet te oud, maar wel om op deze leeftijd met miljoenen aan te kloppen bij teambazen. Na een afwijzing van Jaguar vorig jaar is Sauber ook geen optie. Teambaas Peter Sauber was bereid om tegen betaling Verstappen te laten testen, maar onze landgenoot moest er niet op rekenen dat hij een serieuze kandidaat is voor een stoeltje. De opties zijn dus beperkt tot de achterhoede van de Formule 1: Jordan en Minardi.

Verstappen gaf vorige week in RaceReport aan zelf de regie over zijn loopbaan ter hand te willen nemen. Manager Raymond Vermeulen zal in ieder geval afreizen naar Monaco. Wellicht om alsnog ergens een stoeltje af te dwingen.