Tuf Tuf Club stopt ermee

Een FOK!ker had ons via de nieuws-submit te melden:

Na ruim vier jaar gaat de site van de Tuf Tuf Club op zwart. De maker vindt het na jaren commentaar leveren op snelheidscontrolerende politieambtenaren welletjes.

''Van de week zat ik een paar nieuwe updates te maken, en terwijl ik de zoveelste fotoserie van een statiefje met bijbehorende ambtenaar in auto plaatste, realiseerde ik me dat het op is. Ruim vier jaar geleden waren wij gewaagd en vernieuwend met dit soort foto's van suffe ambtenaren, begeleid door scherpe teksten. Maar nu, een kleine duizend fotoreportages verder, is de inspiratie op. Ons idee is niet alleen in den treure uitgekauwd, maar bovendien vele malen gekopieerd. Onze boodschap is inmiddels duidelijk, heel Nederland kotst op verkeersofficier Spee en zijn kleptomane aanhangers en daarmee hebben we bereikt wat we redelijkerwijs hadden kunnen hopen'', aldus Frank Jacobs van de Tuf Tuf Club.

Suske en WiskeBij het stoppen van de Tuf Tuf Club speelt ook mee dat Jacobs in november veroordeeld werd wegens het beledigen van verkeersofficier Koos Spee en een paar snelheidscontroleurs. Tevens is de TTC gedagvaard door de Belgische Standaard Uitgeverij, verantwoordelijk voor de uitgaves van Suske & Wiske. Begin jaren '50 is er een boekje verschenen in die serie onder de titel de Tuf Tuf Club. Het is tevens de naam van een tijdschrift dat gewijd is aan het werk van Willy Vandersteen. De Standaard Uitgeverij wil niet dat de naam geassocieerd wordt met ''hardrijders en flitspaalvandalen''.

Verschillende onderdelen van de Tuf Tuf Club, zoals het forum, blijven wel bestaan of worden overgeheveld naar andere sites.