Ronde van de Benelux krijgt vorm

In de pro-tour die volgend jaar gereden wordt zal de Ronde van de Benelux al worden opgenomen. De eerste editie van deze rittenkoers vindt plaats van 3 tot 10 augustus.

Gisterenavond had organisator Rob Discart een ontmoeting met de voorzitters van de Nederlandse en Belgische wielerbond en Ed Nijpels, de organisator van de Ronde van Nederland. De ronde zit nog in de onderhandelingsfase maar deze schiet goed op. "Ik hoop dat we er nu heel snel uitraken, want ik wil in samenwerking met de andere partners van 3 tot 10 augustus 2005 een allereerste Beneluxronde in het Pro Tourcircuit organiseren," aldus Discart. Een jaar later zou deze nieuwe rittenkoers dan opschuiven naar einde augustus.

Eerst was deze ronde in België en Nederland erg omstreden omdat ze beiden niet wilden afzien van hun eigen Nationale Ronde. Maar de UCI heeft laten weten dat deze alsnog kunnen doorgaan, tot grote vreugde van de organisatoren. De verdeling van de ritten ligt altans vast. "De UCI heeft het over drie dagen Nederland, vier dagen België en tenslotte één etappe in het Groothertogdom Luxemburg, dat voorlopig slechts geïnteresseerd is in een lokaal partnership," zegt de organisator.