FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 26 januari 2004

Reuzencake S„o Paulo in vijf seconden weg

Vanwege het 450-jarige bestaan van de Braziliaanse metropool S„o Paulo werd een enorme cake van 450 meter lang en 8000 kilo zwaar gebakken. De makers hadden hier 140 uur werk in gestopt. Al ruim een uur voor de aanval op het baksel mocht worden ingezet, was de cake helemaal verdwenen. Volgens SPTV werd de cake door duizenden mensen in zo'n vijf seconden opgegeten.

S„o Paulo werd in 1554 gesticht door jezuÔeten. De bewoners van de wijk Bixiga in S„o Paulo bakken al negentien jaar lang jaarlijks een lange, U-vormige cake voor de verjaardag van de stad. De lengte van de cake in meters komt overeen met de leeftijd in jaren van S„o Paulo, de economische hoofdstad van BraziliŽ.


De laatste hand aan de reuzencake wordt gelegd.

Britse meisjes drinken meer dan jongens

Uit onderzoek van de Universiteit van Glasgow is gebleken dat vijftienjarige Britse meisjes meer alcohol drinken dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Met een percentage van 66 procent overvleugelen zij de jongens, die op 61 procent zitten. Het percentage vijftienjarige meisjes dat regelmatig alcohol drinkt is hiermee binnen ťťn generatie verviervoudigd. In 1989 bedroeg het percentage namelijk nog vijftien procent. Bij de jongens was dit 22 procent.

Het aantal vijftienjarige meisjes dat sigaretten rookt is in dezelfde periode verdubbeld. Drugs gebruiken wordt tegenwoordig zes keer meer gedaan dan in 1989. Ook de jongens maken meer gebruik van deze genotsmiddelen, maar lezen aan de andere kant meer en blijven meer thuis dan meisjes. Ook zijn zij meer bezig met computers en videospelletjes.

Volgens de leider van het onderzoek is het gedrag van de jeugdige Britse meisjes te verklaren door het feit dat meisjes tegenwoordig onder minder sociale dwang staan dan vroeger.

Acteur krijgt krampen tijdens sekstoneel

Vier acteurs hebben in Chili voor een stunt gezorgd door een 27 uur lange show op te voeren, waarin werd voorgedaan hoe de liefde bedreven kan worden. 'Hoogtepunt' van de show was ťťn van de acteurs die krampen kreeg en opgelapt moest worden met medicatie.

Tijdens het stuk, dat heel toepasselijk 'Seks' heet, toonden de twee koppels om de beurt diverse standjes op het toneel. Hoewel zij daarbij hun ondergoed aanhielden, en niet daadwerkelijk seks hadden, was de belangstelling er niet minder om. Het was mogelijk de hele show te bekijken, maar ook om in bijvoorbeeld de lunchpauze ťťn bedrijf mee te pikken. Acteur Alexei Vergara werd het na enkele uren echter allemaal een beetje teveel en moest het toneel wegens krampen voortijdig verlaten. Pas na toediening van medicatie kon hij de planken weer op.

De bedoeling van het stuk was dat de kijkers hun eigen seksualiteit eens onder de loep zouden nemen "en dit in alle vrijheid, zonder vooroordelen", aldus opvoerder Juan Carlos Montagna.

'Jonge vluchtelingen uitgezet naar verkeerd land'

BerliBerli en George1985 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens de Stichting Alleenstaande Minderjarige Asielzoekers Humanitas (SAMAH) heeft de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) begin december twee minderjarige vluchtelingen uit Sierra Leone naar Nigeria uitgezet. Volgens SAMAH, die vandaag e-mailcontact met de jongens gehad zegt te hebben, verblijven de jongens nog altijd in een 'verkeerd' land en zitten ze daar onder slechte omstandigheden. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie laat weten dat het onmogelijk is dat de jongens naar een ander land dan het land van herkomst zijn uitgezet.

Volgens de directeur van SAMAH, N. Boerebach, hebben de jongens te horen gekregen dat ze vanuit Lagos (Nigeria) zelf moeten doorreizen naar Sierra Leone. Volgens de jongens staat hun zaak niet op zich. Ook een jongen uit Tanzania en een jongen uit Jamaica zouden vanuit Nederland 'verkeerd' gedropt zijn in Nigeria. SAMAH heeft Amnesty International gevraagd de jongens te bezoeken, omdat ze bang is dat ze anders verdwijnen.

SAMAH vermoedt dat Nederland stilzwijgende afspraken heeft met een aantal landen, waaronder Nigeria, om afgewezen vluchtelingen en illegalen uit te zetten naar een ander land dan het land van herkomst. Dit betreffende land geeft dan een eenmalig reisdocument af. Volgens een woordvoerder van Justitie is dit absoluut niet het geval. Volgens hem nemen landen geen mensen op die daar niet vandaan komen en moet er bovendien bij uitzetting van alleenstaande minderjarige asielzoekers opvang in het land van herkomst geregeld zijn. De woordvoerder geeft wel aan dat het vaak lastig te bepalen is waar een vluchteling vandaan komt, omdat 80 procent zonder papieren naar Nederland komt.

Vrouw jaagt inbreker met po het huis uit

bordewolf had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inbreker bleek vanochtend vroeg aan het verkeerde adres bij een 67-jarige vrouw uit Obdam. De vrouw moest naar het toilet en kwam ineens oog in oog met de inbreker te staan. Zonder te aarzelen sloeg ze de man meerdere keren met een po op zijn hoofd.

De man van de vrouw was inmiddels wakker geworden van het lawaai en kwam zijn vrouw te hulp. De inbreker smeekte vervolgens het huis te mogen verlaten. De vrouw zette de voordeur open en de inbreker vluchtte weg. Er werd niets gestolen.

Meer vergoeding bij vertraging vliegtuig

De ministers van Buitenlandse Zaken van de Europese Unie hebben vandaag besloten dat de financiŽle compensaties voor gestrande vliegtuigpassagiers volgend jaar aanzienlijk verhoogd worden. Door deze maatregel moet het aantal overboekingen, vertragingen en annuleringen binnen het luchtvaartverkeer ingeperkt worden.

Bij overboekingen moeten luchtvaartmaatschappijen voortaan op zoek naar passagiers die hun plaats in ruil voor andere voordelen willen afstaan. Als er onvoldoende vrijwilligers zijn, hebben de gestrande passagiers recht op een schadevergoeding van 250 euro als het gaat om een vlucht tot 1.500 kilometer, 400 euro voor vluchten over een afstand tot 3.500 kilometer en 600 euro voor langere vluchten.

Dezelfde prijzen gelden ook voor vertragingen van meer dan vijf uur en voor geannuleerde vluchten, tenzij de passagiers minstens twee weken vantevoren van de vertraging op de hoogte zijn gesteld of de maatschappij tijdig een andere vlucht kan aanbieden. Ook moeten de maatschappijen de passagiers een alternatieve vlucht of de terugbetaling van het ticket aanbieden.

Tjalling Halbertsma volgt Rob Oudkerk niet op

De Amsterdamse fractievoorzitter van de PvdA, Tjalling Halbertsma, volgt de vorige week opgestapte Rob Oudkerk niet op als wethouder van Onderwijs en Sociale Zaken in Amsterdam.

Afgelopen woensdag sprak de Amsterdamse PvdA-fractie unaniem de voorkeur uit voor Halbertsma als opvolger van Oudkerk. Halbertsma vroeg toen enkele dagen bedenktijd. Hij liet zijn fractie vandaag weten dat de verantwoordelijkheid voor zijn gezin en zijn werk niet strookt met zijn functie.

Halbertsma is naast politicus ook directeur van een investeringsmaatschappij. De fractie twijfelde al of die functie verenigbaar is met het wethouderschap.

Het is nog niet duidelijk wie Oudkerk dan wel zal gaan opvolgen. De PvdA-fractie in Amsterdam zal zich hierover nog buigen.

Derde Michelinster voor De Librije

E- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Restaurant De Librije in Zwolle heeft vanmiddag in Maastricht een derde Michelinster bedeeld gekregen. Het restaurant werd al een tijd getipt voor de derde ster. Afgelopen jaar werd het restaurant tweede in de top 100 van Lekker 2004. Een verdienste van het koken van chef Jonnie Boer.

De derde ster werd hem uitgereikt door Derek Brown, de directeur van het Michelin-concern. Nederland is daarmee nu met twee restaurants bij de elite op culinair gebied vertegenwoordigd. Restaurant Parkheuvel in Rotterdam kreeg de driesterstatus reeds in februari 2002.

Ook Maastricht mocht delen in de vreugde, het plaatselijke Restaurant Beluga kreeg er een ster bij, het heeft er nu twee. Minder troffen het de restaurants Tante Koosje in Loenen en De Swaen in Oisterwijk, zij raakten hun enige ster kwijt.

Drie Michelinsterren:
Parkheuvel, Rotterdam
De Librije, Zwolle

Twee Michelinsterren:
La Rive, Amsterdam
Vermeer, Amsterdam
Beluga, Maastricht
De Bokkedoorns, Overveen
Oud Sluis, Sluis

Smikkelen en smullen doe je ook in het Culinesse Š gogo forum

Van Hoogdalem naar Roda JC

Marco van Hoogdalem maakt het seizoen af bij Roda JC.

Nadat eerder al bekend werd dat Marco van Hoogdalem bij meerdere clubs in de belangstelling stond heeft de speler vandaag zijn handtekening gezet onder een contract bij zijn oude club Roda JC.

De 31-jarige verdediger woont al in Kerkrade, dus de beslissing lag enigszins voor de hand. Van Hoogdalem had bij Schalke'04 te horen gekregen dat hij geen speeltijd zou krijgen en daarom weg mocht. De voormalig speler van RKC Waalwijk is nu verhuurd aan Roda JC tot het einde van de competitie.

Kapot lampje levert 3000 dollar boete op

e-leven herschreef en submitte het volgende bericht:

Vanwege een defect 'No smoking/Fasten Seatbelt'-lampje heeft de Amerikaanse vliegmaatschappij Comair een boete van 3000 dollar moeten betalen aan de FAA (Federal Aviation Administration). De Amerikaanse luchtvaartautoriteit had eerst een boete van maar liefst 44.000 dollar opgelegd. Dit werd na een jarenlange procedure omgezet naar een boete van 3000 dollar.

In september 1999 viel het een FAA-ambtenaar tijdens een privťreis op dat het lampje niet werkte. Hij haalde er een stewardess bij en daarop werd de piloot geÔnformeerd. Het duurde echter vier vluchten voor het lampje van 77 dollarcent werd verwisseld. Volgens de regels van de FAA was het vliegtuig in principe niet in 'luchtwaardige conditie' door het defecte signaallampje.

50 Cent wil seks-dvd met fans maken

Rapper 50 Cent, wiens werkelijke naam Curtis Jackson luidt, heeft zijn fans uitgenodigd om seks te hebben voor de camera. De opnamen zullen verschijnen op zijn nieuwe dvd. De filmopnamen zullen plaatsvinden tijdens de tournee van 50 Cent. Fans zullen worden uitgenodigd in de touringbus om daar seks te hebben met ťťn van de groupies.

''De kijker zit als het ware in de bus en kan zelf kiezen welk groupie hij de liefde wil zien bedrijven", aldus een woordvoerder van 50 Cent. De 27-jarige rapper zal zelf ook in 'Groupie Luv' verschijnen, maar hij zal niet deelnemen aan de sekssessies.

Roken wordt flink duurder per 1 februari

Boudewijn had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De komende accijnsverhoging op sigaretten en shag is niet de enige prijsverhoging die liefhebbers van tabakswaren zullen moeten gaan ophoesten; ook de fabrikanten maken de rookwaar duurder. Door de accijns wordt per 1 februari een pakje sigaretten (25 stuks) of shag (50 gram) 55 eurocent duurder. De tabaksfabrikanten gooien daar nog eens 25 eurocent bovenop, zodat totaal 80 eurocent meer zal moeten worden neergelegd.

Een pakje met de favoriete rokertjes gaat een roker vanaf volgende maand gemiddeld 4,60 euro kosten. De fabrikanten zouden de prijs verhoogd hebben omdat men omzetdaling vreest door de hogere prijzen vanwege de accijnzen. Met het kwartje extra hopen zij de inkomsten op peil te kunnen houden.

ESA poogt computer Beagle 2 te resetten

De ESA heeft nog steeds de hoop niet opgegeven dat de Marssonde Beagle 2 intact op de planeet is geland. Britse wetenschappers hebben ontdekt dat de robot op Mars wellicht een gecorrumpeerd softwaresysteem heeft. Ze zijn nu van plan de computer van de Beagle te rebooten.

Colling Pillinger, teamleider van het Beagle 2 programma zegt dat de Mars Express twee keer over de landingssite gevlogen is, maar niets gehoord heeft. Pillinger zegt dat ze de NASA gevraagd hebben met hun Mars Odyssey een commando naar de Beagle te sturen om de computer te rebooten en de software te herladen.

Als deze poging niet geholpen schijnt te hebben, gaat de Mars Express op 2 februari proberen de computer van de sonde te resetten. Wellicht geeft de onderzoeksrobot op Mars dan een signaal.

FNV vreest omzeilen CAO EU-werknemers uit Oost-Europa

De Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) vreest dat na 1 mei duizenden Oost-Europeanen Nederlandse werknemers uit de arbeidsmarkt gaan verdringen. Vanaf die datum kunnen mensen uit de nieuwe EU-landen zich via een bepaalde constructie tegen een lager loon aanbieden.

Vanaf 1 mei vallen Oost-Europeanen die hier werken onder de Nederlandse cao. Door echter een constructie te maken via een Pools bedrijf kunnen Poolse werknemers bij een Nederlandse baas worden gedetacheerd.

De FNV meent, net als het Centraal Planbureau (CPB), dat na de uitbreiding van de EU 5.000 tot 10.000 Europeanen in ons land komen werken. De meeste zullen echter via een tussenpersoon(bedrijf) aan de slag gaan, en zo de cao omzeilen.

Kok wist niet dat studio gebombardeerd zou worden

Oud-premier Wim Kok en zijn toenmalige collega oud-minister Van Aartsen van Buitenlandse Zaken zijn maandag voor de rechtbank van Den Haag verhoord. Kok en Van Aartsen zijn aangeklaagd door nabestaanden van de RTS-slachtoffers. In de nacht van 22 op 23 april bombardeerden vliegtuigen van de Allied Force zonder expliciete waarschuwing de RTS-studio in Belgrado. Hierbij kwamen zestien mensen om het leven.

Wim Kok zei tijdens het verhoor dat hij niet wist dat de RTS-studio in Belgrado door NAVO-vliegtuigen zou worden gebombardeerd. Wel wist hij dat er nieuwe doelen zouden worden gebombardeerd waaronder communicatiecentra.

RTS-studio na bombardementHet getuigenverhoor zal mogelijk leiden tot een bodemprocedure tegen de Nederlandse staat en een eis tot schadevergoeding namens de zestien nabestaanden van het bombardement op de RTS-studio. Ook slachtoffers van het mislukte bombardement met een clusterbom op het vliegveld van Nis op 7 mei 1999 zullen een schadevergoeding van de Nederlandse staat proberen te krijgen.

[update] FOK!Radio van 26 januari

Fok! RadioUpdate 22:47 uur

In de studio was TARA. Hij vertelde onder andere over Lotte, een mysterieuze user die zelfmoord pleegde. In de uitzending hoorde je de reconstructie. Terugluisteren of nog niet gehoord? Klik hieronder:

Klik hier om te luisteren

Originele bericht

Dj's komen en gaan en verhuizen voor veel geld van station, maar Nolius en SunChaser zitten nog gewoon achter de microfoon van FOK!Radio en hebben weer een volle uitzending voor je in petto!

Meteen luisteren?
Dat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio. Daar kun je nu al op inschakelen. Je hoort non-stop muziek met verzoekjes van luisteraars die je via de site van het station kunt aanvragen.

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Het wordt een speciale avond. We gaan namelijk terug in de tijd. In 2000 was er een mysterieuze user op het FOK!Forum, Lotte. Dit meisje stal menig hart, maar vooral die van TARAraboemdijee. Maar Lotte pleegde zelfmoord. Vragen gingen op of het meisje wel echt was of misschien gehyped was door iemand anders. FOK!Radio vertelt het verhaal. TARA is in de studio. Met hem praten we over Lotte, maar ook over zijn leven buiten FOK!

Aan de lijn hebben we nieuwsposter Veekeend. Hij heeft vanochtend rij-examen gedaan voor de derde keer. Of hij geslaagd is hoor je vanavond. Natuurlijk ook meer over hem en zijn studentenleven.

Uiteraard gaat Yvonne ook weer met ons roddelen. Meer over het forum hoor je weer van Knut. Hij neemt de afgelopen week op het forum op geheel eigen manier met je door. Natuurlijk hoor je ook weer de column 'SunChaser gaat offtopic'. En deze week gaat het over pesten.

En we draaien veel muziek. En wel de muziek die door jullie zelf is uitgezocht via dit topic op het forum. Maar ook via de mail, radio@fok.nl, kun je plaatjes aanvragen. De aangevraagde plaatjes waarbij een leuke motivatie gegeven is, hebben voorrang.

Hoe kan ik luisteren?
FOK! Radio is te horen op ActionRadio. Om te luisteren moet je Winamp, Real Player of Windows Media Player hebben. Het beste kun je luisteren via Winamp. Dit kun je gratis downloaden. Heb je al Winamp? Download dan ook de plug-in 'mp3 pro'. Met deze plugin hoor je de uitzendingen in top kwaliteit!

Hieronder vind je de directe luisterlinks:
Winamp
Windows Media Player
Real Player

Lukt het luisteren met Winamp niet meteen? Klik dan op een van deze servers:
Stream 1 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Stream 2 (24 kbps, lage kwaliteit)
Stream 3 (96 kbps, hoge kwaliteit)
Met dank aan netMastering.nl
Kom je niet op een van deze servers? Dan zitten deze helaas vol. Toch kun je de uitzending nog horen want deze komt achteraf op de Frontpage te staan.

Reageren?
Wil je reageren op de uitzending? Dan kan dat via een speciaal topic op het forum. Je kunt ook radio@fok.nl toevoegen aan je MSN of naar hetzelfde adres een mail sturen. Oude uitzendingen terug luisteren kan via deze pagina! Daarnaast hebben we ook een irc kanaal: #fokradio!

Veel luisterplezier!

FOK! Radio heeft een geheel vernieuwde eigen pagina! Deze kun je hier vinden!

Levenslang geŽist tegen Duitse kannibaal

Het Duitse Openbare Ministerie heeft voor de rechtbank van Kassel levenslang geeist tegen de 42-jarige Armin Meiwes, beter bekend als de 'kannibaal van Rotenburg'. De aanklager vindt dat Meiwes schuldig is aan moord uit seksuele motieven. Verder sprak de aanklager van een zeer verwerpelijke daad, en zou Meiwes uit puur eigen motieven de moord zijn aangegaan. "Hij slachtte hem als een stuk vee", aldus het Duitse OM.

Meiwes heeft zelf bekend de 43-jarige Bernd JŁrgen te hebben gedood en deels te hebben opgegeten. Daarvoor hadden de twee samen de penis van JŁrgen opgegeten. Later werd bekend dat meer dan 200 mensen zich hadden aangeboden aan de kannibaal. Volgens de verdachte was dit allemaal met toestemming van het slachtoffer, en heeft hij de man een "mooie en waardige dood" gegeven. Niettemin betuigde hij spijt en zei hij nooit meer zoiets weer te doen. De uitspraak in de zaak wordt vrijdag gedaan.

Ratelband krijgt boete wegens beledigen agent

joeplemmens had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Emile Ratelband heeft vandaag van de politierechter in Arnhem een geldboete van 130 euro opgelegd gekregen, omdat hij in juni 2003 een hoofdagent van politie beledigde. Dit gebeurde toen de agent Ratelband aanhield omdat hij zonder vaarbewijs over de Rijn voer.

Ratelband had namelijk pech met zijn boot en moest per roeiboot terugpeddelen naar zijn huis in Arnhem. Vijftig meter voor zijn woning werd hij aangehouden met het verzoek zijn vaarbewijs te tonen, welke de slechts in zwembroek geklede goeroe niet bij zich had. Een verzoek om het bewijs thuis te mogen ophalen werd afgewezen en Ratelband werd beboet.

Ratelband vond de boete niet terecht en schold de agent voor 'etterbak', 'irritant, vervelend mannetje' en 'schijtlaars' uit. Hij vond het gedrag van de agent namelijk erg kinderachtig en had naar eigen zeggen het gevoel dat de agent hem alleen op de bon slingerde, zodat deze een sterk verhaal voor in de kroeg had. Ratelband weigerde om de boete te betalen en liet de zaak uit principe voorkomen.

"Ik geef toe dat ik mij niet netjes heb gedragen. Normaal betaal ik gewoon een bekeuring, maar ik heb deze zaak laten voorkomen omdat ik een signaal aan de politie wil afgeven dat zij ook eens naar hun eigen omgangsvormen moeten kijken. Zeker in deze tijd waarin iedereen het heeft over normen en waarden", aldus Ratelband.

Fietspad aangelegd in Mexico-stad

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Mexico-stad, de hoofdstad van Mexico, is gisteren een acht kilometer lange fietsroute geopend. De bedoeling van het fietspad is om mensen ertoe te verleiden de auto te laten staan en wat vaker met de fiets naar het werk te gaan.

Het fietspad loopt op sommige plekken gelijk met ťťn van de drukste doorgaande wegen van de stad. Burgemeester Andres Manuel Lopez Obrador hoopt dat er uiteindelijk tachtig kilometer fietspad in Mexico-stad zal liggen.

Ferrari F2004 zal nog veranderen

De Ferrari F2004 zoals die vandaag werd gepresenteerd zal nog voor de grand prix op Albert Park veranderingen ondergaan.

Veel mensen waren vandaag verbaasd over hoeveel de nieuwe F2004 op de oude F2003-GA lijkt. De hoofd-ontwerper, Rory Byrne, haastte zich te vertellen dat er nog wijzigingen aankomen. Tijdens testritten in februari zullen verschillende nieuwe onderdelen worden getest. Als deze beter blijken te werken zullen ze al tijdens de eerste race worden ingezet.

"Om constant nieuwe stappen voorwaarts te kunnen maken, zijn alle gebieden die de aerodynamica beÔnvloeden verder ontwikkeld en zullen nog vele nieuwe onderdelen worden geÔntroduceerd tijdens onze tests in februari. De auto die in Melbourne zal racen zal er op verschillende gebieden anders uit zien vergeleken met de vandaag gepresenteerde auto.", aldus Byrne.

Vliegtuigpassagiere ontdekt mes en pistool in handtas

De beveiliging op de Amerikaanse luchthavens is nog niet optimaal, zo heeft een vliegtuigpassagiere per ongeluk ontdekt. Zonder het zelf te weten nam ze namelijk een alarmpistool en een mes in haar handtas mee een vliegtuig in. De mogelijke wapens werden door veiligheidsagenten niet opgemerkt.

De vrouw ging op de internationale luchthaven LaGuardia in New York aan boord van een binnenlandse vlucht naar Denver. Pas na een tussenlanding in Detroit ontdekte ze dat ze een mes en een alarmpistool in haar tas had gestopt, waarop ze een stewardess op de hoogte bracht. Op het vliegveld van Denver moest de vrouw meteen met de politie mee, maar ze kwam korte tijd later weer vrij.

Een woordvoerster van de vliegtuigmaatschappij Spirit Airlines houdt het op een domme vergissing van de vrouw. "Gevaarlijk was ze niet. Mensen denken vaak niet na over wat er in hun tas zit." De veiligheidsdienst voor het Amerikaanse vliegverkeer laat onderzoeken waarom de de wapens bij de controle op LaGuardia niet zijn opgemerkt.

Aangetekende e-mails versturen in BelgiŽ

De Belgen kunnen sinds kort hun e-mails aangetekend versturen. Dat wil zeggen: de e-mail wordt uitgeprint en door de traditionele postbode bij de geadresseerde bezorgd. Het bedrijf Certipost zal zich gaan bezighouden met de e-mails.

Certipost is opgericht door het Belgische nationale telefoonbedrijf Belgacom en het postbedrijf De Post. Dit bedrijf brengt 9,84 euro in rekening voor, zoals zij het zelf noemen, een 'afgedrukte elektronische aangetekende zending'. De dienst is alleen beschikbaar voor geregistreerde personen bij Certipost en alleen mogelijk binnen BelgiŽ.

NS voert lokettoeslag op kaartje later in

1034247 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een kaartje kopen aan het loket bij de NS wordt pas vanaf 1 juni duurder. Eigenlijk zou dat al vanaf 1 maart zijn. Dat heeft het bedrijf met de ANWB, Consumentenbond, Rover, CSO en Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad afgesproken.

Met de verhoging van vijftig cent wil de NS de kaartverkoop verder naar de automaat duwen. De organisaties kwamen hier tegen in verzet.

Verder is ook afgesproken dat de prijsverhoging niet zal gelden als er meerdere automaten defect zijn. Ondanks de toenadering van de NS zeggen de organisaties de invoering van de balietoeslag nog steeds te betreuren.

Ouderen en gehandicapten kunnen ontheffing krijgen voor de heffing.

Vrouw bijna bevallen in Tilburgs bushokje

petra76 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Nigeriaanse vrouw is zaterdagmorgen bijna in een bushokje aan de Spoorlaan in Tilburg bevallen. Ze werd geholpen door twee vrouwen van 20 en 21 jaar. "Het was tegen half twee toen we haar geknield op de grond in een bushokje zagen. We waren eerst wat angstig om haar aan te spreken, maar al snel zagen we dat er echt iets mis was. In gebrekkig Engels vertelde ze dat ze zeven maanden zwanger was." Ze zat onder het bloed. De vriendinnen belden daarop de ambulance.

De twee vrouwen hebben de Nigeriaanse twee keer opgezocht in het ziekenhuis. "Ze is behoorlijk van de kaart." Wie de vrouw is en waar ze vandaan komt, is onduidelijk. Ze is mogelijk illegaal in Nederland en durfde geen hulp te roepen.

Michael Jackson verliefd op kindermeisje

Meki had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Michael Jackson is verliefd op zijn kindermeisje Grace Rwarmba. Dat beweren insiders die de King of Pop en zijn nieuwe geliefde bij elkaar hebben gezien. De liefde zou er al zijn sinds het incident in Berlijn waarbij Jackson zijn jongste kind uit een hotelraam liet bungelen.

Boze tongen beweren nu dat de relatie een afleidingsmanoeuvre is voor de rechtszaak die tegen Michael Jackson loopt over vermeend kindermisbruik. De relatie met zijn kindermeisje zou daarbij compleet in scŤne zijn gezet.

Kosten Afrika Cup te hoog

De kosten van de Afrika Cup zijn zo hoog dat alle deelnemers een bedrag moeten betalen om mee te doen.

Waar andere internationale voetbaltoernooien altijd geldbronnen blijken te zijn, is dit bij de Afrika Cup niet het geval. Dit is met name het gevolg van de lage opbrengsten uit de verkoop van de televisierechten. Die rechten zijn voor de Afrika Cup van 2002, 2004 en 2006 voor slechts 2,5 miljoen dollar verkocht.

Het gevolg van de lage opbrengsten is dat deelnemers het bedrag dat is ingelegd niet terug kunnen verdienen. Zelfs de winnaar zal het toernooi met verlies afsluiten. Tijdens de Afrika Cup in Mali in 2002 sloot winnaar Kameroen het toernooi af met een verlies van 380.000 dollar.

Schietincident op Zeeuwse school

Toofast had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op het Calvijn College in Middelburg is een 14-jarige leerling gewond geraakt door een incident met een luchtdrukpistool. Een 14-jarige knul liet het pistool aan een klasgenoot zien, maar liet het daarbij per ongeluk afgaan. Het incident vond al enkele weken geleden plaats, zo heeft de school laten weten.

Volgens de school ging het pistool niet met opzet af en bedreigde de scholier zijn klasgenoot niet. Wel is de jongen geschorst en is hij doorverwezen naar bureau HALT.

Wiet drijft agenten uit politiebureau

SubheaderAgenten van een IsraŽlisch politiebureau moesten hun werkplek ontvluchten, toen de damp van enkele tonnen opgeslagen marihuana hun te veel werd. Het gebouw, dat gevestigd is in Dimona, in de zuidelijke Negevwoestijn, wordt gebruikt als opslagplaats voor alle marihuana die geconfisqueerd wordt op de grens tussen IsraŽl en Egypte, een veel gebruikte smokkelroute. In de afgelopen maanden werd er tussen de drie en vier ton in beslag genomen.

"De geur was ontzettend", zei een woordvoerder van de politie, Gil Kleiman. Uiteindelijk werd het de agenten die pal naast de opslagplaats hun werk deden te veel, ze moesten hun bureau verlaten. "Elke keer als ik dienst had voelde ik me erg beroerd, alsof ik high was", vertelde ťťn van de agenten. "De lucht werd ons fataal, we konden niet meer werken." Volgende week zal de wiet vernietigd worden, maar volgens Kleiman zal de loods binnen een paar maanden wel weer vol liggen.

Vader brengt zoon in helikopter naar school

De zoon van een Britse legerofficier moet onlangs wel een hele grote indruk hebben achtergelaten op de meisjes op zijn school. Zijn vader bracht hem namelijk in een helikopter naar de school. Als verjaardagscadeautje, zo liet hij weten.

De man had de vrienden van zijn 12-jarige zoon het schip HMS Exeter laten zien en had beloofd eens met de helikopter langs te komen. Toen hij dat deed werd het hele plein ontruimd. De luchtstroom die de helikopter produceerde blies een groot raam in stukken, een schadepost van duizenden euro's. De man had wel toestemming om bij de school te landen.

Gadget Review: MPIO FL100 MP3 Speler

Ik maak inmiddels nauwelijks nog gebruik van het openbaar vervoer. Soms vind ik dat jammer, maar ik besef me ook dat onze hersenen op de ťťn of andere manier liever positieve dingen onthouden. Vol nostalgie denk ik terug aan mijn tijd in de bus en trein, met... met zo'n veel te dikke discman in mijn jas die oversloeg!

Had ik toen maar een MP3 speler gehad! Zo'n mooi, klein dingetje met een selectie van mijn allerleukste MP3 bestanden erop. Een MPIO FL100 bijvoorbeeld, zoals het exemplaar dat nu voor me ligt.


Blessure Knol valt mee

De blessure van Ruud Knol van Vitesse blijkt erg mee te vallen.

Er werd gevreesd dat hij zijn hamstring zou hebben ingescheurd. Na onderzoek blijkt zijn hamstring 'slechts' verrekt te zijn. De herstelperiode die daarvoor staat is twee weken. Na drie dagen rust kan hij aan de hersteltraining beginnen.

Knol kwam net terug van een lange blessure. Afgelopen zaterdag schrok hij dan ook toen hij tegen SC Heerenveen het veld af moest met een blessure.

Van der Garde bij Renault Driver Development

Giedo van der Garde is opgenomen in het Renault Driver Development programma.

Giedo van der Garde rijdt komend seizoen de F3 euroseries. Dat hij is opgenomen in het programma betekent dat Renault in hem een talent ziet. Van de rijders in het programma wordt verwacht dat ze op het circuit goed presteren, maar ook buiten het circuit in topconditie blijven en aan de public relations werken.

Van der Garde is ťťn van de zes geselecteerde rijders. Twee daarvan hebben al een keer in de Formule 1 getest.

De zes rijders:
JťrŰme d'Ambrosio, Formula Renault 2000 France and Eurocup, Graff Racing
Lucas DiGrassi, British F3, HiTech Racing
LoÔc Duval, Euroseries F3, Signature
Giedo van der Garde, F3 Euroseries, Signature
Heikki Kovalainen, World Series By Nissan, team TBA
Jose-Maria Lopez, F3000, team TBA

Zoektocht naar vermiste Limburger gestaakt

De zoektocht naar de 40-jarige Raoel Vanderdonck uit het Limburgse Schin op Geul is gisteravond gestaakt. Alleen als er nog nieuwe aanwijzingen komen zal er vandaag door familie, vrienden en vrijwilligers worden doorgezocht.

De ex-militair verdween verleden week maandag in de Belgische Ardennen. De auto van de man is het enige wat is teruggevonden. Deze stond afgesloten op de parkeerplek waar Vanderdonck hem had achtergelaten. De Waalse politie gaf de zoektocht naar de vermiste donderdag al op, maar zo'n 150 mensen bleven naar de man doorzoeken. Inmiddels is elk stukje in de wijde omgeving van de parkeerplaats afgezocht.

Amstel klaagt Bavaria niet aan

Heineken, eigenaar van het merk Amstel, zal geen juridische stappen ondernemen tegen concurrent Bavaria omdat die de Vrienden van Amstel in een commercial gebruikt. Dat zegt Heineken-directeur marketing Peter Vertregt. Het bedrijf vindt wel dat het gebruiken van de Vrienden "weinig respect toont."

Opvallend is dat maar twee van de drie Vrienden in de nieuwe commercial te zien zijn. Volgens Vertregt komt dit omdat "de derde, Romijn Conen, zich van dit initiatief heeft gedistantieerd. Dat hadden meer betrokkenen moeten doen. Er is zolang en zo intensief met de drie samengewerkt. Dat was de reden dat Conen niet op het afscheidsfeestje van de drie is geweest. We wisten toen niet wat de reden was, anders hadden we het zelf afgezegd."

Hij voegt eraan toe dat veel consumenten de commercials niet snappen. "De reacties die wij krijgen wijzen erop dat de commercial niet goed wordt begrepen, dat kan toch niet bedoeling zijn voor je merk. Sommige reclamebureaus hebben kennelijk moeite om creatief te zijn."


Beelden uit de nieuwe Bavaria-commercial.

David Beckham idool van Britse jeugd

Uit een onderzoek van de Britse universiteit van Leicester is gebleken dat voetballer David Beckham hťt idool van de Britse jeugd is. Acteur Brad Pitt en de popsterren Justin Timberlake, Michael Jackson, Jennifer Lopez en Britney Spears behoren tot de top tien. De Amerikaanse president George Bush deelt samen met Jezus de 123ste plaats.

Volgens psycholoog Adrian North zijn deze uitslagen deprimerend. "Ze hebben mensen gekozen die weinig te zeggen hebben, maar er goed uitzien." Bij het onderzoek werden 2.500 Britten tussen de zestien en 24 jaar ondervraagd. De onderzoekers zijn nu van plan om het onderzoek wereldwijd uit te voeren, geÔnteresseerden kunnen terecht op de website van de wetenschappers.

Verstedelijking neemt toe in Nederland

Het wonen in de stad is populairder geworden. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal mensen dat in een stedelijke omgeving woont in de afgelopen vijf jaar met zeven procent gestegen. Er wonen sinds 2002 zelfs meer mensen in de stad, dan erbuiten.

Vooral Noord- en Zuid-Holland zijn verstedelijkt. Ook de steden in Flevoland zijn erg in trek om in te wonen. Daar nam het aantal mensen wonende in een stad het hardst toe. Dit kwam vooral door de uitbreiding van Almere. Het aantal inwoners van de provincie groeide mede daardoor met vijftig procent. Ook in Drenthe, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg groeide het aantal inwoners.

Kinderen (9 en 10) krijgen drugs van ouders

In de Oostenrijkse stad Graz is een ouderpaar gearresteerd dat twee van hun vijf minderjarige kinderen van drugs voorzag. De betreffende kinderen zijn negen en tien jaar oud.

De ouders, die zelf drugsverslaafd zijn, zorgden ervoor dat hun beide oudste kinderen er bij waren als zij voor zichzelf heroÔne en cocaÔne haalden. De kinderen kregen dan vaak cocaÔne en hasj toegediend. Bovendien bleken de ouders in de achtertuin hennep te kweken.

De ouders hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd.

TMF Awards binnen een half uur uitverkocht

TMF AwardsDe kaarten voor de TMF-awards die op 10 april plaats zal vinden in Rotterdam, waren al binnen een half uur uitverkocht. Voor het jaarlijkse festijn in Ahoy' waren 12.000 kaarten beschikbaar.

De voorverkoop startte afgelopen zaterdag om 10:00 uur. Om 10:30 uur moesten er al mensen teleurgesteld worden omdat de kaarten op waren. Opvallend omdat nog niet bekend is wie op zullen treden.

Beckham held voor jongeren

In een onderzoek naar de helden van Britse jongeren is David Beckham het meest genoemd.

Opmerkelijk was dat de jongeren voornamelijk kozen voor mensen met een goed uiterlijk. Onderzoeker Adrian North van de universiteit van Leicester was verbaasd en enigszins gedeprimeerd door de uitkomst van zijn oderzoek.

Beckham stond met 132 stemmen op ťťn. Daarachter kwamen respectievelijk Brad Pitt, Justin Timberlake, Michael Jackson en Jennifer Lopez. President Bush en Jezus eindigden gelijk op de 123e plaats. De Britse premier Tony Blair deed het iets beter met de 69e plaats.

TV-serie over zaak-Zorreguieta

Er komt een televisieserie over de aanloop naar het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en prinses MŠxima. Hierbij gaat het vooral om de situatie rondom Jorge Zorreguieta, de vader van MŠxima, die niet bij het huwelijk mocht zijn. Ger Beukenkamp, schrijver van de geruchtmakende toneelstukken Emily, of het geheim van Huis ten Bosch en Landgenoten, Beatrix spreekt, zal het scenario van de dramareeks gaan schrijven.

De dramaserie van de VPRO moet komende winter op de televisie te zien zijn. Regisseur Peter de Baan noemt Huub Stapel als mogelijke kandidaat voor de rol van Zorreguieta en Eric Schneider als Max van der Stoel. Die voormalige minister van Staat moest van premier Wim Kok Zorreguieta overhalen weg te blijven van de bruiloft van zijn dochter.

De serie, getiteld 'De Kroon', vertelt het verhaal over de reizen die Van der Stoel naar New York en S‚o Paolo maakte om gesprekken met Zorreguieta te houden. "De ene vader die de andere zoiets opdringt, is een dramatisch gegeven van een bijna klassieke schoonheid", aldus Baan. Kok zou volgens hem Van der Stoel hebben moeten overhalen dit te gaan doen. De minister zat hier destijds niet om te springen, omdat hij zijn werk voor de kindervluchtelingen veel belangrijker vond. "Van der Stoel dacht: wat is dit voor iets onbenulligs," vertelt de regisseur.

De Rijksvoorlichtingsdienst reageert vooralsnog verrast. Vooral over het gegeven dat Kok Van der Stoel moest overhalen is de dienst niets bekend, zo liet de directeur weten.

Nieuwe Ferrari gepresenteerd

Ferrari was vandaag het vijfde team dat haar nieuwe auto presenteerde.

Na weken van geruchten over de nieuwe auto, die de projectnaam 655 had, was nu de tijd om de auto aan het publiek te tonen. In het bijzijn van Michael Schumacher en Rubens Barrichello werd de nieuwe auto, de F2004, op thuisbasis Maranello onthuld.

Met hooggespannen verwachtingen keek iedereen naar de neus van de Ferrari. Na de revolutionaire neus van Williams, had Jean Todt aangekondigd dat de Ferrari ook een revolutionaire neus zou hebben. Die verwachtingen werden echter niet vervuld. De neus ziet er niet opzienbarend uit.

De F2004 wordt door Ferrari een verdere evolutie van de F2003-GA genoemd. Al is aan ieder element gewerkt voor optimale prestaties. Belangrijk daarbij waren de aanpassingen voor de nieuwe motor en de aanpassingen voor de Bridgestone banden. Uiteindelijk is verregaande aandacht besteed aan de aerodynamica van de auto.

Specificaties F2004:
Motor: Type 053, V10
Transmissie: versnellingsbak met 7 versnellingen
Chassis: Carbon-fiber met honingraatstructuur
Wielophanging: Onafhankelijke ophanging, Push-rod geactiveerde druk veren
Remmen: Geventileerde carbon-fiber remschijven
Lengte: 4545 mm
Breedte: 1796 mm
Hoogte: 959 mm
Wielbasis: 3050 mm
Gewicht met water, smeermiddel en rijder: 605 kg
Wielen: 13 inch

Schietpartij in Duitse moskee

Een 59-jarige Turkse man heeft vandaag in een moskee in de Duitse stad Gelsenkirchen twee geloofsgenoten doodgeschoten. Volgens de politie stond de man na het ochtendgebed op en schoot de beide slachtoffers door het hoofd. Zeker twintig mensen waren hiervan getuige.

De schutter verliet na de schietpartij de moskee, maar kon even later in zijn woning door de politie gearresteerd worden. Hij bood hierbij geen verzet. Waarom de dader de twee mannen, ťťn van 48 jaar en ťťn van 58 jaar, doodschoot is nog onbekend.

(Dit bericht is om 12.10 uur geupdate)

OM heeft rappers van NAG nog niet

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie heeft nog steeds de leden van de rapgroep Nieuwe Allochtoonse Generatie (NAG) niet kunnen vinden. Ook niet nadat twee van de leden, waaronder de auteur van het nummer 'Kankerjoden', zich enige tijd geleden vol in beeld door Netwerk lieten interviewen. Maar nog vreemder is het dat de schrijver van het nummer zichzelf blijkt te hebben aangegeven op het politiebureau in Hilversum, maar daar werd weggestuurd.

Toch houdt het OM in Amsterdam vol dat de leden onvindbaar te zijn, terwijl hun gegevens al lange tijd ook op internet zijn te vinden: ''De politie is nog naar de jongens op zoek. Het is bizar, maar blijkbaar lukt het journalisten makkelijker dan ons. Vervelend als dat zo is gegaan op het bureau in Hilversum'', aldus een woordvoerder van het OM.

De schrijver van het nummer 'Kankerjoden', waarover de commotie ontstond, is de nu 19-jarige ÷zgŁr Korkmaz. Het CIDI vond die tekst dusdanig kwetsend dat het een aanklacht indiende. Korkmaz was afgelopen dinsdag op het politiebureau in zijn woonplaats Hilversum: ''Ik wilde een verklaring afleggen, maar ze stuurden me weg. Ik zou nog wel iets horen, zeiden ze. Ik begrijp er niets van. Ik vind het terecht dat er aangifte tegen mij is gedaan en ik vind dat ik strafbaar ben voor de tekst die ik heb gemaakt.''

Korkmaz, van Turkse komaf, is hevig geschrokken van de aangifte: ''Ik had niet verwacht dat ik problemen zou krijgen door dat nummer. Ik schreef het onbewust. Ik kwam op school in Amsterdam en daar zaten echte jodenhaters. Ik wilde indruk op die jongens maken en schreef een zo hard mogelijke tekst. Het is absoluut niet hoe ik zelf over Joden denk. Ik heb wel een hekel aan de Joden die in de IsraŽlische regering zitten en Palestijnse kinderen laten afslachten. Maar ik was jong, ik kon mijn zinnen niet goed formuleren. Daarom gaat het lied over Šlle Joden.'' De auteur van het nummer is vrijdag langsgeweest bij directeur Ronny NaftaniŽl van het Cidi. ,,Ik wilde hem persoonlijk mijn excuses aanbieden. Dat komt overtuigend over''.

Het gewraakte nummer wordt voor het grootste deel gerapt door een schoolgenoot van Korkmaz uit Amsterdam-Oost maar die zou ''spoorloos'' zijn. Aan het begin van het nummer is wel te horen dat Korkmaz 'Hamas Hamas' roept en respect betuigt aan Osama bin Laden en Saddam Hoessein. ,,Maar dat is gewoon mijn mening'', zegt hij.

Ook sommige voormalige leden van NAG willen graag met de politie praten. zoals de rappers Batuhan ÷ztŁrk en Volkan Zihni. Zij stapten uit NAG vůůr 'Kankerjoden' werd gemaakt, maar worden wel met het lied geassocieerd.

Deel van de tekst: ''Fuck die joden, de vieze joden / de allochtonen zullen jullie komen doden / Playerhaters moeten dood, want ze spelen met je brood, Binnenkort komt, gaat die T-shirt, wordt rood / Joden moeten dood, Hamas, Hamas, Joden aan het gas / kameraad, luister naar de bas, 11 september, 11 september, twee vliegtuigen op de World Trade Center / Fuck die IsraŽl / fuck die VS, Saddam Hoessein die is the best, Moslims weten dat de wereld binnenkort vergaat, jullie Joden moeten weten dat ik jullie haat / Binnenkort kom ik met kalasjnikov / jullie moeten weten dat ik jullie pof.''


NAG; foto afkomstig van de NAG-site (momenteel overbelast)

Stropdasdragers halen 6600 euro op

Unicef, het kinderfonds van de Verenigde Naties, heeft op het World Economic Forum (WEF) in totaal 6600 euro verdiend aan mensen die weigerden hun stropdas af te doen. Tijdens dit forum was het voor de deelnemers verboden om een stropdas te dragen. Diegene die dit toch deden moesten een boete betalen van ongeveer 3 euro wat ten goede kwam aan Unicef.

De organisatie van het WEF heeft beloofd om het bedrag te verdubbelen. De organisatie schat dat ongeveer twintig procent van de deelnemers hun stropdas heeft omgehouden, waaronder de Britse minister van Buitenlandse Zaken Jack Straw, de vroegere Israelische premier Ehud Barak en oud-president Clinton van de Verenigde Staten.

Ex-vrouw Michael Jackson wil kinderen terug

Het paar in gelukkiger tijdenDebbie Rowe, de ex-vrouw van popster Michael Jackson, start binnenkort een rechtszaak tegen de zanger om de voogdij over hun kinderen weer terug te krijgen. Volgens haar is Jackson ongeschikt voor het vaderschap. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph. Al eerder wilde een advocaat zelf een dergelijke zaak beginnen.

Het aanstaande proces komt nadat Jackson is beschuldigd van seksueel misbruik van een tiener. De zanger zegt echter onschuldig te zijn. De 41-jarige Rowe wil nu de voogdij over de 6-jarige Prince Michael en de 5-jarige Paris. Ook zou ze hebben aangeboden het derde kind van Jackson, Prince Michael II, op te voeden. Haar advocaat wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.

Volgens bronnen is Rowe bezorgd over de opvoeding van de kinderen omdat ze erg weinig met andere kinderen omgaan. Ook zou ze bang zijn dat de zwarte moslimorganisatie Nation of Islam invloed heeft op de kinderen. Sinds december 2003 zou Jackson lid van deze groepering zijn.

Jackson ontmoette Rowe toen ze als dermatoloog werkte in Beverly Hills. Het paar trouwde voor de geboorte van Prince Michael, die 13 februari 1997 het levenslicht zag. De zanger zou Rowe bij hun scheiding miljoenen hebben betaald voor het recht op hun kinderen.

Volgens advocaat Brian Oxman is dit echter niet rechtsgeldig. "Je kunt geen kinderen verkopen in Amerika. Hoeveel Michael Debbie Rowe ook heeft betaald, wat er dan ook maar in het contract staat. Als zij beslist dat ze haar kinderen terug wil kan ze voor de voogdij strijden."

Vieira wilde niet naar Real

Patrick Vieira van Arsenal heeft laten weten dat hij een goed aanbod om naar Real Madrid te gaan heeft afgeslagen.

Van Arsenal hoorde hij dat Real Madrid wilde onderhandelen over een overgang van hem naar Madrid. Het aanbod dat op tafel lag, was een goed aanbod voor zowel club als speler. Ondanks dat hij ook graag met de sterren van Real Madrid had gespeeld, koos hij voor de mensen van Arsenal, die hij erg waardeert.

Vieira is erg trots op zichzelf: "Ik ben trots op de beslissing die ik heb genomen, omdat ik niet voor het geld koos. In de voetbalwereld zijn mensen niet gewend aan spelers die zeggen: Ik ben gelukkig, het is niet nodig dat ik voor het geld ga."

Vieira denkt dat Thierry Henry dezelfde beslissing zal maken als hij een aanbod van Roman Abramovich van Chelsea krijgt. Vieira denkt dat Henry te vergelijken is met hem en ook eerder voor het geluk gaat dan voor het geld.

VMBO-leerlingen trekken weg uit stad

Steeds meer vmbo-leerlingen gaan buiten de eigen stad naar school. De Vereniging van Schoolleiders in het Voorgezet Onderwijs (VVO) signaleert een toegenomen trek naar buitengebieden in het vmbo-onderwijs rond alle grote steden. Uit Utrecht bijvoorbeeld reizen ze naar Woerden, uit Amsterdam-Zuidoost naar Breukelen, in Rotterdam gaan ze naar Bleiswijk en uit de Haagse binnenstad reizen ze naar Rijswijk.

In de stad Utrecht gaan zo'n 800 vmbo-leerlingen elders naar school. Reden zou zijn dat steeds meer ouders huiverig zijn voor de grootsteedse sfeer op veel vmbo-scholen, die overwegend zwart zijn. Nadeel van de grote trek uit de stad is dat de scholen in het buitengebied volstromen en in de steden leeg komen te staan. Woerden zint nu al op mogelijkheden om de leerlingenstroom uit Utrecht af te remmen.

Het zouden niet alleen Nederlandse leerlingen zijn die naar scholen in de buitenwijken trekken; ook steeds meer 'beter gesitueerde allochtonen' sturen hun kinderen elders naar school.

Algemeen directeur Koos van den IJssel van het Atlas College voor vmbo in Rijswijk zegt dat ouders hun schoolkeuze meer laten bepalen door het sociale milieu en bevolkingsconcentraties, dan door de kwaliteit van de school. Hij vindt het een betreurenswaardige ontwikkeling: ''Ze kijken vooral naar: bij wie komt mijn kind in de klas.''

Sky Radio blijft best beluisterde zender

Logo SkyradioVanochtend zijn de luistercijfers gepresenteerd over de periode november - december 2003. Sky Radio blijft de best beluisterde zender van Nederland, en wist haar marktaandeel met 0,8% uit te breiden. Radio 2, dat in december de top 2000 uitzond, scoorde 0,4% hoger.

de top 10
PlaatsNaam StationMarktaandeel
1Sky Radio13,0%
2Radio 53810,8%
3Radio 210,3%
4Radio 18,6%
5Radio 3FM8,0%
6Noordzee FM5,3%
7Radio 10 Gold4,5%
8Radio Veronica4,0%
9Classic FM2,8%
10Yorin FM2,6%

(De regionale omroepen, samen goed voor 14,8%, zijn uit dit overzicht weggelaten)

Studente biedt haar maagdelijkheid aan

Skwish attendeerde ons via de newssubmit op het volgende:

Een Britse studente heeft haar maagdelijkheid ter veiling aangeboden om haar studie mee te bekostigen. De lesbische tiener, die zichzelf Rosie Harmen noemt, had binnen korte tijd na plaatsing van haar advertentie op eBay al een bod van 10.000 Engelse pond.

Van over de hele wereld toonden zowel mannen als vrouwen interesse voor haar aanbieding. De 18-jarige, een eerstejaars studente aan de Universiteit van Bristol, trok in drie dagen meer dan 6.000 hits voordat eBay de advertentie verwijderde. "Ik heb het geld nodig voor mijn studie aan de universiteit en ik protesteer hiermee tegen de enorme bedragen die de regering binnenkort gaat vragen", aldus Rosie. "Mijn maagdelijkheid is het enige waardevolle wat ik bezit en kan verkopen."

Sita wint prijs beste Franse lied

Oud Starmaker-deelneemster Sita heeft samen met de Franse groep Kyo de prijs gewonnen voor het beste Franstalige lied van het jaar. De uitreiking van de prestigieuze NRJ Awards, toegekend door het populairste commerciŽle radiostation van Frankrijk, werd rechtstreeks op tv uitgezonden. Ook sterren als Britney Spears, Madonna, Dido, Beyoncť en Blue traden op.

Sita scoorde in Frankrijk vorig jaar een enorme hit met met 'Le Chemin' dat ze in samenwerking maakte met de boyband Kyo.


Sita met lid van boyband Kyo

Coulthard blij met MP4-19

David Coulthard is erg enthousiast over de nieuwe auto van McLaren, de MP4-19.

Vorig jaar bleken er teveel problemen met de McLaren MP4-18, waardoor die helemaal niet meer in beeld was. Nu is de overgang eigenlijk van de MP4-17 naar de MP4-19. Coulthard heeft een goed gevoel over deze overgang. Nu de problemen met de zitplaats van de coureurs zijn opgelost, vindt hij de MP4-19 snel aanvoelen.

David Coulthard vertelt: "Al direct tijdens mijn eerste rondjes met de nieuwe bolide had ik een volledig vertrouwen in de MP4-19. De auto voelt gewoon goed. Het hele team heeft nu al geweldig veel vertrouwen in de auto. Natuurlijk hebben we nog een lange weg te gaan als we wereldkampioen willen worden, maar de basis is in ieder geval al goed. De '19' voelt als een veel snellere auto dan de '17'."

''Rijbewijs kwijt bij 2x dronken rijden''

static had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Aleid WolfsenEen meerderheid in de Tweede Kamer steunt het plan van PvdA-Kamerlid Aleid Wolfsen om rijden onder invloed veel harder aan te pakken. Automobilisten die voor de tweede keer zijn betrapt op rijden onder invloed raken dan hun rijbewijs kwijt en moeten opnieuw afrijden. Wolfsen kwam met het plan omdat de huidige straf, een geldboete en een tijdelijke rijontzegging, niet afschrikwekkend genoeg zou zijn volgens het Kamerlid; rijbewijzen worden nu vrijwel nooit afgenomen.

Het CDA heeft haar steun aan het plan toegezegd, waarmee een Kamermeerderheid al vaststaat: "Het lijkt ons een goede manier om mensen ervan te weerhouden om makkelijk met te veel drank op te gaan rijden", aldus CDA'er Van Haersma Buma.

Veertienjarige getuige wordt zelf vermoord

Een 14-jarig meisje dat afgelopen weekend dood werd aangetroffen in een huis in Washington, is vermoord omdat ze mogelijk getuige was van een eerdere schietpartij. Volgens de politie was ze een doelwit omdat de moordenaar dacht dat ze hem zou kunnen herkennen van een moord een week geleden. In een nabij appartementencomplex werd toen een man neergeschoten.

Jahkema Princess Hansen werd met drie schoten, in hoofd, borst en been koelbloedig om het leven gebracht, 'execution-style', zoals de politie het noemde. Samen met een twaalf jaar oud vriendinnetje was ze vrijdagavond tv aan het kijken, toen de moordenaar naar binnen stormde en het vuur opende. Het vriendinnetje werd daarbij in haar been getroffen, hoewel zij volgens de politie klaarblijkelijk niet het doelwit was.

Een 22-jarige man, Franklin Thompson, is inmiddels aangehouden voor de verschillende moorden en in staat van beschuldiging gesteld voor de moord op Princess. De man die zichzelf "Frank Nitti" noemt, naar de beruchte rechterhand van Al Capone, werd in bezit van een pistool gearresteerd, enige straten verder van waar de schietpartij zich had afgespeeld. De wijk staat bekend als zeer gewelddadig vanwege de verschillende rivaliserende drugsbendes die er opereren.

Afgelopen week hadden rechercheurs Princess ondervraagd over de moord waar zij mogelijk getuige van was geweest. Volgens de moeder van het meisje, Judyann Hansen, hadden ze Princess bescherming in ruil voor informatie aangeboden. De agenten waren heel duidelijk geweest over welke gevaren een getuige loopt, zei Hansen, waarbij een rechercheur had gezegd dat een moordenaar "langs kan komen en je het zwijgen oplegt omdat hij geen zin heeft in 60 jaar cel". Haar dochter had het aanbod afgeslagen, vertelde Hansen. "Ze zei tegen de agenten dat ze niets had gezien". Desondanks is de moeder kwaad op de politie omdat ze te weinig hulp hebben geboden. "Ook al wilde mijn dochter niet getuigen, zij hadden haar moeten beschermen, voor het geval dat." De politie verdedigde zich door te stellen dat intimidatie van getuigen in moordzaken al heel lang een probleem voor rechercheurs is, maar zij zonder verzoek van de betrokkenen weinig kunnen doen.

Nieuw Zeelandse school verbiedt gebruik haargel

snakehunter had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een middelbare school in Nieuw-Zeeland heeft het gebruik van haargel verboden. Op de Palmerston North Boys' High School, zo'n 140 kilometer ten noorden van de hoofdstad Wellington, heeft de rector, O'Connor, tegenover de plaatselijke pers een verklaring afgelegd met als argument dat het gebruik van de gel in het haar te maken heeft met trots en uiterlijk voorkomen, en dit daarom niet op een school past.

Volgens rector O'Connor komen de leerlingen slechts met ťťn doel op school: om onderwezen te worden. Leerlingen die de nieuwe schoolregel overtreden, wacht een douchebeurt. Bij herhaling volgt zelfs schorsing. O'Connor heeft ook regels opgesteld voor de lengte van het haar: het mag niet langer zijn dan tot op de kraag.

Bill Gates wordt geridderd door Britse koningin

Son-Of-A-Gun had ons via de newssubmit het volgende te melden:

SubheaderMicrosoft-oprichter Bill Gates zal naar verwachting tot de ridderstand worden geheven door de Engelse koningin. Hij krijgt deze adelijke titel dan vanwege zijn grote verdienste voor de internationale zakenwereld. De verwachting is dat dit nieuws vandaag zal worden bevestigd door de medewerkers van Buckingham Palace, aangezien Gates in Londen is om een handelsconferentie bij te wonen.

Bill Gates is voorgedragen voor het ridderschap door de Britse Minister van FinanciŽn, Gordon Brown, die zelf ook zal spreken op de conferentie. De titel die Gates zal ontvangen is "the Honorary Knight Commander of the Most Excellent Order of the British Empire.", een titel die van tijd tot tijd wordt uitgegeven aan zich onderscheidende mensen die niet afkomstig zijn uit het Britse Gemenebest. Het is tevens de op ťťn na hoogste rang binnen deze civiele orde, waarbij de drager overigens nog niet het recht heeft om de aanspreektitel "sir" te mogen gebruiken.

Andere Amerikanen gingen Gates al voor. Zo zijn onder andere de voormalig burgemeester van New York, Rudolph Giuliani, regisseur Steven Spielberg en Alan Greenspan, voorzitter van de Amerikaanse federale bank al geridderd.

Brand in brandweerkazerne

Het is waarschijnlijk ťťn van de meest onwaarschijnlijke plaatsen waar brand uit kan breken, maar het brandweerkorps van Nieuwerkerk aan de IJssel moest vannacht toch een brand bedwingen in hun eigen kazerne.

Vanwege het feit dat de brandweerkazerne deel uitmaakt van een woningcomplex, werd er assistentie ingeroepen van verschillende korpsen, waaronder Zevenhuizen, Capelle, Moordrecht en Rotterdam, maar deze bleek uiteindelijk niet nodig te zijn.

Bij de brand zijn de voorzijde van een tankautospuit en een roldeur volledig uitgebrand, de rest van de kazerne liep zware rookschade op. Niemand raakte gewond.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Dit bericht werd om 09:34 uur gewijzigd.

"The Return of the King" wint 4 Golden Globes

In CaliforniŽ zijn maandag weer de Golden Globes uitgereikt. Het derde deel in de "The Lord of the Rings"-trilogie, "The Return of the King", won maar liefst vier van deze beeldjes. De Globes worden toegekend door de buitenlandse filmpers in Hollywood en zetten meestal de toon voor de Oscars.

De "The Return of the King" won in elke categorie waarin hij was genomineerd. De film was de beste in de categorie drama en regisseur Peter Jackson werd gezien als de beste regisseur van dit jaar. Ook waren er beeldjes voor meest originele filmmuziek en meest originele lied.

Een scŤne uit "The Return of the King"


Andere prijzen waren er onder andere voor actrice Charlize Theron en de acteurs Sean Penn en Al Pacino. De volledige lijst van winnaars is op de website van de HFPA terug te vinden

Hamas wil 10-jarig bestand met IsraŽl

Als IsraŽl instemt met een Palestijnse staat zal de radicale Palestijnse groepering Hamas een tienjarig bestand met het land ondertekenen. IsraŽl moet zich daarvoor terugtrekken uit gebieden die het land sinds 1967 bezet houdt. Dat heeft een hoge functionaris van de groepering gezegd.

Abdel-Aziz al-Rantissi zei in het interview met persbureau Reuters dat Hamas tot de conclusie was gekomen dat bevrijding van alle gebieden in ťťn keer moeilijk is en dat de groepering daarom instemt met een gefaseerde terugtrekking van de IsraŽlische troepen.

Abdel-Aziz al-Rantissi"We accepteren een staat in de Westbank, inclusief Jeruzalem en de Gazastrook. We stellen een 10-jarig bestand voor als beloning voor terugtrekking en de stichting van een staat," aldus al-Rantissi, die zich ergens in de Gazastrook schuilhoudt. Volgens hem betekent een dergelijk voorstel niet dat Hamas IsraŽl erkent of dat het conflict tussen dat land en de Palestijnen eindigt.

Uit de woorden van al-Rantissi valt op te maken dat Hamas afstapt van de wil om IsraŽl compleet te vernietigen en dat het meer toegaat naar de ideeŽn van de Palestijnse Autoriteit van Yasser Arafat. IsraŽl beschouwt gematigde uitspraken van Hamas echter als een rookgordijn voor de voorbereiding van nieuwe militaire acties door de groepering.

Zelfmoordenaars van Hamas hebben in de afgelopen drie jaar voor honderden IsraŽlische doden gezorgd. De groepering heeft vredesbesprekingen altijd geweigerd en altijd geŽist dat er een Palestijnse staat gevormd zou worden op al het land dat, onder Brits mandaat, van de Palestijnen was voor de oprichting van de staat IsraŽl.

Al-Rantissi verwacht niet dat IsraŽl positief op de plannen zal reageren omdat het onlangs een voorstel van de Palestijnse autoriteit, waarin minder land werd gevraagd dan Hamas wil, heeft afgekeurd.

Speler van Benfica overleden na hartstilstand

De Hongaarse aanvaller Miklos Feher van het Portugese Benfica is zondagavond tijdens een competitiewedstrijd onwel geworden. De speler viel plotseling bewusteloos neer op het veld. Fehrer is gereanimeerd en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later is overleden.

De 24-jarige Feher viel in de wedstrijd in de zestigste minuut in, waarna hij in blessuretijd op het veld neerviel. Door middel van een defibrillator wist medisch personeel zijn hart weer op gang te krijgen, maar toen hij in het ziekenhuis aankwam kreeg hij een tweede hartstilstand. Een nieuwe reanimatiepoging was onsuccesvol.

Miklos Feher

Het is de tweede keer binnen een jaar dat een voetballer op het veld sterft. Marc-Vivien Foe, een 28-jarige speler van Kameroen, overleed in juni tijdens de halve finale van de Confederations Cup. Hij speelde bij Manchester City.

Speler van Benfica overleden na hartstilstand

Xienator had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Hongaarse aanvaller Miklos Feher van het Portugese Benfica is zondagavond tijdens een competitiewedstrijd onwel geworden. De speler viel plotseling bewusteloos neer op het veld. Feher is gereanimeerd en vervolgens naar een ziekenhuis gebracht, waar hij later is overleden.

De 24-jarige Feher viel in de wedstrijd in de zestigste minuut in, waarna hij in blessuretijd op het veld neerviel. Door middel van een defibrillator wist medisch personeel zijn hart weer op gang te krijgen, maar toen hij in het ziekenhuis aankwam kreeg hij een tweede hartstilstand. Een nieuwe reanimatiepoging was zonder succes.

Miklos Feher

Het is de tweede keer binnen een jaar dat een voetballer op het veld sterft. Marc-Vivien Foe, een 28-jarige speler van Kameroen, overleed in juni tijdens de halve finale van de Confederations Cup. Hij speelde bij Manchester City.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager.
Meer discussie over voetbal vind je in het voetbalforum.

Satanische sekte verdacht van moorden ItaliŽ

Bijna twintig jaar na de laatste moord die aan het "monster van Florence" is toegeschreven is het onderzoek naar de moorden heropend. Onderzoekers geloven namelijk dat een satanische sekte tot de moorden heeft bevolen en lichaamsdelen heeft gebruikt als prijzen.

"De vriezer van horror" kopte de Italiaanse krant Il Messaggero, na nieuwe getuigenverklaringen over vrouwelijke geslachtsorganen en lichaamsdelen in een vriezer in een Toscaanse villa. De woning werd gehuurd door een arts, waarvan werd gedacht dat hij in 1985 in een Toscaans meer was verdronken. Toen de autoriteiten onlangs ontdekten dat hij een satanist was en dat hij was vermoord besloot men de zaak weer te openen. De arts zou deel hebben uitgemaakt van een groep die "het monster" zou hebben bevolen acht stelletjes te doden.

De slachtoffers werden tussen 1968 en 1985 tijdens een romantisch samenzijn op het mooie Toscaanse platteland doodgeschoten. Velen van hen hadden gruwelijke seksuele verminkingen opgelopen. Het werd een groot mysterie, dat zelfs de aandacht trok van de auteur van het boek "Silence of the Lambs".

Pietro Pacciani tijdens zijn procesVoor de moorden werd in 1994 boerenknecht Pietro Pacciani, een man met een benedengemiddeld verstand, veroordeeld. Hij werd in 1996 in hoger beroep vrijgesproken, maar moest wel opnieuw terechtstaan. Hij stierf echter in 1998 voor de nieuwe rechtzaak was begonnen. Twee anderen die ervan werden verdacht hem te hebben geholpen werden wel veroordeeld.

Onderzoekers denken nu dat de moorden wel door Pacciani en zijn vrienden zijn uitgevoerd, maar dat mensen die rituelen en zwarte magie beoefenden hen de wapens gaven. Het onderzoek richt zich op een 60-jarige apotheker, bij wie thuis pornovideo's en boeken zijn gevonden. Ook een gerespecteerde dermatoloog uit Florence, een zakenman en een advocaat worden ondervraagd.

Thomas Harris, de Amerikaanse auteur van het boek "Silence of the Lambs" over de kannibalistische seriemoordenaar Hannibal Lecter, was zo gefascineerd door de zaak dat hij tijdens de eerste rechtszaak aanwezig was om gegevens te verzamelen voor zijn boeken.

Veel informatie over de zaak kun je hier vinden

Schaatsen: Uitslagen Wereldbeker Harbin

In het Chinese Harbin werden afgelopen weekeinde, een week na het WK Sprint, wereldbekerwedstrijden gereden. Zowel de mannen als de vrouwen reden twee maal de 500 en twee maal de 1000 meter.

Erben Wennemars en Gerard van Velde vielen op de beide 500 meters tegen. Wennemars werd op zaterdag achtste en op zondag twaalfde, van Velde deed het met een zesde en een zevende plek iets beter. De Canadees Mike Ireland won zowel zaterdag als zondag voor Fengton Yu en Jeremy Wotherspoon.

Op de duizend meter presteerden de Nederlandse mannen uitstekend: zaterdag won Wennemars, in een tijd van 1.10,09 en zondag zegevierde van Velde (1.09,52). Ook Beorn Nijenhuis presteerde goed op de kilometer, met een vierde en een tweede plek.

Gerard van Velde††Erben Wennemars††Marianne Timmer

Bij de vrouwen kreeg Marianne Timmer op de eerste 500 meter klop van de Chinezen Manli Wang en Hui Ren, die opvallend goed presteerden op hun thuisbaan. Op zondag won Timmer wel, in een tijd van 39,12.

Ook beide duizend meters waren een prooi voor de ontketende Nederlandse, die de goede vorm van vorige week had weten vast te houden. Ze won twee keer met een grote voorsprong op de concurrentie (Manli Wang en Monique Garbecht), in tijden van 1.17,41 en 1.17,49.

Tussenstand Wereldbeker
500m mannen:
PlaatsNaamLandPunten
1Jeremy WotherspoonCan550
2Mike IrelandCan390
3Dmitri LobkovRus370
5Gerard van VeldeNed298
6Erben WennemarsNed239

1000m mannen:
PlaatsNaamLandPunten
1Erben WennemarsNed470
2Gerard van VeldeNed400
3Beorn NijenhuisNed335

500m vrouwen:
PlaatsNaamLandPunten
1Manli WangChi490
2Marianne TimmerNed460
3Shihomi SninyaJap340

1000m vrouwen:
PlaatsNaamLandPunten
1Marianne TimmerNed380
2Chiara SimionatoIta330
3Jennifer RodriguezUsa300

Saddam betaalde met vaten olie voor loyaliteit

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De voormalige Iraakse president Saddam Hoessein heeft mensen die hem steunden betaald met vaten olie. Dat zeggen bronnen binnen het Iraakse ministerie van Olie. De dictator zou miljoenen vaten hebben weggegeven.

De lijst van mensen die door Saddam werden betaald vanwege hun loyaliteit telt zeker twee premiers en twee ministers van Buitenlandse Zaken. Daarnaast zouden hooggeplaatste politici, journalisten, zonen van ministers en hoofden van staten vaten olie hebben ontvangen.

De krant Al-Mada publiceerde een lijst met oliecontracten die in 1998 door de staatsorganisatie voor oliehandel zijn afgesloten. Daarop staan 200 mensen uit veertig landen, waaronder Groot-BrittanniŽ, de Verenigde Staten, Spanje, Zuid-Afrika, Frankrijk en China.

Man veroordeeld tot yogalessen

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter uit Texas heeft een man die zijn vrouw heeft geslagen veroordeeld tot yoga als onderdeel van zijn 1-jarige proeftijd. "Het is een onderdeel van woedebeheersing," verklaarde de rechter tegenover de verbaasde James Lee Cross.

De man zei tegenover de rechter dat zijn vrouw een alcoholprobleem heeft. Tijdens de oudjaarsnacht had het stel hier ruzie over, waarna de man zijn vrouw heeft geslagen. Die woedeuitbarstingen kan hij nu tegengaan met de yogalessen, de cel hoeft hij niet in. Omdat Cross geen crimineel verleden heeft is de aanklager met de vrij milde straf akkoord gegaan.

Nieuwe aanwijzingen ontvoeringszaak

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het onderzoek naar de ontvoering van een 58-jarige man in Schijndel heeft de politie veel nieuwe aanwijzingen gekregen. Inmiddels is de groep rechercheurs uitgebreid van 25 naar 35, om de informatie die uit buurtonderzoek en het verhoor van getuigen is verkregen te onderzoeken.

De ontvoering vond zaterdagochtend om 11.00 uur plaats. De man liep met zijn 36-jarige vriendin over straat toen zij opeens door meerdere mannen werden aangevallen. Zij trokken de man met geweld een auto in, zijn vrouw werd mishandeld en liep daarbij kneuzingen op.

De politie wil in het belang van het onderzoek niets zeggen over de toedracht of het motief van de ontvoering, om zo het slachtoffer zo snel mogelijk te hulp te kunnen komen. Wel verzoekt men getuigen zich te melden bij de politie.

Helikopterpiloten VS vermist in Irak

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Irak worden twee Amerikaanse piloten vermist nadat hun helikopter neerstortte in de rivier de Tigris bij de stad Mosul. De twee zochten een andere Amerikaanse soldaat wiens boot op patrouille was gezonken. Volgens een getuige zou de Kiowa Warrior helikopter een elektriciteitsmast hebben geraakt.

Amerikaanse troepen en de Iraakse politie zoeken momenteel naar de piloten en hebben het gebied afgegrendeld. Bij het bootongeluk zelf zijn drie Iraki's omgekomen, drie Amerikaanse soldaten overleefden het voorval. In geheel Irak vonden zaterdag zes Amerikaanse soldaten de dood bij verschillende aanvallen.

Een Kiowa Warrior helikopter
Laatste reviews en specials
review
Ballantine's Finest Moxxi's Bar Edition
review
Cobweb: het zijn maar dromen... toch?
review
In het vervolg op The Nun is originaliteit wederom nonexistent
special
VrijMiBabes #174 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1042
special
Random Pics van de Dag #1041
©FOK.nl e.a.