Vliegtuigpassagiere ontdekt mes en pistool in handtas

De beveiliging op de Amerikaanse luchthavens is nog niet optimaal, zo heeft een vliegtuigpassagiere per ongeluk ontdekt. Zonder het zelf te weten nam ze namelijk een alarmpistool en een mes in haar handtas mee een vliegtuig in. De mogelijke wapens werden door veiligheidsagenten niet opgemerkt.

De vrouw ging op de internationale luchthaven LaGuardia in New York aan boord van een binnenlandse vlucht naar Denver. Pas na een tussenlanding in Detroit ontdekte ze dat ze een mes en een alarmpistool in haar tas had gestopt, waarop ze een stewardess op de hoogte bracht. Op het vliegveld van Denver moest de vrouw meteen met de politie mee, maar ze kwam korte tijd later weer vrij.

Een woordvoerster van de vliegtuigmaatschappij Spirit Airlines houdt het op een domme vergissing van de vrouw. "Gevaarlijk was ze niet. Mensen denken vaak niet na over wat er in hun tas zit." De veiligheidsdienst voor het Amerikaanse vliegverkeer laat onderzoeken waarom de de wapens bij de controle op LaGuardia niet zijn opgemerkt.