Ex-vrouw Michael Jackson wil kinderen terug

Het paar in gelukkiger tijdenDebbie Rowe, de ex-vrouw van popster Michael Jackson, start binnenkort een rechtszaak tegen de zanger om de voogdij over hun kinderen weer terug te krijgen. Volgens haar is Jackson ongeschikt voor het vaderschap. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Telegraph. Al eerder wilde een advocaat zelf een dergelijke zaak beginnen.

Het aanstaande proces komt nadat Jackson is beschuldigd van seksueel misbruik van een tiener. De zanger zegt echter onschuldig te zijn. De 41-jarige Rowe wil nu de voogdij over de 6-jarige Prince Michael en de 5-jarige Paris. Ook zou ze hebben aangeboden het derde kind van Jackson, Prince Michael II, op te voeden. Haar advocaat wilde het bericht bevestigen noch ontkennen.

Volgens bronnen is Rowe bezorgd over de opvoeding van de kinderen omdat ze erg weinig met andere kinderen omgaan. Ook zou ze bang zijn dat de zwarte moslimorganisatie Nation of Islam invloed heeft op de kinderen. Sinds december 2003 zou Jackson lid van deze groepering zijn.

Jackson ontmoette Rowe toen ze als dermatoloog werkte in Beverly Hills. Het paar trouwde voor de geboorte van Prince Michael, die 13 februari 1997 het levenslicht zag. De zanger zou Rowe bij hun scheiding miljoenen hebben betaald voor het recht op hun kinderen.

Volgens advocaat Brian Oxman is dit echter niet rechtsgeldig. "Je kunt geen kinderen verkopen in Amerika. Hoeveel Michael Debbie Rowe ook heeft betaald, wat er dan ook maar in het contract staat. Als zij beslist dat ze haar kinderen terug wil kan ze voor de voogdij strijden."