Amstel klaagt Bavaria niet aan

Heineken, eigenaar van het merk Amstel, zal geen juridische stappen ondernemen tegen concurrent Bavaria omdat die de Vrienden van Amstel in een commercial gebruikt. Dat zegt Heineken-directeur marketing Peter Vertregt. Het bedrijf vindt wel dat het gebruiken van de Vrienden "weinig respect toont."

Opvallend is dat maar twee van de drie Vrienden in de nieuwe commercial te zien zijn. Volgens Vertregt komt dit omdat "de derde, Romijn Conen, zich van dit initiatief heeft gedistantieerd. Dat hadden meer betrokkenen moeten doen. Er is zolang en zo intensief met de drie samengewerkt. Dat was de reden dat Conen niet op het afscheidsfeestje van de drie is geweest. We wisten toen niet wat de reden was, anders hadden we het zelf afgezegd."

Hij voegt eraan toe dat veel consumenten de commercials niet snappen. "De reacties die wij krijgen wijzen erop dat de commercial niet goed wordt begrepen, dat kan toch niet bedoeling zijn voor je merk. Sommige reclamebureaus hebben kennelijk moeite om creatief te zijn."


Beelden uit de nieuwe Bavaria-commercial.