OM heeft rappers van NAG nog niet

Schmiel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Openbaar Ministerie heeft nog steeds de leden van de rapgroep Nieuwe Allochtoonse Generatie (NAG) niet kunnen vinden. Ook niet nadat twee van de leden, waaronder de auteur van het nummer 'Kankerjoden', zich enige tijd geleden vol in beeld door Netwerk lieten interviewen. Maar nog vreemder is het dat de schrijver van het nummer zichzelf blijkt te hebben aangegeven op het politiebureau in Hilversum, maar daar werd weggestuurd.

Toch houdt het OM in Amsterdam vol dat de leden onvindbaar te zijn, terwijl hun gegevens al lange tijd ook op internet zijn te vinden: ''De politie is nog naar de jongens op zoek. Het is bizar, maar blijkbaar lukt het journalisten makkelijker dan ons. Vervelend als dat zo is gegaan op het bureau in Hilversum'', aldus een woordvoerder van het OM.

De schrijver van het nummer 'Kankerjoden', waarover de commotie ontstond, is de nu 19-jarige Özgür Korkmaz. Het CIDI vond die tekst dusdanig kwetsend dat het een aanklacht indiende. Korkmaz was afgelopen dinsdag op het politiebureau in zijn woonplaats Hilversum: ''Ik wilde een verklaring afleggen, maar ze stuurden me weg. Ik zou nog wel iets horen, zeiden ze. Ik begrijp er niets van. Ik vind het terecht dat er aangifte tegen mij is gedaan en ik vind dat ik strafbaar ben voor de tekst die ik heb gemaakt.''

Korkmaz, van Turkse komaf, is hevig geschrokken van de aangifte: ''Ik had niet verwacht dat ik problemen zou krijgen door dat nummer. Ik schreef het onbewust. Ik kwam op school in Amsterdam en daar zaten echte jodenhaters. Ik wilde indruk op die jongens maken en schreef een zo hard mogelijke tekst. Het is absoluut niet hoe ik zelf over Joden denk. Ik heb wel een hekel aan de Joden die in de Israëlische regering zitten en Palestijnse kinderen laten afslachten. Maar ik was jong, ik kon mijn zinnen niet goed formuleren. Daarom gaat het lied over álle Joden.'' De auteur van het nummer is vrijdag langsgeweest bij directeur Ronny Naftaniël van het Cidi. ,,Ik wilde hem persoonlijk mijn excuses aanbieden. Dat komt overtuigend over''.

Het gewraakte nummer wordt voor het grootste deel gerapt door een schoolgenoot van Korkmaz uit Amsterdam-Oost maar die zou ''spoorloos'' zijn. Aan het begin van het nummer is wel te horen dat Korkmaz 'Hamas Hamas' roept en respect betuigt aan Osama bin Laden en Saddam Hoessein. ,,Maar dat is gewoon mijn mening'', zegt hij.

Ook sommige voormalige leden van NAG willen graag met de politie praten. zoals de rappers Batuhan Öztürk en Volkan Zihni. Zij stapten uit NAG vóór 'Kankerjoden' werd gemaakt, maar worden wel met het lied geassocieerd.

Deel van de tekst: ''Fuck die joden, de vieze joden / de allochtonen zullen jullie komen doden / Playerhaters moeten dood, want ze spelen met je brood, Binnenkort komt, gaat die T-shirt, wordt rood / Joden moeten dood, Hamas, Hamas, Joden aan het gas / kameraad, luister naar de bas, 11 september, 11 september, twee vliegtuigen op de World Trade Center / Fuck die Israël / fuck die VS, Saddam Hoessein die is the best, Moslims weten dat de wereld binnenkort vergaat, jullie Joden moeten weten dat ik jullie haat / Binnenkort kom ik met kalasjnikov / jullie moeten weten dat ik jullie pof.''


NAG; foto afkomstig van de NAG-site (momenteel overbelast)