Ratelband krijgt boete wegens beledigen agent

joeplemmens had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Emile Ratelband heeft vandaag van de politierechter in Arnhem een geldboete van 130 euro opgelegd gekregen, omdat hij in juni 2003 een hoofdagent van politie beledigde. Dit gebeurde toen de agent Ratelband aanhield omdat hij zonder vaarbewijs over de Rijn voer.

Ratelband had namelijk pech met zijn boot en moest per roeiboot terugpeddelen naar zijn huis in Arnhem. Vijftig meter voor zijn woning werd hij aangehouden met het verzoek zijn vaarbewijs te tonen, welke de slechts in zwembroek geklede goeroe niet bij zich had. Een verzoek om het bewijs thuis te mogen ophalen werd afgewezen en Ratelband werd beboet.

Ratelband vond de boete niet terecht en schold de agent voor 'etterbak', 'irritant, vervelend mannetje' en 'schijtlaars' uit. Hij vond het gedrag van de agent namelijk erg kinderachtig en had naar eigen zeggen het gevoel dat de agent hem alleen op de bon slingerde, zodat deze een sterk verhaal voor in de kroeg had. Ratelband weigerde om de boete te betalen en liet de zaak uit principe voorkomen.

"Ik geef toe dat ik mij niet netjes heb gedragen. Normaal betaal ik gewoon een bekeuring, maar ik heb deze zaak laten voorkomen omdat ik een signaal aan de politie wil afgeven dat zij ook eens naar hun eigen omgangsvormen moeten kijken. Zeker in deze tijd waarin iedereen het heeft over normen en waarden", aldus Ratelband.