FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 oktober 2003

Extra stevige brancards voor ambulances

Ambulance diensten in Amerika krijgen steeds vaker te maken met patiŽnten die zo extreem zwaar zijn dat ze niet met een normale brancard vervoerd kunnen worden.

De standaard brancards en stretchers die op dit moment in de meeste ambulances aanwezig zijn 'gaan' maar tot 225 kilo. Om de problemen op te lossen worden op dit moment brancards gemaakt die tot 295 kilo 'gaan'.

Naast het gewicht is ook de omvang van de patiŽnten een probleem, de huidige brancards zijn ook te smal voor extreem dikke personen. In een aantal staten in Amerika zijn ambulancediensten begonnen met het gebruiken van bredere brancards waarmee zware patiŽnten vervoerd kunnen worden.

Het personeel van de ambulances klaagt echter wel over het feit dat de dikke mensen dan wel op de nieuwe brancards passen, maar het vrijwel onmogelijk is ze erop te tillen. Vrij regelmatig moet extra hulp worden ingeroepen de mensen naar het ziekenhuis te krijgen.

Schade criminele jongeren verhalen op ouders

Mogelijkerwijs wordt in de toekomst schade die door criminele jongeren is veroorzaakt verhaald op de jongeren ouders van de jongeren. Dit zei minister Rita Verdonk van Vreemdelingenzaken en Intergratie vandaag in het programma netwerk. Verdonk verklaarde ook het korten van uitkeringen van Marokkaanse ouders wanneer hun kinderen zich misdragen te overwegen.

De uitspraken van de minister kwamen als reactie op berichten die eerder deze week in diverse media zijn verschenen over criminele Marokkaanse jongeren. Die zouden 'schokkend' zijn aldus Verdonk. De grens zou, op een aantal punten, zeker zijn bereikt. De minister verklaarde wel dat het slechts om een kleine groep gaat, het zou daarom niet eerlijk zijn om de hele Marokkaanse gemeenschap ervoor aan te kijken.

De minister wil dat het verplicht wordt voor allochtonen om kennis te hebben van de 'meest basale normen en waarden' die in Nederland van kracht zijn. Ook verklaarde de minister dat ze de komende tijd in de grote steden zelf in gesprek zal gaan met leden van de Marokkaanse gemeenschap.

"Ouders zouden verantwoordelijk zijn voor de opvoeding van hun kind", aldus Verdonk.

Brief van Saddam ontdekt

Verdreven Iraaks dictator Saddam Hussein heeft de stamleiders in Tikrit opgeroepen tot een heilige oorlog tegen de Amerikanen. Dit zou staan in een brief die het Franse persbureau AFP zondag heeft weten te bemachtigen.

"Ik spoor jullie aan jullie broeders te helpen bij hun verzet. Roep de zonen van jullie stammen voor de heilige oorlog op, want de dag van de verlossing is nabij.", aldus de brief. De brief die getypt is en ondertekend zou zijn door Saddam is gedateerd op negen oktober. De brief is uitgedeeld aan twintig stamleiders in en rond Tikrit. Tikrit staat bekend als een bolwerk van Saddam-getrouwen, Saddam is in de buurt van Tikrit geboren.

In de brief wordt iedereen die aanslagen pleegt op Amerikaanse militairen in Irak geprezen. "Jullie aanvallen, die ze niet verwacht hadden, doen ze pijn. Met hun kwade geesten dachten ze dat Irak een gemakkelijke prooi was, maar het tegendeel is waar."

Aanslag op leven Poetin verijdeld

Sessy stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht, waarvoor onze dank!

SubheaderEr zijn twee mannen gearresteerd door Londonse politie op verdenking van het voorbereiden van een aanslag op de president van Rusland, Vladimir Vladimirovich Poetin. Eťn daarvan is ene majoor P. van de Russische FSB (KGB vroeger), de identiteit van de ander is niet bekend gemaakt, wel is bekend dat beiden Russisch staatsburger zijn. Schotland Yard heeft laten weten dat de mannen die opgepakt zijn in verband met de zaak 36 en 40 jaar zijn, maar wil verder niks kwijt.

Majoor P. benaderde twee Russen in London; deze hebben in Groot-BrittaniŽ asiel aangevraagd, terwijl Rusland hun uitlevering eist om hun op grond van enkele artikelen uit het wetboek van strafrecht te kunnen berechten. De achternamen van deze asielzoekers zijn Litvienko en Berezovski. Majoor P. hoopte dat zij zijn aanslag zouden financieren.

Litvienko wilde echter niks met majoor P. te maken hebben, en heeft alles aan Schotland Yard gemeld. Litvienko, die zelf een voormalig FSB agent is, zei dat deze majoor P. ook een FSB agent is met zeer veel ervaring, en dat hij al eens iemand had omgebracht. Verder had volgens hem deze majoor P. iemand in de directe omgeving van de president gevonden, die zijn veiligheid bij buitenlandse reizen moest verzorgen. De man van de beveiliging was bereid aan P. de route te geven van de president bij zijn volgende buitenlandse reis.

Sunday Times zegt dat hun informant, die dicht bij het onderzoek staat, het volgende over majoor P. zei: "He told Litvinenko that Putin must be overthrown, that he needed to be whacked."

Oranje onder 19 speelt gelijk

Ons nationale elftal onder de 19 jaar heeft de tweede EK-kwalificatiewedstrijd tegen MoldaviŽ met een 0-0 uitslag gelijk gespeeld.
Door dit gelijkspel zijn de kansen van de jonge internationals op een kwalificatie voor het EK voor spelers tot 19 jaar nog niet verdwenen.

Dankzij IJsland, dat met 2-1 verloor van IsraŽl heeft het oranje nog een kans om de volgende ronde te halen. Dan moet er wel dinsdag middag worden gewonnen van IsraŽl. De eerste wedstrijd van oranje werd ook al gelijk gespeeld. Dit was tegen IJsland.

Computerspellen als medicijn tegen fobiŽn

Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bang voor spinnen, hoogte of claustrofobie? Speel eens met computerspelletjes, geheel op doktersadvies.

Gewone computerspellen, verkrijgbaar in iedere speelgoedwinkel en multimediashop, zijn een effectief middel in het behandelen van mensen die kampen met fobiŽn (extreme angsten). Uit onderzoek blijkt dat wanneer mensen in een gesimuleerde (en dus gecontroleerde) omgeving aan hun fobie wordt blootgesteld, zij er op den duur baat bij hebben, doordat ze er dan veel beter mee om leren gaan.

Jongstleden vrijdag publiceerde The Journal CyberPsychology and Behavior de resultaten van het onderzoek, dat was uitgevoerd door de Universiteit van Quebec en Outaouais, Canada.

De onderzoekers vonden uit dat, wanneer PC-games werden gebruikt in combinatie met een 3D headset, de behandeling even effectief was als bij de voorheen gebruikte simulatieapparatuur. Bijkomend voordeel was dat de kosten van de behandeling hiermee tot een kwart van de oorspronkelijke kostenraming kon worden teruggebracht.

Mensen die lijden aan fobiŽn werden tot nu toe vaak behandeld door middel van zogeheten "contact-therapie", waarbij de patient geleidelijk aan steeds meer en intenser werd blootgesteld aan datgene wat hem of haar die angsten bezorgde, in een poging een vorm van gewenning en controle bij te brengen.

De onderzoekers gebruikten in deze specifieke test een add-on voor het spel Half-Life, waarmee een omgeving vol spinnen werd gecreŽerd, om mensen lijdend aan arachnafobie (angst voor spin-achtigen) te behandelen. Ook werd er een add-on ontwikkeld voor Unreal Tournament, waarmee mensen met hoogtevrees en claustrofobie (angst voor kleine en/of afgesloten ruimtes) te behandelen. In totaal werden er 13 mensen met een fobie en 13 mensen zonder fobie bij de test betrokken. Allen dienden zich met behulp van een low-cost PC en de 3D headset door de levels van de spellen heen te werken, waarna zij diverse reactietesten moesten ondergaan.

De uitslagen van het onderzoek zijn ook op de website van de universiteit terug te vinden.

Ex-president BosniŽ-Herzegovina overleden

haste had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Alija Izetbegovic, de voormalige president van BosniŽ-Herzegovina, is op 78-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Sarajevo overleden. Daar verbleef hij sinds hij op 10 september na een val in zijn huis vier ribben brak en als gevolg daarvan een longbloeding kreeg. Izebegovic had echter ook hartproblemen.

Izetbegovic was president van BosniŽ-Herzegovina ten tijde van de oorlog met ServiŽ, tussen 1992 en 1995. Hij speelde een belangrijke rol bij de onderhandelingen over vrede in de regio. Izetbegovic trad in 2000 terug.

Henin nieuwe nummer ťťn vrouwentennis

Justine HeninDe Belgische tennisster Justine Henin-Hardenne is de nieuwe nummer ťťn van de wereld binnen het vrouwentennis. Zij behaalde deze positie door zondag het WTA-toernooi van ZŁrich te winnen. Zij volgt hiermee de eveneens Belgische Kim Clijsters op; zij stond sinds 11 augustus op de eerste plaats.

Henin won in ZŁrich de finale tegen Jelena Dokic uit ServiŽ en Montenegro met 6-0 en 6-4. Clijsters werd gisteren in de halve finale uitgeschakeld door Dokic.

Schietpartij Beuningen eist leven

Tijdens een schietpartij in Beuningen (Gelderland) is vanmiddag een 57-jarige man doodgeschoten. De schietpartij vond plaats in een horecagelegenheid aan de Houtduiflaan. De poliie heeft al een verdachte aangehouden.

De toedracht van de schietpartij is nog niet bekend en zal door de politie worden onderzocht. Een 40-jarige man uit Beuningen meldde het incident bij de politie. Hij wordt gezien als de mogelijke dader. Zijn 57-jarige plaatsgenoot bezweek ter plekke aan zijn verwondingen.

KPN verlaagt beloning topmanagers

dalet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KPN heeft na hevige protesten van de vakbond AbvaKabo FNV besloten de beloning van zijn topbestuurders te verlagen. De FNV dreigde aanvankelijk met een rechtzaak, maar na gesprekken met KPN kwam er een gezamenlijke oplossing op tafel.

Topman Ad Scheepbouwer levert een vaste bonus van een half miljoen euro per jaar en een aantal andere financiŽle voordelen van 11 miljoen euro in. Ook zal de 'gewraakte' vertrekregeling worden aangepast: vertrekkende topbestuurders krijgen vanaf nu niet langer minimaal een jaarsalaris mee, maar maximaal een jaarinkomen. Tenslotte zal in het vervolg ook de Ondernemingsraad van KPN worden betrokken bij het beloningssysteem voor de top. Nu ligt die beslissing nog bij de Raad van Bestuur.

Scheepbouwer sprak de wens uit dat zijn ingeleverde bonus gebruikt zal worden voor de ontwikkeling van nieuwe breedbandtoepassingen. "Dat is goed voor iedereen. We moeten in dit land onze energie steken in de toekomst en niet in het verleden blijven hangen. Daar heb ik wel wat voor over."

Dronken man valt in slaap tijdens voorgeleiding

Een 47-jarige Astenaar heeft zoveel gedronken dat hij in slaap viel toen hij werd voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

De man werd vanmorgen langs de weg gezet, omdat hij hevig slingerend over de weg reed. Vanwege de sterke alcohollucht in zijn auto, hielden de agenten hem aan.

Al gauw werd duidelijk dat de man teveel gedronken had. Hij viel namelijk in slaap toen hij werd voorgeleid aan de hulpofficier van justitie. Hierdoor kon hij niet meewerken aan de ademanalyse. Men heeft het rijbewijs van de man daarom maar ingevorderd. Tevens krijgt hij een proces-verbaal.

Motorsport: Uitslag Supersport Magny-Cours

De Australier Karl Muggeridge heeft de laatste wedstrijd van het WK Supersport gewonnen. Op het circuit van Magny-Cours bleef hij zijn landgenoot Chris Vermeulen en Nederlander Jurgen van den Goorbergh voor.

De strijd om de eindklasseringen in het WK Supersport was vooraf ook nog niet helemaal gestreden. Om de plaatsen twee, drie en vier was het te doen. Muggeridge's zege bracht hem slechts de vierde plaats in de eindstand. Van den Goorbergh, die derde werd in de race bleef hem daarmee net voor. Hij kwam wel een puntje te kort voor de tweede positie. Stťphane Chambon had aan zijn vijfde plaats van vandaag net voldoende.


Uitslag GP Magny-Cours
1 Karl Muggeridge (Aus, Honda CBR 600RR) 40:24:892
2 Chris Vermeulen (Aus, Honda CBR 600RR) 40:28:435
3 Jurgen van den Goorbergh (Ned, Yamaha YZF R6) 40:31:457
4 Sebastien Charpentier (Fra, Honda CBR600RR) 40:32:230
5 Stťphane Chambon (Fra, Suzuki GSX 600R) 40:33:629
6 Pere Riba (Spa, Kawasaki ZX6RR) 40:39:338
7 Matthieu Lagrive (Fra, Yamaha YZF R6) 40:47: 934
8 Christian Kellner (Ger, Yamaha YZF R6) 40:48:800

Eindstand WK Supersport
1 Chris Vermeulen (Aus, Honda) 201 punten
2 Stťphane Chambon (Fra, Suzuki) 137 punten
3 Jurgen van den Goorbergh (Ned, Yamaha) 136 punten
4 Karl Muggeridge (Aus, Honda) 134 punten
5 Katsuaki Fujiwara (Jap, Suzuki) 119 punten
6 Christian Kellner (Dui, Yamaha) 90 punten

Vier doden bij ongeval in kabelbaan

Melvin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een ongeluk met een kabelbaan in de Indiase stad Darjeeling heeft vier toeristen het leven gekost. Elf andere mensen raakten gewond.

Bij het ongeluk raakten drie van de vijftien wagentjes los, waarna ze 45 meter de diepte instortten. Volgens de politie is de oorzaak een technisch mankement. Vijftig toeristen werden gered. Over de nationaliteit van de andere slachtoffers is nog niets bekend.

'Dierentuin IF' Zweeds kampioen

DjurgŚrdens IF is op de een-na-laatste speeldag Zweeds kampioen geworden. Het versloeg Halmstad met 2-3.

DjurgŚrdens IF verdedigt zijn titel van verleden jaar succesvol. Vandaag won het zelf van Halmstad, waar concurrent MalmŲ FF thuis met 1-3 verloor van IFK GŲteborg. DjurgŚrdens had nog maar een puntje nodig.

Geert den Ouden scoorde vandaag niet. De aanvaller kwam dit seizoen in negen wedstrijden tot negen doelpunten voor DjurgŚrdens IF. Hij had daarmee een flink aandeel in de titel, zijn eerste.

Overzicht HCE (week 42)

De zevende speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 42)

DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.15 Ajax FC Volendam 5 - 1
.
za19.30 PSV SC Heerenveen 2 - 0
za19.30 RBC Roosendaal Willem II 0 - 0
za20.00 RKC Waalwijk Vitesse 2 - 2
.
zo12.30 Roda JC Feyenoord 1 - 1
zo14.30 FC Twente FC Groningen 5 - 3
zo14.30 FC Zwolle ADO Den Haag 1 - 2
zo14.30 NEC NAC Breda 0 - 3
za19.30 FC Utrecht AZ 0 - 3

Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 87012124-8
2. PSV 86111921-6
3. AZ86111916-5
4. sc Heerenveen8503158-7
5. Feyenoord 84221413-9
6. RKC Waalwijk 84131313-9
7. FC Twente84041216-18
8. Roda JC8251119-7
9. Willem II 8323117-16
10. NAC Breda 83141012-10
11. RBC Roosendaal 823397-9
12. NEC830599-15
13. FC Groningen822488-13
14. FC Utrecht822487-12
15. ADO Den Haag822487-13
16. Vitesse8134612-16
17. FC Volendam8134610-16
18. FC Zwolle 802624-14

Uitslagen HCE (19-10-03)

Hieronder vind je de uitslagen van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van vanmiddag.

Roda JC - Feyenoord (1-1)
3' Kuijt 0-1
35' Sergio 1-1

Luinge houdt de kaarten op zak
Invallers: Sergio en Cristiano, samen weer in de ploeg

FC Utrecht - AZ (0-3)
2' Elkhattabi 0-1
4' Elkhattabi 0-2
5' Perez 0-3

Geel: Zwaanswijk (Utr), Fortes Rodriquez (AZ)

AZ verbetert het record van NEC om Utrecht thuis zo snel te overrompelen

FC Twente - FC Groningen (5-3)
2' John 1-0
29' N'Kufo 2-0
38' John 3-0
41' Tuhuteru 3-1
44' Pinas 3-2
76' John 4-2
82' van der Weerden 5-2
89' Salmon 5-3

Geel: N'Kufo (Twe)

NEC - NAC Breda (0-3)
4' Seedorf 0-1
7' Elmander 0-2
64' Engelaar 0-3 (pen)

Geel: Slot (NAC), Elmander (NAC)

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 42)

De achtste speelronde in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen van de afgelopen week en de nieuwe tussenstand.

Uitslagen Holland Casino Eredivisie (Week 42)
Vrijdag 17 oktober
Ajax - FC Volendam (5-1)

Zaterdag 18 oktober
PSV - SC Heerenveen (2-0)
RBC Roosendaal - Willem II (0-0)
RKC Waalwijk - Vitesse (2-2)

Zondag 19 oktober
Roda JC - Feyenoord (1-1)
FC Utrecht - AZ (0-3)
FC Twente - FC Groningen (5-3)
NEC - NAC Breda (0-3)
FC Zwolle - ADO Den Haag (1-2)


Tussenstand Holland Casino Eredivisie (seizoen 2003/2004)
Pos.ClubAWGVPV-T
1. Ajax 87012124-8
2. PSV 86111921-6
3. AZ86111916-5
4. sc Heerenveen8503158-7
5. Feyenoord 84221413-9
6. RKC Waalwijk 84131313-9
7. FC Twente84041216-18
8. Roda JC 8251119-7
9. Willem II 8323117-16
10. NAC Breda 83141012-10
11. RBC Roosendaal 823397-9
12. NEC830599-15
13. FC Groningen822488-13
14. FC Utrecht822487-12
15. ADO Den Haag822487-13
16. Vitesse8134612-16
17. FC Volendam 8134610-16
18. FC Zwolle 802624-14

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager

Nieuwe tour Simon & Garfunkel van start

Simon & GarfunkelIn Auburn Hills, even buiten Detroit, heeft het Amerikaanse duo Simon & Garfunkel ruim 33 jaar nadat ze uit elkaar gingen weer een concert gegeven. Het optreden was het eerste van hun Old Friends-toernee waarbij het duo in twee maanden tijd dertig Amerikaanse steden aan zal doen.

De twee, onder meer bekend van hits als 'Scarborough Fair', 'Mrs Robinson' en 'Homeward Bound', gingen in 1970 uit elkaar, wegens hoog oplopende meningsverschillen. In februari dit jaar zongen ze weer samen, tijdens de uitreiking van de Grammy Awards waar ze 'The Sound of Silence' ten tonele brachten.

Afgelopen zaterdag waren ruim 30.000 fans getuige van de reŁnie. Een 51-jarige fan trok een vergelijking met The Beatles. "Jonge mensen weten niet meer precies om wie het gaat, maar hun muziek blijft bestaan.". Een andere aanhanger noemde de muziek na afloop "poŽzie en daarom tijdloos".

De show gisteravond begon met een video met muzikale hoogtepunten van de afgelopen 50 jaar. Vervolgens kwamen de twee het podium op. Art Garfunkel liet meteen blijken dat de twee niet met tegenzin aan de tour beginnen: "We vinden het heerlijk hier te zijn. Het heeft lang geduurd." Vervolgens nam hij zijn publiek mee naar de jaren 60: "We waren alletwee arme studenten, we vlogen goedkoop naar Europa. Kent iemand nog Air Luxemburg? We speelden muziek op straat in Londen en in Parijs. Onze vriendin Kathy haalde geld op en hield de politie in de gaten."

De Old Friends tournee duurt nog zeker tot half december.

5 Jongeren omgekomen bij ongeval

Bij een ongeval in het Franse Mťnťtrol zijn zaterdagnacht vier mannen en ťťn vrouw om het leven gekomen. De vrouw was 18 jaar, de mannen allen in de twintig.

Volgens verklaringen van de Franse gendarmerie reed de wagen van de vijf veel te snel. Toen de auto een overstekend dier wilde ontwijken, sloeg hij eerst tegen de vangrails aan en rolde tenslotte vijf meter omlaag. Vier inzittenden werden levenloos bij het wrak teruggevonden. De vijfde werd dertig meter verderop tussen de vangrails teruggevonden. Onder de slachtoffers bevinden zich twee broers.

Turnbond wil openheid ontuchtgevallen

De Limburgse afdeling van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiekvereniging (KNGV) is van mening dat ontucht binnen Limburgse turnclubs in zoveel mogelijk openheid besproken moet kunnen worden.

Deze uitspraken werden gedaan naar aanleiding van een mogelijk nieuwe ontuchtaffaire bij een turnvereniging in Echt. Daar zouden meisjes onzedelijk betast zijn door hun turnleraar. Eerder deze week werd al bekend gemaakt dat een Sittardse turnleraar verdacht wordt van ontucht met meisjes op de Maastrichtse Turnclub Lambertus.

Brand bij cafť in Venlo

In een cafetaria annex kamerverhuurbedrijf in Venlo heeft vannacht een grote brand gewoed. In totaal moesten er tien mensen uit het brandende pand en twee omliggende woningen geŽvacueerd worden.

Door een misverstand leek het erop dat twee personen zich nog in het brandende pand bevonden. Later bleek echter dat zij op vakantie waren.

Het pand waar de brand woedde is geheel uitgebrand, de andere twee panden hebben aanzienlijke schade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

A27 gestremd na ongeval met 7 gewonden

Miertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De snelweg A27 is bij knooppunt Gorinchem gestremd door een ongeval waarbij zeven mensen gewond raakten. Bij het ongeluk waren drie personenauto's en een motor betrokken. Zes mensen raakten lichtgewond, ťťn inzittende van een auto raakte echter zwaargewond.

Het ongeval had plaats rond 13.15 uur, de snelweg blijft vermoedelijk nog tot 16.00 uur gestremd. Het verkeer wordt via de vluchtstrook langs het ongeval geleid. De toegangswegen vanaf de A15 naar de A27 zijn afgesloten en in de richting van Utrecht staat een file van zeven kilometer.

Brazilianen vellen Ajax' tegenstander

Twee Brazilianen hebben de aankomende tegenstander van Ajax in de Champions League de das omgedaan.
De wedstrijd tussen Celta de Vigo (de aankomend tegenstander van Ajax) en Real Madrid eindigde in een 0-2 overwinning van Real.

De beide doelpunten werden gescoord door Brazilianen. Ronalde maakte in de eerste helft de 0-1 en in de tweede helft maakte Roberto Carlos de tweede.

De wedstrijd tussen Ajax en Celta de Vigo zal woensdag om 20.45 plaatsvinden in de Amsterdam ArenA.

Basejumper raakt verstrikt bij sprong

Een 32-jarige basejumper uit Oostenrijk is in de nacht van zaterdag op zondag in een benarde positie terecht gekomen toen hij een sprong van een gebouw in het Duitse MŁnchen waagde. De man werd door een windvlaag gegrepen en raakte met de lijnen van zijn parachute verstrikt in een hijskraan die aan de voorgevel van het 146 meter hoge gebouw hing.

De brandweer moest er aan te pas komen om de man, die ter hoogte van de tiende verdieping vast hing, te kunnen bevrijden. Om bij de inmiddels onderkoelde man te kunnen komen, moest de brandweer de buitenwand van het gebouw openbreken. Een brandweerman die ervaring had met dit soort werk, kon uiteindelijk de man losmaken.

De man en zijn 27-jarige begeleider werden direct door de politie gearresteerd. Zij kunnen aangeklaagd worden wegens verstoring van het luchtverkeer en huisvredebreuk. Ook zullen zij de kosten voor de brandweeruitruk moeten betalen.

Basejumping is een sport die erg veel op parachutespringen lijkt. Er wordt echter niet uit een vliegtuig of een helicopter gesprongen, maar van een gebouw (Building), antenne (Antenna) , overspanning (Span) of rotsen (Earth). Bovendien ligt de spronghoogte bij deze sport veel lager dan bij het traditionele parachutespringen. Basejumping is in vrijwel alle landen verboden.

Game Review: Halo PC


We bevinden ons in het jaar 2552 wanneer aardbewoners vanwege overpopulatie gedwongen zijn uit te wijken naar andere planeten. Ruzies en oorlogen met aliens zijn uiteraard onvermijdelijk en de aarde vecht als gemeenschap terug. Met ťťn van de kolonies werd het contact 32 jaar geleden verbroken, en een oorlogskolonie die op onderzoek uit ging, werd bijna geheel vernietigd door de groep aliens die de Covenant worden genoemd.

Op Reach wordt hierdoor een geheim militair project om super cyborg-soldaten te ontwikkelen plotseling erg belangrijk. Een missie met de cyborg-soldaten staat op het punt te vertrekken wanneer ze worden overvallen door de Covenant. Een schip weet te ontsnappen met de laatste cyborg-soldaat en maakt een ruimtesprong met onbekende bestemming...

...en deze laatste Cyborg ben jij!

Publisher:Microsoft
Developer:Bungie
Website:Halo PC
Platform:PC CD-Rom

Illusionist Blaine maakt einde aan stunt

johnny_bravo en J-DOGG hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Illusionist David Blaine zal vandaag na 44 dagen zijn glazen kooi verlaten. De kooi die boven de rivier de Theems hing, was regelmatig het mikpunt van spot en pesterijen.

Blaine heeft de hele tijd niets gegeten, wel gedronken. De kooi zal vanavond op de grond worden gezet, waarna de illusionist meteen naar het ziekenhuis zal worden gebracht. Blaine zal voor de stunt een miljoenenbedrag ontvangen van een Britse tv-zender, die de stunt heeft gefinancierd.

Uitslag eerste etappe "World Solar Challenge"

Knilessew had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De in AustraliŽ gehouden World Solar Challenge, een jaarlijkse race voor voertuigen die door zonne-energie worden aangedreven, is weer van start gegaan. Het Nederlandse team, in 2001 nog winnaar, begon goed: hun zonnewagen "Nuna II" staat na de eerste dag aan kop. Het Nederlandse team wist in ťťn dag ruim 700 kilometer af te leggen.

"Het ging fantastisch", zo reageerde teamwoordvoerder Koen Koster opgetogen, "We hebben heel hard gereden. Op sommige stukken reden we 110, 120 kilometer per uur. Later, toen er meer bewolking kwam, hebben we 'gas' moeten minderen." Het zijn volgens Koster vooral de weersomstandigheden die de race zwaar maken. Het weer is nu rond de 34 graden en vochtig. "In de cockpit kan de temperatuur oplopen tot 50 graden. Maar op deze eerste dag was het best te doen."

Het team rijdt met vier coureurs, die elkaar afwisselen. Zij moeten het stellen zonder airco, aangezien deze te zwaar is en te veel energie verbruikt. Om toch enigszins koel te kunnen blijven, heeft men een vest met verkoelende vloeistof ontwikkeld en rijdt men in een korte broek en met blote voeten.

In totaal doen er 29 teams uit de hele wereld mee, die elke dag van 's morgens acht tot 's middags vijf een etappe rijden. De race start in Darwin in het noorden, en eindigt in Adelaide in het zuiden van AustraliŽ, over een totale afstand van 3010 kilometer.

De Nuna II is de sterk verbeterde opvolger van de Nuna I, die de race in 2001 als debutant won. Het voertuig is ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Delft en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Het Nederlandse team bestaat uit dertien mensen, waaronder vier coureurs en de oud-astronaut Wubbo Ockels, die als adviseur optreedt.

Inter ontslaat Hector Cuper

Internazionale heeft zijn trainer Hťctor Cķper per onmiddelijk op straat gezet. Hem worden de matige resultaten verweten.

De Argentijn kon het tij niet keren, de club presteert onder zijn kunnen dit seizoen. Vorig speelweekend werd met 3-1 verloren van stadgenoot AC Milan, waarop Cķper van voorzitter Massimo Moratti zijn laatste waarschuwing kreeg.

Met het gelijke spel tegen Brescia gister (2-2) was de maat vol. Inter kwam eerst met 2-0 achter, waarna Christan Vieri pas vlak voor tijd via een penalty een punt redde.

De club staat nu zesde met negen punten uit zes wedstrijden en gaat op zoek naar een nieuwe trainer.

Atletiek: Uitslag marathon van Amsterdam

De 28e marathon van Amsterdam is gewonnen door William Kipsang. De Keniaan legde de 42 kilometer en een beetje af in een nieuw parcoursrecord van 2:06:39. Nog opvallender was de prestatie van Kamiel Maase. De Nederlander verbeterde het Nederlands record op de marathon, dat van 1980 dateerde.

Kipsang maakte onder koude maar goede condities een verdienstelijk debuut in Amsterdam. Nadat hij alleen op avontuur was gegaan, kwam in de slotfase zijn landgenoot Felix Limo nog wel dichtbij. Kipsang hield op de streep drie seconden over. De volgende Keniaan Benjamin Kimutai Kosgei werd derde.

Maase probeerde dit voorjaar het Nederlands record al eens aan te vallen in de marathon van Rotterdam. Toen lukte het hem echter niet. Vandaag liep hij zeer goed. Achter vijf Kenianen werd hij zesde met een tijd van 2:08:31. Oud-recordhouder Gerard Nijboer (2:09:01) stond hem aan de finish op te wachten en feliciteerde hem.

Uitslag marathon van Amsterdam:
1. William Kipsang (Ken) 2.06.39
2. Felix Limo (Ken) + 0.03
3. Benj.Kimutai Kosgei (Ken) + 1.00
4. William Kiplagat (Ken) + 1.13
5. Robert Cheruiyot (Ken) + 1.33
6. Kamiel Maase NR + 1.52

Geluidsband Bin Laden afkomstig uit Pakistan

De geluidsband waarop is te horen hoe Osama Bin Laden nieuwe terroristische aanslagen aankondigt, is verkregen uit Pakistan. Dit werd vandaag bekend gemaakt door een woordvoerder van al-Jazeera, de Arabische tv-zender die gisteren fragmenten van de band uitzond.

De woordvoerder vertelde dat de band zaterdagochtend aan de zender werd aangeboden door "een anoniem tussenpersoon". Twaalf minuten van de band werden niet uitgezonden, omdat daar niets interessants op stond.

De Amerikaanse president Bush, die momenteel een bezoek brengt aan Thailand, zei naar aanleiding van de band dat "de oorlog tegen terrorisme doorgaat". Hij is van mening dat landen nu nog meer moeten samenwerken om dreigingen van terrorisme tegen te gaan. "We leven nog steeds in een gevaarlijke wereld." Het Witte Huis heeft inmiddels aangekondigd de band te laten onderzoeken door experts.

Eminem wint rechtszaak tegen vroegere pester

Een rechter heeft de eis afgewezen tegen Eminem, die beschuldigd werd van het feit dat hij een pester uit zijn jeugd belachelijk had gemaakt in een rapsong. In een nog niet eerder vertoonde uitspaak gaf de rechter de pester, D'Angelo Bailey genaamd, een flinke trap na ook nog door de uitspraak op rijm voor te lezen. Om de tekst geen geweld aan te doen is deze hier niet vertaald:

"Mr Bailey complains that his rap is trash,
so he's seeking compensation in the form of cash.
Bailey thinks he's entitled to some monetary gain,
because Eminem used his name in vain.
The lyrics are stories no one would take as fact,
they're an exaggeration of a childish act.
It is therefore this court's ultimate position,
that Eminem is entitled to summary disposition."


Eminem, die in 't ware leven naar de naam Marshall Mathers III luistert, beschuldigde Bailey van pesterijen op zijn album uit 1999, The Slim Shady LP. De teksten uit het nummer "Brain Damage" waarover Bailey viel waren:

"Way before my baby daughter Hailey,
I was harassed daily by this fat kid named D'Angelo Bailey.

(...)

He banged my head against the urinal till he broke my nose,
soaked my clothes in blood, grabbed me and choked my throat."


Bailey sleepte Eminem voor de rechter en verlangde een miljoen dollar voor beschadiging van zijn reputatie. Hij hield vol alleen maar tegen Mathers aan te zijn gelopen, terwijl het volgens hem zijn vriendenkring was die de pesterijen met Mathers uithaalden. Hij ontkent het geval zoals het in "Brain Damage" wordt omschreven.

In een verloren rechtszaak uit 1982, door Eminem's moeder Debbie aangevraagd, werd de Roseville Community School aangeklaagd voor een aanval op haar zoon. Bailey werd ook toen al in de acten genoemd. De school zou niet opgetreden hebben om een en ander te voorkomen.

Bailey's advocaat Byron Nolen reageerde verbaasd op de uitspraak van deze zaterdag. In het 13 pagina's grote dossier wordt de rap als een voetnoot genoemd. Hij zei: "Ik weet niet hoe een beroepscommissie hierover oordeelt."

Met dank aan Beetle die dit geheel voor ons vertaalde, alvorens het in de newssubmit te mikken!

Thailand aangewezen als bondgenoot VS

Thailand is vandaag door de Verenigde Staten aangewezen als een 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoot'. Hierdoor kunnen de twee landen nog meer samenwerken in de strijd tegen terreur. Dit maakte de Thaise premier Thaksin Shinawatra bekend na een ontmoeting met de Amerikaanse president Bush, die momenteel een bezoek brengt aan Thailand. Verder maakte Bush in Bangkok bekend dat er onderhandeld zal worden over een vrijhandelsovereenkomst tussen de VS en Thailand.

VS geeft voorkeursbehandeling

Thailand is nu deel van een groep landen die van de VS een soort voorkeursbehandeling krijgt. Andere landen in die groep zijn Japan, AustraliŽ, IsraŽl, Egypte, Zuid-Korea, ArgentiniŽ en de Filipijnen. "Als we hulp nodig hebben, krijgen we prioriteit van de VS," legt Thaksin uit.

Deze landen hebben door deze samenwerking voordelen op het gebied van buitenlandse hulp, leningverstrekking en defensiesamenwerking. De 'belangrijke niet-NAVO-bondgenoten' krijgen bijvoorbeeld voorrang bij het krijgen of kopen van defensiemateriaal en mogen meewerken aan gezamenlijk onderzoek en de ontwikkeling van wapenprogramma's. De landen hebben echter nog niet zoveel voordeel als de NAVO-bondgenoten.

Demonstraties in Bangkok

Enkele honderden mensen hebben vandaag in de Thaise hoofdstad gedemonstreerd tegen Bush. De demonstranten droegen posters van dode kinderen uit Irak. De groep werd door een enorme politiemacht op afstand gehouden van de hotels waar momenteel een aantal staatshoofden verblijft voor de APEC-bijeenkomst die morgen begint, een bijeenkomst van vertegenwoordigers van landen rond de Stille Oceaan. Ook de presidenten van China en Rusland zullen aanwezig zijn op de twee dagen durende top.

De beveiliging in Bangkok is nog eens aangescherpt nadat bekend werd dat Hambali, een terrorist die in augustus werd opgepakt, de APEC-top had willen aanvallen. De Thaise politiecommandant vertelde dat Bush tevreden leek over de beveiliging. "Hij was onder de indruk en had goed geslapen."

"Democratie moet terugkeren in Birma"

De Amerikaanse president gaf aan dat de VS "grondig wensen" dat de democratie terugkeert in Birma (Myanmar), een buurland van Thailand. De verkiezingen in Birma werden in 1990 gewonnen door de partij van Aung San Suu Kyi, maar het militaire regime in het land weigerde de macht over te dragen. Oppositieleider Suu Kyi wordt momenteel door de militairen in huisarrest gehouden. "We zijn daar erg bezorgd over," aldus Bush. De Amerikaanse leider versprak zich overigens twee keer bij de naam van Aung San Suu Kyi. "Aung Suu San Kyi is ons erg dierbaar en we zijn bezorgd over de status van Aung Suu San Kyi," zei Bush. In de schriftelijke weergave die later uitgegeven werd door het Witte Huis, stond deze fout niet meer.

D66: Jongeren in eigen wijk berechten

Regeringspartij D66 zal eind deze maand een voorstel indienen wat beoogt dat criminele jongeren in hun eigen wijk kunnen worden berecht. Daarvoor moet naast een officier van justitie ook een rechter in die buurt zijn of haar werk gaan doen. D66-fractievoorzitter Boris Dittrich zei dat gisteravond in het EO tv-programma van Andries Knevel. Aanleiding tot zijn komst in het praatprogramma waren de berichten over de terreur die jongeren uitoefenen op zorginstellingen in Amsterdam.

Volgens Dittrich krijgen op deze manier jongeren sneller en in hun eigen omgeving een straf opgelegd. Zo'n zichtbaar lik-op-stuk-beleid heeft meer effect op de hele groep (allochtone) jongeren die overlast veroorzaakt. Het gaat Dittrich niet om hardere straffen maar om consequenter, sneller en vooral zichtbaarder beleid: ''Dat speelt in op de schaamtecultuur bij sommige groepen. Nu volgt bij veel jongeren pas vaak na een jaar de sanctie, die hen bovendien wordt opgelegd in een gebouw in een ander deel van de stad waar zij anoniem zijn. Soms weten ze niet eens meer wat ze dan gedaan hebben. In de tussentijd kunnen zij al veel meer delicten hebben gepleegd''.

Het is volgens Dittrich, zelf jurist, niet nodig de wetgeving aan te passen. Hij wil dat in een probleemwijk als Geuzenveld in Amsterdam er begin volgend jaar al mee begonnen wordt. Het liefst ziet de D66-leider dat de officier van justitie en de rechter de wijk ůůk zelf kennen. In de Verenigde Staten en Frankrijk werkt dit model ook, zo zei Dittrich.

R&B-party A'dam eindigt in vechtpartij

In Amsterdam is vanochtend rond half zes een R&B-feest in de Heineken Music Hall uitgelopen op een massale vechtpartij. Zo'n 50 mensen gingen elkaar te lijf met stokken en stenen en bestookten elkaar met pepperspray. Het feest dat zaterdagavond begon trok ongeveer 5.000 bezoekers.

Agenten wisten de vechtende partijen uiteindelijk te scheiden. Daarbij raakte ťťn agent lichtgewond. De politie arresteerde twee vechtersbazen.

Volgens de politie ontstond de vechtpartij doordat een groep van 30 man die niet toegelaten werd, rond de Heineken Music Hall bleef hangen. Ze gedroegen zich baldadig en toen andere mensen zich ermee gingen bemoeien, liep het uit de hand.

Afrikaan snijdt penis af wegens schulden

bordewolf, _UnderCover_ en Reya hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24-jarige man uit Tanzania heeft, in de hoop mededogen van zijn schuldeisers te krijgen, zijn penis afgesneden. De man had geleend geld verbrast aan prostituees en alcohol.

Familie en vrienden hadden de man miljoenen shillings geleend voor een zakelijk project. Twee maanden terug hakte een andere Tanzaniaan zijn genitaliŽn eraf omdat hij een schuld van 300.000 shilling niet kon aflossen. (100.000 shilling is ongeveer 83 euro)

Zaligverklaring Moeder Teresa massaal gevierd

patio had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zaligverklaring van de Albanese non Moeder Teresa wordt vandaag uitgebreid gevierd. Paus Johannes Paulus de Tweede heeft vandaag in het kader van zijn 25-jarig jubileum de zaligmaking voltrokken. Hij was een groot bewonderaar van Moeder Teresa.

In heel India, waar de non werkzaam was, zijn vandaag diensten georganiseerd. Met name de kapel waar zij veel tijd doorbracht staat in de belangstelling. Ook op het Sint-Pietersplein in Rome was het vanochtend druk. De autoriteiten hebben aangegeven ongeveer 300.000 belangstellenden te verwachten.

Moeder Teresa wordt zalig verklaard omdat bij een Indiase vrouw een tumor verdween nadat ze tot haar had gebeden. Mocht er nog een wonder aan Moeder Teresa toegeschreven worden, dan zal ze heilig verklaard worden.

Moeder Teresa vertrok in 1929 naar Calcutta en zette zich daar meer dan vijftig jaar belangeloos in voor armen, zieken en behoeftigen. In 1979 werd zij voor haar inzet beloond met de Nobelprijs voor de Vrede. Ze overleed in 1997, op 87-jarige leeftijd.

Moeder wurgt puberende tweeling

Een 41-jarige Japanse vrouw is vandaag gearresteerd omdat zij haar 12-jarige tweeling heeft vermoord. In haar bekentenis gaf ze aan dat ze dit gedaan had omdat de opvoeding in de puberteit haar zwaar viel.

De twee jongens, Ryohei en Shohi, werden op hun bed in de stad Yamaguchi gewurgd. Hun oudere broer was ook in de woning. Na de moord vluchtte de vrouw de snelweg op en probeerde zelfmoord te plegen door haar auto te laten verongelukken, waarbij ze echter maar lichtgewond raakte.

Een buurvrouw die kort voor de noodlottige gebeurtenis op bezoek was geweest zei dat de moeder al had aangegeven dat ze het maar moeilijk vond met drie jongens. Zij had haar geadviseerd even naar het park te lopen om wat te ontspannen.

Stakers verstoren uitzending Star Academy

Tientallen stakers uit de showbizzsector hebben gisteravond een rechtstreekse uitzending van de populaire Franse versie van de talentenjacht Star Acadamy gedwarsboomd. Ze stormden vijf minuten na de aanvang van de show het podium op en ontvouwden een spandoek met de tekst "Schakel uw televisie uit", dat aanvankelijk overigens op de kop gehouden werd.

De Franse popzanger Jacques Dutronc daagde de actievoerders daarop uit hun eisen zingend op tafel te leggen. Een zegsman die een verklaring probeerde af te leggen zag zich echter wegens plankenkoorts genoodzaakt hiermee te stoppen. De commerciŽle zender TF1 onderbrak de uitzending door een reclameblok gevolgd door een film, totdat bewakers orde op zaken hadden gesteld.

Bij de schermutselingen brak een medewerkster van TF1 haar arm. Ook een staker raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. De politie arresteerde drie betogers wegens openlijke geweldpleging. Technici en artiesten uit de kunst- en cultuursector demonstreren al maanden tegen de geplande sociale hervormingen van de centrum-rechtse regering.

Nijmegenaar dubbel bedrogen

Jonathan had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 28-jarige Nijmegenaar is aangehouden nadat hij het recht in eigen handen had genomen. De man kocht via internet een telefoon voor 300 euro. Hij kreeg echter een lege doos thuisbezorgd. Hij wilde vervolgens zijn geld terug krijgen door iemand anders hetzelfde kunstje te flikken.

De Nijmegenaar bood zelf twee telefoons te koop aan voor 575 euro. Een 16-jarige inwoner van Barneveld ging op het aanbod in. Ook hij ontving twee lege dozen. Dit nadat hij betaald had aan een bodedienst uit Twello. Volgens de Nijmegenaar heeft hij dat geld echter nooit ontvangen.

De bode uit Twello zegt nu dat hij het geld heeft afgegeven aan zijn chef. Waar het geld nu gebleven is, is niet bekend.

Uitslag BarÁa-Deportivo

Zwaar weer voor trainer Rijkaard en assistent Ten Cate in Barcelona. BarÁa verloor vanavond in eigen stadion van Deportivo la CoruŮa (0-2).

Alberto Luque opende vlak voor rust de score voor Deportivo. Op dat moment ging het duel gelijk op, desondanks ging Deportivo met voorsprong rusten. In de tweede helft kon Barcelona geen stootkracht ontwikkelen en moest het toezien hoe Sergio de wedstrijd 20 minuten voor tijd besliste.

Barcelona belandde dankzij de nederlaag op de negende plaats en kan na vandaag de twaalfde plaats op de ranglijst innemen. Het verschil in verliespunten met koploper Valencia bedraagt na zeven wedstrijden tien punten.

Trainer Rijkaard zegt nog geen 'druk' te voelen. Witte zakdoekjes van de socio's waren er eveneens na de eerdere thuisnederlaag tegen Valencia.

Aartsrivaal Real Madrid maakte vanavond geen fout in de topper tegen koploper Celta de Vigo (0-2). In Vigo maakten Ronaldo en Roberto Carlos de doelpunten voor de Madrilenen.

Shirtsponsor voor RBC

UltraSoccer wist ons vandaag het volgende te melden:
RBC Roosendaal heeft een sponsor gevonden, die voor de rest van het seizoen op het shirt zal prijken.

RBC zal worden gesponsord door BVR-Groep (bouwmaatschappij) en ASK Romein (staalconstructiebedrijf). Het logo van de BVR-groep zal op de voorkant van het shirt komen te staan en ASK Romein op de achterkant. Wat de overeenkomst de club oplevert is niet bekend.
Laatste reviews en specials
review
Atelier Dusk Trilogy Deluxe Pack
review
AO Tennis 2
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
©FOK.nl e.a.