Stakers verstoren uitzending Star Academy

Richard (Murazor4096)
Tientallen stakers uit de showbizzsector hebben gisteravond een rechtstreekse uitzending van de populaire Franse versie van de talentenjacht Star Acadamy gedwarsboomd. Ze stormden vijf minuten na de aanvang van de show het podium op en ontvouwden een spandoek met de tekst "Schakel uw televisie uit", dat aanvankelijk overigens op de kop gehouden werd.

De Franse popzanger Jacques Dutronc daagde de actievoerders daarop uit hun eisen zingend op tafel te leggen. Een zegsman die een verklaring probeerde af te leggen zag zich echter wegens plankenkoorts genoodzaakt hiermee te stoppen. De commerciële zender TF1 onderbrak de uitzending door een reclameblok gevolgd door een film, totdat bewakers orde op zaken hadden gesteld.

Bij de schermutselingen brak een medewerkster van TF1 haar arm. Ook een staker raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis moest. De politie arresteerde drie betogers wegens openlijke geweldpleging. Technici en artiesten uit de kunst- en cultuursector demonstreren al maanden tegen de geplande sociale hervormingen van de centrum-rechtse regering.