FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 oktober 2003

Opnieuw banden Bin Laden opgedoken

Miertje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Arabische tv-zender al-Jazeera heeft vandaag twee geluidsbanden uitgezonden waarop mogelijk de stem van Osama bin Laden te horen is. Op de twee banden, waarvan één gericht is aan de Irakezen en Arabische moslims en één aan de Amerikanen, eist de al-Qaeda-leider onder meer het onmiddellijke vertrek van de Amerikaanse troepen en hun bondgenoten uit Irak. Ook dreigt hij met nieuwe zelfmoordaanslagen tegen de Amerikanen en wordt de Irakese bevolking opgeroepen de 'heilige oorlog' te verklaren aan de Amerikanen die zich in Irak bevinden. Mensen uit buurlanden worden opgeroepen de Irakezen te ondersteunen bij het plegen van aanslagen.

Volgens de stem op de band wordt de wereld 'misleid' door de 'gangsters in Washington'. De Amerikaanse regering en de grote multinationals zouden er met de bezetting van Irak alleen maar op uit zijn zoveel mogelijk olie uit het land te stelen.

Landen die de VS steunen zouden ook op vergelding mogen rekenen. Nederland, dat militairen gestationeerd heeft in het zuiden van Irak, wordt op de band bij naam genoemd.

Voor het Witte Huis zijn de banden een extra rechtvaardiging voor de 'strijd tegen het terrorisme'. Woordvoerder McClellan zei dat zal worden onderzocht of de stem op de band daadwerkelijk die van Osama bin Laden is.

Candy Dulfer scoort in de VS

Candy Dulfer heeft op dit moment een grote jazz-hit in Amerika met het nummer 'Finsbury Park, Cafe 67'. Het nummer is volgens de Amerikaanse R&B Smoot Jazz Chart een van de meest gedraaide nummers op de Amerikaanse radiostations. Het staat op plek twee.

Candy Dulfer schreef het nummer samen met Gert Jan Mulder, beter bekend als de Nederlandse rapper Brainpower. Het nummer is afkomstig van haar cd 'Right in my Soul'.

Dulfer en haar band toeren momenteel in Japan. Na dertig concerten zal de band afreizen naar de Verenigde Staten. Na de Amerikaanse tour geeft Candy in november en december concerten in Nederland.

Wielrennen: Uitslag Ronde van Lombardije

Michele Bartoli heeft de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen gewonnen. De zege in de Ronde van Lombardije was opnieuw voor hem. Vorig jaar won de Italiaan er ook al.

Bartoli reed op grootse wijze naar de overwinning in de 259 kilometer lange koers. Op twintig kilometer van de finish in Bergamo (Italië) demarreerde Bartoli uit de groep met favorieten. Enkel zijn landgenoot Angelo Lopeboselli kon met hem meegaan. In de sprint kon hij echter geen enkele bedreiging vormen voor Bartoli.

De winnaar van de wereldbeker Paolo Bettini stapte in de slotfase van de koers af, hij was vooraf al zeker van de eindzege. Michael Boogerd deed op de slotdag nog goede zaken. Met een tiende plaats passeerde hij juist Peter van Petegem, de nummer twee in het wereldbekerklassement. De Rabobank ploeg kon echter andermaal geen prijs opeisen.


Uitslag Ronde van Lombardije:
1. Michele Bartoli (Ita, Fassa Bortolo) 6.29.41
2. Angelo Lopeboselli (Ita, Cofidis) op 0.02
3. Dario Frigo (Ita, Fassa Bortolo) 1.31
4. Beat Zberg (Zwi, Rabobank) 1.47
5. Miguel Perdiguero (Spa, Domina Vacanze) z.t.
6. Cédric Vasseur (Fra, Cofidis) z.t.
7. Sergej Gontsjar (Oek, De Nardi) z.t.
8. Patrik Sinkewitz (Dui, Quick Step) z.t.
9. Guido Trentin (Ita, Cofidis) z.t.
10. Michael Boogerd (Ned, Rabobank) z.t.

Eindstand wereldbeker:
1. Paolo Bettini (Ita, Quick Step-Davitamon) 365 punten
2. Michael Boogerd (Ned, Rabobank) 220 punten
3. Peter van Petegem (Bel, Lotto-Domo) 219 punten
4. Davide Rebellin (Ita, Gerolsteiner) 187 punten
5. Erik Zabel (Dui, Telekom) 186 punten
6. Danilo di Luca (Ita, Team Saeco) 140 punten

'Goede Marokkanen lijden onder de slechte'

Twee studenten van Marokkaanse komaf zeggen in de Volkskrant dat hun gemeenschap alle greep op ontspoorde jongeren heeft verloren. Volgens hen worden goede Marokkanen ten onrechte aangekeken op de daden van de slechterikken.

De 24-jarige Ahmed Dadou, student internationaal recht aan de Universiteit van Amsterdam, wordt er ziek van dat hij net zo wordt bekeken als zijn criminele Marokkaans-Nederlandse landgenoten. Maar volgens hem kan hij niets doen aan de daden van anderen: ''Moet ik met een megafoon op de Dam gaan staan en roepen dat ik het ook verwerpelijk vind wat die jongens uithalen?''.

Rochdi Darrazi (22), student financiële econometrie aan de UvA, wil er niet eens bij stilstaan of Nederlanders huiverig op hem reageren. ''Anders word je paranoïde. Dan ga je zien wat je wilt zien. Dan ben je gedoemd te mislukken''.

Het was volgens de studenten een rampzalige week, waarin het ene negatieve bericht over Marokkanen het andere opvolgde. Dadou, tevens panellid van het VARA tv-programma Het Lagerhuis: ''Wij moeten boeten voor de daden van een harde kern criminelen die allang niet meer voor rede vatbaar is. Het idee heerst dat de Marokkaanse gemeenschap het prima vindt wat die jongens in Amsterdam uitspoken, terwijl we er machteloos tegenover staan''.

Het doodschoppen van Anja Joos noemen de twee studenten een voorbeeld van zinloos geweld: ''Maar bij criminele Marokkanen wordt altijd etnische afkomst, cultuur en islam aangehaald als verklaring. Andere variabelen, zoals sociale achterstand, doen er niet toe''.

Om het 'hardnekkige stigma' te doorbreken dat Marokkanen hebben gekregen, richtte Dadou samen met anderen afgelopen voorjaar het project Koerswijziging.nl op. Darrazi is ambassadeur van die club en trekt binnenkort met een veertig jaar oudere joodse man langs scholen om tolerantie onder jongeren te kweken.

Dadou meent dat de LPF 'de emancipatie van de racist' heeft veroorzaakt: ''Alle onderbuikgevoelens worden verwoord. Dat is bloedlink. Het leidt tot selffulfilling prophecy''.

Als oplossing vinden de twee dat Marokkaanse jongeren zich 'massaal' moeten gaan mengen onder Nederlanders. Want als iedere Nederlander vijf Marokkanen kent, gaat hij anders over hen denken, zo menen ze. ''En de Marokkanen die hier wonen, moeten zich meer beroepen op hun Nederlandse identiteit. Want zij maken wél deel uit van die samenleving''.

Beelden Dillen en Van der Kuylen onthuld

In Eindhoven zijn vandaag ruim voorafgaande aan de wedstrijd - de beelden van Coen Dillen en Willy van der Kuylen onthuld.

De bronzen beelden zijn er gekomen op iniatief van de Coen Dillen Stichting met medewerking van een groot aantal sponsoren. De standbeelden zijn inclusief sokkel drie meter hoog.

Coen Dillen speelde in 12 seizoenen 328 wedstrijden voor PSV. Hij kwam daarin tot 288 doelpunten (0.88). Zijn recordaantal van 43 treffers in een seizoen is nog steeds niet overtroffen. Coen Dillen overleed op 24 juli 1990.

Topscorer aller tijden in Nederland Willy van der Kuylen speelde 528 wedstrijden voor PSV en scoorde daarin 308 doelpunten (0.583). Van der Kuylen is nog altijd actief als jeugdtrainer bij PSV.

Voorzitter Real doet belofte

Florentino Perez wil door als voorzitter van Real Madrid. In zijn tweede termijn zou hij graag weer nieuwe spelers naar Madrid halen.

Perez haalde in zijn eerste termijn Figo, Zidane, Ronaldo en Beckham naar de club. Daarmee deed hij zijn belofte van 'elk jaar een topspeler' gestand. Binnenkort zijn er weer verkiezingen over het voorzitterschap.

In de media wordt al druk gespeculeerd over een mogelijke vijfde aanschaf van Perez. De namen van Pavel Nedved en Ruud van Nistelrooij worden daarbij genoemd.

Film Review: Intolerable Cruelty

FTR-moderator Gorro schreef voor ons de volgende review:

Na een dikke anderhalf jaar wachten draait er vanaf 23 oktober eindelijk weer een film van de Coen Brothers (Ethan en Joel Coen) in de Nederlandse bioscopen. Maar in tegenstelling tot hun eerdere films, is dit hun eerste Hollywood-film en tevens de eerste film waarvoor ze niet zelf het script geschreven hebben. Weten de Coen Brothers het niveau en originaliteit van hun vorige films voort te zetten, of hebben we hier te maken met een slap aftreksel van hun oeuvre onder het mom van de commercie? Lees het hier.


Arsenal verslaat Chelsea

Arsenal is weer lijstaanvoerder in Engeland. Het won vandaag de topper tegen Chelsea met 2-1.

Arsenal mocht op Highbury de handjes dichtknijpen. Keeper Carlo Cudicini van Chelsea schonk de Gunners met een grote blunder een kwartier voor tijd de zege.

Al na vier minuten zette Edu Arsenal op een 1-0 voorsprong. Hernan Crespo had in de daaropvolgende aanval enkele minuten later alweer het antwoord (1-1). Tot een kwartier voor tijd ging de wedstrijd gelijk op. Dennis Bergkamp nam een vrije trap snel en Cudicini kreeg een voorzet van Pires niet onder controle, waarna Henry simpel de 2-1 aantekende.

Mario Melchiot stond bij Chelsea in de basis, 'Jimmy Floyd' Hasselbaink viel bij de 2-1 stand in. De laatste scoorde ditmaal niet, hij kreeg enkel geel.

G14 sleept UEFA voor de rechter

De G14 -een organisatieverbond van Europese topclubs- wil de invoering van de in haar ogen noodzakelijke vergoeding van het afstaan van internationals de UEFA en FIFA via de rechter afdwingen.

De G14 stoort zich aan het feit dat clubs spelers per jaar vaak gedurende lange tijd kwijt zijn. Als de spelers in die periode bovendien kwetsuren oplopen is de rekening voor de club.

Ondertussen wordt op hoog niveau door de Europese commissie en de werkgeversbelangenorganisatie al vergaderd over een mogelijke Europese CAO voor profvoetballers. Daar zou een geschikte regeling in opgenomen kunnen worden.

-
De G14 bestaat nu uit 18 clubs: Ajax, PSV, Arsenal, Liverpool, Manchester United, Bayer Leverkusen, Bayern Munchen, Borussia Dortmund, FC Barcelona, Real Madrid, Valencia, AC Milan, Internazionale, Juventus, Olympique Lyon, Olympique Marseille, Paris St. Germain, FC Porto. Men overweegt om nog eens zeven andere clubs toe te laten. Feyenoord is eerste reserve voor het lidmaatschap, waarvoor in principe het winnen van europacups een eerste vereiste is (VI).

Onderlinge strijd bij Ajax neemt toe

Enkele dagen voor de belangrijke Champions League wedstrijd tegen Celta de Vigo is de concurrentiestrijd bij Ajax fors aan het toenemen
Het kwam zelfs zo dat Wesley Sneijder afgelopen wedstrijd tegen Volendam niet aan het spelen toe kwam. Wesley Sneijder was enkele dagen daarvoor bij Oranje toch een van de uitblinkers.

Koeman liet tegen Volendam Grygera, Heitinga en Mitea invallen. Grygera, die geblesseerd raakte bij het Tsjechische nationale elftal in het duel met Oranje, verving de aangeslagen Escudé (rugklachten). Mitea, nog scorend ook, kwam als linksbuiten voor Soetaers.

Ook John O'Brien, Jari Litmanen en Johny Heitinga keren terug van hun blessures. Waardoor het eerste elftal van Ajax een ruime keuze aan spelers heeft.

Grootvader van Bush deed zaken met Nazi's

daansmits en nyrem hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een onderzoeksjournalist van de Amerikaanse krant The New Hampshire Gazette heeft ontdekt dat de opa van de Amerikaanse president George W. Bush jarenlang zaken deed met de Nazi's. Hij vond het bewijs daarvoor in het Nationaal Archief van de VS.

Prescott Bush deed van 1926 tot 1942 zaken met Fritz Thyssen. Deze Duitse staal- en kolenmagnaat bracht persoonlijk Adolf Hitler aan de macht met zijn geld. Bush heeft deze banden proberen te verdoezelen. Zo blijkt uit documenten van het Amerikaanse ministerie van Financiën en de FBI.

Bush en Herbert Walker, de overgrootvader van de moeders kant van de huidige president, gingen ook nadat de VS betrokken raakte bij de oorlog door met hun zaken. De krant New York Herald-Tribune bracht dit in 1942 ook al aan het licht. "Hitlers Engel had 3 miljoen op Amerikaanse bankrekening", luidde toen de kop. Deze bankrekening was ondergebracht bij de Union Banking Corporation (UBC) in New York. Thyssen gebruikte de UBC als dekmantel om geld wit te wassen. Opa Bush was weer directeur en aandeelhouder van dit bedrijf. Hiermee verdiende hij dus geld aan slavenarbeid en concentratiekampen.

Na de publicatie van de Herald-Tribune probeerde Bush de dubieuze handelsrelatie met Thyssen te verhullen. Cornelis Lievense, een Nederlander die door Thyssen was benoemd om de UBC te besturen, ontkende tegenover onderzoekers van de Amerikaanse regering dat de bank in handen was van Thyssen en de Nazi's.

Na de oorlog zijn alle tegoeden van de UBC in beslag genomen wegens handel met de vijand. De New Hampshire Gazette kreeg geen reactie van het Witte Huis.

Nederland op derde plaats bij WK puzzelen

neoMagic had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederland heeft tijdens het wereldkampioenschap puzzelen de derde plaats behaald. Aan het WK, dat plaatsvond in Arnhem, deden 125 mensen uit 26 landen mee. Het WK duurde drie dagen en er werd zowel individueel als in teams gespeeld.

Op de eerste plaats eindigde Duitsland. Het zilver ging naar de Verenigde Staten. De Nederlander Niels Roest, die vorig jaar nog wereldkampioen werd, moest het nu doen met de vijfde plaats.

Tijdens het kampioenschap puzzelden de deelnemers aan ingewikkelde denkpuzzels, waarbij logisch denken, rekenvaardigheid en inzicht erg belangrijk waren. Ook werden er 3D-puzzels op de computer gemaakt.

Kapitein treft blaam bij veerpontdrama NY

Het ongeluk met een veerpont in New York waarbij woensdag tien doden en meer dan zestig gewonden vielen, is het gevolg van grove nalatigheid van de kapitein van het schip. Dit meldt de krant The New York Times zaterdag.

Kapitein Michael Gansas bevond zich, terwijl het schip met 30 kilometer per uur richting de betonnen kade van Staten Island voer, niet in de stuurhut van het schip. Op het moment dat de tweede kapitein van het schip instortte was Gansas daarom niet in staat in te grijpen. Volgens de regels moet er, om dit soort ongevallen te voorkomen, altijd een tweede ervaren bemanningslid in de stuurhut aanwezig zijn.

Gansas verklaarde volledig verrast te zijn door het instorten van zijn 55-jarige collega. Hij zou niet in staat zijn geweest de zware man tijdig bij de instrumenten weg te krijgen om de ramp te voorkomen. De tweede kapitein heeft na het incident geprobeerd zelfmoord te plegen. Hoewel zijn toestand inmiddels stabiel is, kan hij nog niet verhoord worden.

Britse vrouwen drinken het meeste alcohol

CeNiuZ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Britse jonge vrouwen uit Groot-Brittannië nuttigen meer alcoholische dranken dan leeftijdsgenoten uit andere Europese landen. Dit is gebleken uit een onderzoek van het Britse bureau Datamonitor.

Britse vrouwen tussen 18 en 24 jaar drinken ongeveer 203 liter alcoholhoudende dranken per jaar. Dit is 3,5 keer zoveel dan Italiaanse vrouwen. De Britten worden gevolgd door de Duitsers, die per persoon 189 liter per jaar drinken. De Nederlandse jongedames staan op de derde plaats met 107 liter per jaar.

Uit een eerder onderzoek dat de Britse regering in september publiceerde, bleek dat 40 procent van de Britse mannen en 22 procent van de Britse vrouwen teveel drinkt. Onder teveel verstaat de regering twee liter bier per dag voor de man en driekwart fles wijn voor de vrouw.

Ongeluk met boot Amsterdam: acht gewonden

GreeTz, f1r3starter en konniekipke hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eén van de draagvleugelboten van vervoersbedrijf Connexxion is in de Amsterdamse Coenhaven in het Westelijk Havengebied tegen een kade gevaren. Daarbij zijn acht of negen lichtgewonden gevallen. De politie en brandweer zijn met groot materieel uitgerukt. Het is onbekend hoeveel mensen aan boord waren tijdens het ongeluk.

De passagiers worden opgevangen in nabijgelegen bedrijfskantines. De Geneeskundige Dienst is aanwezig om de gewonden te verzorgen. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

De boot maakt deel uit van Fast Flying Ferries van Connexxion. Met deze dienst vaart het vervoersbedrijf dagelijks vanaf 6.30 uur tot 20.00 uur tussen het Amsterdamse Centraal Station en Velsen-Zuid. De vaart duurt een half uur. De draagvleugelboten kunnen maximaal zestig kilometer per uur halen.

Bush bezoekt Filipijnen

Bush brengt vandaag een bezoek van 8 uur aan de Filipijnen. Hij greep de gelegenheid aan om president Gloria Arroyo te bedanken voor haar steun tijdens de strijd tegen het terrorisme en de oorlog tegen Irak.

Tijdens een toespraak tot het parlement, de eerste van een Amerikaanse president sinds 1960, zegde hij financiële hulp en militaire training voor het Filipijnse leger toe, dat de komende vijf jaar hervormd moet worden. Ook beloofde hij het land te helpen de militante Islamitische groepering Abu Sayyaf voor het gerecht te brengenen en gaf hij aan hulp te willen bieden bij de ontmanteling van de terroristische organisatie Jemaah Islamiyah, die banden zou hebben met al-Qaeda.

Bush is bezig met een reeks bliksembezoeken in Azië en Australië, in de hoop politieke, financiële en militaire steun voor Irak te krijgen in de aanloop van een door Spanje georganiseerde donor-conferentie voor Irak aankomende vrijdag. Gisteren was hij al op bezoek bij de premier van Japan, zijn 'goede vriend' Koizumi, om hem persoonlijk te bedanken voor de door Japan toegezegde 1,5 miljard dollar steun en om te lobbyen voor steun bij een nieuwe VN-resolutie over Irak. Onder uiterst strenge veiligheismaatregelen zal hij de komende dagen nog Thailand, Singapore, Indonesië en Australië aandoen.

Inbreker na zes dagen dood aangetroffen

De Amsterdamse politie heeft vrijdagnacht een lijk gevonden in een nauwe spleet tussen twee panden in de Nieuwe Nieuwstraat.

De man, mogelijk een inbreker, was een week eerder al op het dak gesignaleerd. Toen de bewoners afgelopen vrijdag terug kwamen bleek dat de man drie etages naar beneden was gevallen in een veertig centimeter brede spleet. De man was daar klem komen te zitten en is hier uiteindelijk aan gestorven. Een aannemer moest een gat maken in de buitenmuur om het stoffelijk overschot van de man te kunnen bergen.

Een bewoonster had overigens eerder wel gekreun gehoord, maar dacht dat het de buren waren die de liefde bedreven.

Albert Heijn gaat prijzen fors verlagen

Schaartje en Lengo hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Albert Heijn gaat komende week van ruim 1.000 producten de prijzen verlagen. Per artikel worden de prijzen structureel tussen de 7 en 35% verlaagd. Daarmee creëert het concern een ware prijzenoorlog tussen diverse supermarkten.

Albert Heijn verlaagt niet alleen de prijzen van het eigen merk, maar ook van diverse A-merken. Met die prijsverlaging zal de prijzenslag in de supermarktwereld zich verhevigen. Laurus (Edah, Konmar en Super de Boer) is namelijk ook al langer bezig met het structureel in prijs verlagen van diverse A-merken; en gaat daar ook de komende tijd mee door, heeft een Laurus-woordvoerder al laten weten.

Over enkele weken begint ook C1000 (voor 73% in handen van Ahold) een nieuw prijsoffensief.

[Upd]Van Bommel dinsdag inzetbaar

De blessure van Mark van Bommel blijkt toch mee te vallen.

De wedstrijd tegen SC Heerenveen zal hij vandaag wel aan zich voorbij laten gaan, maar dinsdag tegen AEK Athene is de middenvelder er gewoon weer bij.

Eerder meldden wij dat Van Bommel zes weken zou zijn uitgeschakeld, dit sprak de aanvoerder van PSV echter tegen.

Op foto's die eerder deze week genomen zijn was niks te zien en ook op later gemaakte afdrukken van contrasterende vloeistoffen was niets bijzonders te zien tussen de onderbuik en de rechterkant van zijn lies. Van Bommel traint dus nog en gaat er vanuit dat hij dinsdag gewoon meespeelt.

23.00 uur
Trainer Guus Hiddink maakte na afloop van de competitiewedstrijd bekend dat de middenvelder van PSV dinsdag niet kan meespelen. De hoop is dat de blessure optimaal geneest zodat Van Bommel het treffen met Ajax van volgend weekend haalt.

Zeven keer rood = psychiater

Luís Fabiano moet na zijn zevende rode kaart naar de psychiater.

Het is een vreemde combinatie, de spits van São Paulo is de topschutter in de Braziliaanse competitie, maar ook heeft hij een neusje voor rode kaarten. Dit seizoen staat de teller reeds op zeven en dus moet de 22-jarige aanvaller naar de psychiater. Met die professionele hulp wordt getracht om hem zichzelf beter in de hand te laten houden.

Zijn zaakwaarnemer, José Fuentes, vindt het een goede oplossing. Want, zei Fuentes, "Deze problemen kunnen zijn carrière ernstige schade toebrengen."

Twente behoudt twee jongelingen

FC Twente heeft Rahim Ouedraogo en Peter Niemeyer langer aan zich gebonden.

De 23-jarige Ouedraogo uit Burkina Faso tekende een contract tot en met 2007. Technisch coördinator Johan Plageman is er erg tevreden over. "Rahim heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt. Hij komt uit onze eigen jeugd en kan een dragende kracht voor het elftal worden. Rahim is bovendien op meerdere posities inzetbaar."

Ook Niemeyer heeft een nieuw contract. De 19-jarige had een contract tot na dit seizoen. Dat is nu tot 2006 verlengd. Plageman is ook daar tevreden over: "Daar zijn we blij mee. Ook Peter komt uit de eigen jeugd en is op meerdere posities inzetbaar."

Ik zie... Moeder Theresa/Paus/God/JP

Wie pakt het Guiness Book of Records erbij? Ik las namelijk vanochtend in de Telegraaf dat Agnes Gonxha Bojaxhiu nu al zalig verklaard wordt. Normaal gesproken begint men pas na vijf jaar met de voorbereidingen van een zaligverklaring, maar de man die die regel bedacht, Paul Johannes Paules II wilde dit heugelijke feit waarschijnlijk nog zelf meemaken en dus maakte hij er haast mee.

Al hoorde ik gisteren bij Barend en Van Dorp dat God zelf aan de Paus de opdracht had gegeven om Paus te blijven. Of het nu per telex, per telefoon of paranormaal zou zijn gegaan, God gaf de boodschap door.

Hoe moet ik me dat dan voorstellen? Je zit in je witte jurk lekker een kopje thee te drinken in het Vaticaan als plots er een boodschap binnenkomt.

Hej Johan,

Lang geleden joh. Ik zat laatst eens te denken he: misschien wordt het tijd dat je eens populair gaat doen. We moeten meer aansluiten bij de huidige generatie. Stilstand is achteruitgang weet je. Dus zat ik zo eens te denken he, als je nou iemand zalig verklaard die de mensen allemaal kennen en daar dan nog een beetje een spektakel van maakt dan worden we nog lekker populair ook.

Groetjes,
God

En dat werkte dus meen ik. Ik kan me niet meer herinneren waar ik het hoorde, zag of las, maar ik meen dat iemand op een gegeven moment in de afgelopen week iets zei over een toenemend aantal gelovigen in ons land. Tot zover stap een dus gelukt. Tijd voor een reactie van het Vaticaan:

Hoi God,

Het lijkt gewerkt te hebben, heb je nog meer van zulke ideetjes?

Cya,
Je Pausje

Wat een verassende wending in het verhaal De Paus luistert uiteraard nauwkeurig naar wat God te melden heeft. de hoeveelheid eigen inbreng zal de laatste tijd niet al te groot zijn denk ik.

Ha Paulus,

Ging lekker he. Nou dacht ik he, als je nou die witte jas eens uit deed en het pausschap inlevert voor een nieuw persoon. Tijd voor vers bloed, ik zei al tegen je: stilstand is achteruitgang en dus denk ik dat jij bij het selecte groepje mensen hoort dat sneller achteruit kan lopen dan vooruit. Ik heb al een opvolger in beeld. Paus Johannes Peterus I. een geweldige vent, nu is hij popiejopie in Nederland. Echt een goede op het gebied van zichzelf populair maken, dan krijgen we eenvoudig meer volgelingen.
Wanneer zullen we de overdracht doen? Op de dag van je 25e verpausdag?

Ik hoor het wel,
God

Jah Godver! Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Zich eerst populair maken en dan het veld moeten ruimen.

Hej God,

nou moet je eens goed luisteren he. Je denkt dan wel dat je alles kan maken, maar ik ben jou lichaam op aarde en ik kan nog best even door. Zeg nou maar gewoon dat ik mag blijven, dan maak ik Theresa wel heilig. Krijgt ze er zelfs een postzegels bij.

Yo, ik blijf dus gewoon hoor, ik zeg wel dat jij het goed vind,
Paus

En dan is het eind goed al goed. De Paus bestaat 25 jaar, Moeder Theresa is heilig en van vernieuwingen moeten we niks hebben. Homowhuwelijk is een vernaggeling van het woord huwelijk, daar ging het om, niet om principes. Iig dat zijn de een of andere Katholiek bij Papaul . En condooms helpen toch niet tegen aids. Of zoals die man bij het zei: 'Ik weet niks van Latex.'

Groep Marokkanen terroriseert bejaarden

carin en Pennypacker hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Marokkaanse jongeren terroriseren in Amsterdam het woon- en zorgcentrum Nieuw-Geuzenveld en de psychiatrische instelling De Geuzenhoek, zo meldt het Parool vandaag. Dit blijkt uit een nog vertrouwelijk onderzoek van de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam. Volgens de onderzoekers gaat het om maximaal 80, vooral Marokkaanse jongeren, die in wisselende groepen de zorginstellingen Nieuw-Geuzenveld en De Geuzenhoek al jaren onveilig maken.

De terreur bestaat uit doodsbedreigingen aan het adres van personeelsleden, georganiseerde inbraken, diefstal, brandstichting en vernieling. Personeel wordt zodanig bedreigd dat men 's nachts niet meer wil werken. Met een georganiseerd netwerk van oudere en jongere Marokkaanse jongens wordt toegang verkregen tot de instellingen, waar ze tv's, audioapparatuur en tasjes roven.

Hoofdonderzoeker Jaap Noorda benadrukt dat de situatie van beide onderzochte instellingen representatief is voor vele instellingen voor zwakkeren in andere grote steden. Volgens hem had hij wel 30 rapporten met een dergelijke conclusie kunnen schrijven. Volgens hem lijkt het erop dat vooral Marokkaanse jongens het gemunt hebben op de zwakkeren van de maatschappij: ''Het is wachten op de eerste dode''.

Volgens Noorda moet de politiek zich echt ernstige zorgen maken over de situatie met voornamelijk Marokkaanse jongens in Amsterdam en de andere grote steden in Nederland. Er moeten maatregelen worden genomen en de bevolking moet niet met slappe plannen ''worden belazerd''.

'Betaald voetbal' voor Belgische pupillen

Jeugdige voetballertjes (pupillen) in België gaan betaald worden wanneer ze hun tegenstander verslaan. De Belgische Dexia Bank belooft jongeren die een spaarrekening bij de bank hebben bij winst iedere week 2,5 euro te betalen. Een gelijkspel wordt beloond met één euro.

De politiek in België, maar ook tal van ouders, hebben forse kritiek op de stunt van de bank. Ze vinden het totaal overbodig om de jongeren met geld te prikkelen om op het veld beter te presteren.

De bank kwam vorige maand ook al in opspraak via een fel bekritiseerde zakgeldcampagne. Jongeren konden op de website van de bank uitrekenen hoeveel zakgeld ze op grond van hun leeftijd en leefgewoonten zouden moeten krijgen. Ze werden vervolgens opgeroepen dit hard uit te onderhandelen met hun ouders.

Weer tegenslag voor Jordan

Jordan verloor de rechtzaak met telecomgigant Vodafone al en nu moet het team ook nog de procedurekosten betalen. Het hoge gerecht van Londen heeft besloten dat Jordan 1 miljoen pond moet betalen aan Vodafone. Vodafone had 1,5 miljoen geëist.

Dit sleept na uit de rechtzaak die Jordan aanspande omdat Vodafone volgens hen een belofte over een grote sponsordeal niet was nagekomen. Het team had Vodafone voor 150 miljoen pond aangeklaagd. Er zaten echter grote gaten in de aanklacht en dus werd het als 'gemaakt en niet te bevestigen' bestempeld.

Eddie Jordan ging niet in op de kwestie, maar zal ongetwijfeld blij zijn als de zaak achter de rug is. Het seizoen 2003 ging in het geheel niet goed voor het Britse team. Twee grote sponsoren vertrokken bij het team en ook op het sportieve gebied kon men met de negende plek in het constructeurskampioenschap niet echt overtuigen.

Door de overname van een groot deel van de aandelen is de financiële toekomst van Jordan nu echter weer wat zekerder.

NieuwRechts groeit op onvrede

Bijna wekelijks komt een groeiende groep van op dit moment enkele tientallen autochtone jongeren in Rotterdam bijeen om een beginselprogram uit te werken voor NieuwRechts, Nederlands nieuwste rechts-radicale partij, zo meldt de Volkskrant vandaag. Het gaat volgens de krant om blanke twintigers en dertigers die hebben gestudeerd en die veel van hun vaderland houden.

De hoofdlijnen van de partij zijn reeds duidelijk. De partij bestrijdt de 'oprukkende islam' en behoud van de 'nationale identiteit'. 'We moeten ons niet laten wegjagen', aldus NieuwRechts.

Oprichter van de partij is Michiel Smit. Hij scheidde zich acht maanden geleden af van de raadsfractie van Leefbaar Rotterdam uit onvrede over de 'veel te slappe koers' van Pim Fortuyns volgelingen, vooral in het immigratie- en integratiebeleid. Nu doet hij wat hij bij Leefbaar Rotterdam niet mocht: hij onderhoudt intensieve contacten met Filip Dewinter van het Vlaams Blok en groeperingen als de Italiaanse Lega Nord, maar ook met Nederlandse bewegingen als de Nieuwe Nationale Partij (NNP).

NieuwRechts is groeiende. In ruim een half jaar heeft Smit een netwerk van 150 zeer actieve vrijwilligers om zich heen verzameld, waaronder veel ontevreden LPF'ers. Zijn website behoort tot de best bezochte politieke sites van Nederland.

De antifascistische onderzoeksgroep Kafka maakt zich grote zorgen: Volgens hen legt Smit de brug van het Fortuynisme naar extreem-rechts. Michiel Smit ziet dat anders: "Nieuwrechts is een duidelijke rechts-radicale volkspartij. Een partij van de gewone man in de straat die wel weer iemand wil horen zeggen wat hij denkt. Geloof me, daar is enorme behoefte aan."

Mijn leven: Ik word wakker

Donker...

Kater...

Misselijk...

Zzzzzzzzzzt... AAAAAAAARGH!!!!

Ze heeft de gordijnen opengedaan!!!!

Niets doen, gewoon blijven liggen... gaat wel weer over

Ah... Een warme hand op mijn voorhoofd, ze is naast me op bed komen zitten.

"ChOooooooooas"

Ze WEET dat ik het haat wanneer ze mijn naam zo langerekt uitspreekt...

"ChOooooooooas!"

Oh, nog schreeuwen ook ? ... Dit gaat lastig worden, ik bijt op mijn tanden...
Wat moet ze van me ?

"Weet je nog wat je vandaag voor me had beloofd te doen?"

Ik weet nog net "Was ik dronken toen ik dat deed?" uit te brengen.

"Nee joh, gekkie!"

Okay, dit moet ik tactisch aanpakken, in 1 zin noemt ze me een leugenaar, en
mentaal onstabiel tegelijk.

Aangezien zij op dit moment de macht over licht en donker in handen heeft besluit ik mee te werken...

"Nooooooou lieverd ? wat had ik beloofd?"

Mijn god wat is mijn strot droog, elk woord doet pijn...

"Gisteravond!... toen we gezellie die leuke film zaten te kijken!!"

Oh God, She`s on a roll...

Humor met humor bestrijden denk ik altijd maar, ik probeer te slikken, en ik
probeer me te concentreren op de zin in mijn hoofd.

"1: praat normaal!, 2: JIJ vond het een leuke film, 3: Ik was dus WEL dronken"

DAMN!... dat deed pijn!

Haar hand verdwijnt van mijn voorhoofd... Ah... raak!

Ik voel haar bewegen, en ik hoor zachte geluiden...

Met de ongekende kracht weet ik mijn arm te bewegen, en ik probeer te voelen waar ze zit... haar schuld, ik had mijn ogen open kunnen doen als ze de gordijnen dicht had gelaten... denk ik...

Mijn hand vindt haar rug, glijdt omhoog, en ik voel haar schouders zachtjes schokken...

KUT!... ze huilt. Het definitieve wapen in de strijd van vrouwen tegen de man;
"Hij is boos: Janken" werkt altijd.

"hey"

Ik knijp zachtjes in haar schouder

"Hey!"

Het schokken wordt minder, ze voelt dat ik probeer te praten, maar she`s playing hard to get...

"HEY!" ... AAAAARGH... hoestbui... dat had ik niet moeten doen, mijn hand glijdt van haar rug af, en ik proef bloed... Ik maak een mental note: minder roken...10 ms later ben ik het weer vergeten...

Ik probeer het weer met een zachtjes "Hey"...

Beweging, ze draait zich om, ik weet dat ze zich nu zorgen om me maakt...

Vriendin boos ? ... Doen alsof je pijn hebt... briljant!

Mijn hand vindt haar arm, en glijdt over haar schouder omhoog naar haar gezicht.
Mijn duim veegt de traan van haar wang...

"ChOas ?... Gaat het lieverd?"

Hook... Line... Sinker!

Ik weet van mijn gezicht een glimlach te maken door mijn ogen NOG harder dicht te knijpen

Het schijnt te werken, Haar hand is weer terug op mijn voorhoofd.

*Schaak*

Maar hoe zet ik mat ?

"Sorry schat, ik droom geloof ik nog een beetje..."

Ze trekt zachtjes aan mijn haar.. nog zoiets waar ik een hekel aan heb...

"Geeft niet, je kwam ook zo laat naar bed" zegt ze...

Nu uitspelen!, Nu uitspelen!!!!

"Kom anders nog even lekker tegen me aanliggen ?, ik mis je altijd zo wanneer ik slaap"

Okay, nu ben ik NOG misselijker (van mezelf), maar dit kan niet missen!

"Lieverd!, het is 3 uur `s middags!... ik ben er al vanaf 8 uur uit"

3 uur ? fuckerdefuck, ik had aan mijn 2e sixpack kunnen zitten!

Ik trek haar zachtjes tegen me aan...

Ze gaat liggen...

"AND Match!"

Ik speel met haar haar, terwijl ze haar arm over me heenlegt...

We knuffelen, ik kus haar voorhoofd...

Haar hand glijdt opeens omlaag

Ik heb mijn ogen nog niet opengehad, maar ik weet instinctief: Dat wordt neuken!

Maar kan iemand even de gordijnen dicht doen ? ... En wat heb ik in godsnaam beloofd?

Rossi slaat aanbod af

Valentino Rossi zegt 'Nee' tegen het aanbod van Ferrari.

De Italiaanse renstal had de MotoGP kampioen gevraagd om een keer een Ferrari F1-Bolide te testen. De Italiaan heeft dit aanbod echter afgeslagen. Rossi vond het wel een 'leuk' aanbod, maar wil zeker nog niet op dit moment een overstap maken naar de F1. Mocht bij überhaupt besluiten om de stap te maken, dan gebeurt dat volgens Rossi niet binnen een jaar of twee drie.

Rossi sloeg ook al eens een aanbod van Minardi-baas Paul Stoddart af. Ook voor Minardi zou hij getest mogen hebben.

Toekomstvoorspeller over dik worden

Het Voedingscentrum heeft op haar internetsite een toekomstvoorspeller gezet. Daarmee kan bekeken worden hoe dik men waarschijnlijk over tien jaar zal zijn. Met de toekomstvoorspeller hoopt de voedingsorganisatie vooral veel landgenoten te waarschuwen die nu nog geen last hebben van overgewicht.

Voor vele Nederlanders zal de uitkomst waarschijnlijk schrikken zijn: uitgedijde billen, een dikke buik en vette bovenbenen.

Volgens het Voedingscentrum loopt vooral de groep tussen de 25 en 35 jaar het risico flink uit te dijen. In die periode verandert de levensstijl van veel mensen. Gaan meer autorijden in plaats van fietsen, doen veel zittend werk. Als mensen hun eetgewoonten dan niet aanpassen, is de kans groot dat er ieder jaar een kilo bijkomt.

Wie op de toekomstvoorspeller zijn lengte, gewicht, leeftijd en geslacht invult, zal een beeld te zien krijgen van een uitdijend lijf dat in 2013 tien kilo zwaarder is.

Momenteel is 47% van de Nederlandse mannen en 38% van de vrouwen te zwaar.


-
De toekomstvoorspeller

12 arrestaties na invoer drugsgrondstof

De politie heeft gisteren bekend gemaakt dat afgelopen maandag in West-Knollendam 12 mannen zijn opgepakt wegens de invoer van een zeecontainer met daarin 3000 liter BMK. Daarmee kunnen amfetamine vervaardigd worden.

De douane ontdekte de container in de haven van Rotterdam en liet hem gecontroleerd vertrekken naar een loods in West-Knollendam. Daar werden bij een inval de mannen aangehouden. De container kwam uit China en had als 'deklading' sojasaus.

Van de 12 man zijn er drie in voorarrest geplaatst. De rest is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

FBI in rep en roer door wapenactie student

t1m.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 20-jarige student uit North-Carolina heeft de Amerikaanse federale recherche FBI in rep en roer gebracht door in verschillende vliegtuigen stanleymessen en andere verdachte voorwerpen achter te laten.

In de toiletten van twee toestellen van Southwest Airlines op de luchthavens van Houston en New Orleans werden vrijdagochtend plastic zakken met daarin de messen en andere voorwerpen aangetroffen. Ook lagen er briefjes met daarop de tekst: "Beveiliging is niet toereikend".

De aangehouden student verklaarde met zijn actie aan te willen tonen dat er nog altijd zwaktes in de beveiliging zitten. Hij omschreef zijn daad als 'burgerlijke ongehoorzaamheid'. De overheid heeft na de vondst opdracht gegeven alle 7000 Amerikaanse passagierstoestellen te inspecteren.

VS reserveert 87 miljard extra voor Irak

Een voorstel van de Amerikaanse president George Bush, om nog eens 87 miljard dollar uit te trekken voor de wederopbouw van Irak en Afghanistan, is goedgekeurd door het Congres. 66 miljard dollar is bedoeld voor militaire operaties. De overige 20 miljard is bestemd voor wederopbouwactiviteiten. De helft van dat laatste bedrag zal overigens een lening aan Irak betreffen.

Irak hoeft van het Congres die lening niet terug te betalen mits andere landen 90% van hun leningen uit het verleden kwijtschelden. Rusland voelt daar echter weinig voor.

Onbekend gedicht van Roald Dahl ontdekt

Een Britse school heeft een niet eerder gepubliceerd gedicht ontdekt van de in 1990 overleden auteur Roald Dahl. De schrijver stuurde het gedicht een jaar voor zijn dood naar de school, omdat diverse leerlingen hem een brief hadden gestuurd waarin hij hun favoriete auteur werd genoemd. Het gedicht verdween in een la en dook pas kort geleden weer op.

In het gedicht vertelt Dahl over zijn sadistische leraar die zolang aan de oren van jongens draaide dat ze afvielen. Uiteindelijk zat de klas vol met éénorige jongens. De straf was bedoeld voor leerlingen die hun geschiedenisles niet goed geleerd hadden. Dahl raadt de leerlingen aan blij te zijn met hun eigen leerkrachten, die wel normale gewoontes hebben.

Roald Dahl was en is één van de populairste Britse schrijvers. Zijn bekendste werken zijn onder andere 'Sjakie en de chocoladefabriek', 'Matilda', 'Ieorg Idur', 'De Heksen', 'Boy' en 'Solo'.

Mariniers vinden vreemde granaten in Irak

Je_moedah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Zuid-Irak hebben Nederlandse mariniers artilleriegranaten gevonden waarvan niet duidelijk is welke lading zij bevatten. Het Ministerie van Defensie sluit niet uit dat de granaten een chemische of biologische lading hebben. Mocht dit het geval zijn, dan zou dit de eerste keer zijn dat in Irak dergelijke wapens zijn aangetroffen.

De artilleriegranaten werden op acht oktober ontdekt in de provincie As Samawah. Volgens de geldende procedure is het Britse leger van de vondst op de hoogte gebracht en zijn de projectielen zolang begraven. De Nederlandse mariniers staan immers onder commando van de Britten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.