Basejumper raakt verstrikt bij sprong

ChrisJX
Een 32-jarige basejumper uit Oostenrijk is in de nacht van zaterdag op zondag in een benarde positie terecht gekomen toen hij een sprong van een gebouw in het Duitse München waagde. De man werd door een windvlaag gegrepen en raakte met de lijnen van zijn parachute verstrikt in een hijskraan die aan de voorgevel van het 146 meter hoge gebouw hing.

De brandweer moest er aan te pas komen om de man, die ter hoogte van de tiende verdieping vast hing, te kunnen bevrijden. Om bij de inmiddels onderkoelde man te kunnen komen, moest de brandweer de buitenwand van het gebouw openbreken. Een brandweerman die ervaring had met dit soort werk, kon uiteindelijk de man losmaken.

De man en zijn 27-jarige begeleider werden direct door de politie gearresteerd. Zij kunnen aangeklaagd worden wegens verstoring van het luchtverkeer en huisvredebreuk. Ook zullen zij de kosten voor de brandweeruitruk moeten betalen.

Basejumping is een sport die erg veel op parachutespringen lijkt. Er wordt echter niet uit een vliegtuig of een helicopter gesprongen, maar van een gebouw (Building), antenne (Antenna) , overspanning (Span) of rotsen (Earth). Bovendien ligt de spronghoogte bij deze sport veel lager dan bij het traditionele parachutespringen. Basejumping is in vrijwel alle landen verboden.