KPN verlaagt beloning topmanagers

dalet had ons via de newssubmit het volgende te melden:

KPN heeft na hevige protesten van de vakbond AbvaKabo FNV besloten de beloning van zijn topbestuurders te verlagen. De FNV dreigde aanvankelijk met een rechtzaak, maar na gesprekken met KPN kwam er een gezamenlijke oplossing op tafel.

Topman Ad Scheepbouwer levert een vaste bonus van een half miljoen euro per jaar en een aantal andere financiële voordelen van 11 miljoen euro in. Ook zal de 'gewraakte' vertrekregeling worden aangepast: vertrekkende topbestuurders krijgen vanaf nu niet langer minimaal een jaarsalaris mee, maar maximaal een jaarinkomen. Tenslotte zal in het vervolg ook de Ondernemingsraad van KPN worden betrokken bij het beloningssysteem voor de top. Nu ligt die beslissing nog bij de Raad van Bestuur.

Scheepbouwer sprak de wens uit dat zijn ingeleverde bonus gebruikt zal worden voor de ontwikkeling van nieuwe breedbandtoepassingen. "Dat is goed voor iedereen. We moeten in dit land onze energie steken in de toekomst en niet in het verleden blijven hangen. Daar heb ik wel wat voor over."