Zaligverklaring Moeder Teresa massaal gevierd

Richard (Murazor4096)
patio had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De zaligverklaring van de Albanese non Moeder Teresa wordt vandaag uitgebreid gevierd. Paus Johannes Paulus de Tweede heeft vandaag in het kader van zijn 25-jarig jubileum de zaligmaking voltrokken. Hij was een groot bewonderaar van Moeder Teresa.

In heel India, waar de non werkzaam was, zijn vandaag diensten georganiseerd. Met name de kapel waar zij veel tijd doorbracht staat in de belangstelling. Ook op het Sint-Pietersplein in Rome was het vanochtend druk. De autoriteiten hebben aangegeven ongeveer 300.000 belangstellenden te verwachten.

Moeder Teresa wordt zalig verklaard omdat bij een Indiase vrouw een tumor verdween nadat ze tot haar had gebeden. Mocht er nog een wonder aan Moeder Teresa toegeschreven worden, dan zal ze heilig verklaard worden.

Moeder Teresa vertrok in 1929 naar Calcutta en zette zich daar meer dan vijftig jaar belangeloos in voor armen, zieken en behoeftigen. In 1979 werd zij voor haar inzet beloond met de Nobelprijs voor de Vrede. Ze overleed in 1997, op 87-jarige leeftijd.