Gerard Joling legt beslag op Quote

Gerard Joling heeft beslag laten leggen op de complete oplage (50.000 exemplaren) van het augustusnummer van het maandblad Quote. Het beslag geldt mogelijk ook voor andere bladen van QuoteMedia, die bij de distributeur voor verspreiding klaarliggen.

Zakenman GeertsReden is dat Quote een foto van Joling heeft afgedrukt bij een artikel over zakenman Jos Geerts uit Montfoort, met daarbij een tekst die de zanger niet kan waarderen. "Je hoort natuurlijk heel veel over die man, al die rare bv's. Niemand begrijpt er een moer van", staat prominent boven een foto van de zanger. Het citaat is echter niet van Joling, maar van iemand die in het stuk voorkomt.

Quote begon onlangs met een reeks publicaties over de achtergronden van zakenman Geerts. In het verleden heeft de nu succesvolle zakenman jaren in de bak gezeten voor diverse misdrijven. Zo veroordeelde de rechtbank in Den Bosch Geerts in 1990 tot vier jaar en zes maanden wegens oplichting, afpersing, valsheid in geschrifte en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Geerts kwam er overigens achter dat Quote met die reportage bezig was en holde snel naar de Telegraaf om 'openhartig' een interview te geven over zijn criminele verleden. Afgelopen weekend stond deel 1 in de krant, komende zaterdag deel 2.

Jort Kelder van Quote is woedend over de beslaglegging van Joling. De twee zijn volgens Kelder bevriend en Joling wil niet geassocieerd worden met een negatief artikel over Geerts. Quote spant zonodig een kort geding aan om het beslag te laten opheffen. Een brief richting de advocaat van Joling met een sommatie het beslag op te heffen is de deur uit.

Volgens Kelder zit Geerts gewoon zelf achter de beslaglegging en spant hij Joling voor zijn karretje. Noch Joling noch zijn advocaat waren beschikbaar voor commentaar.

Quote heeft de complete serie, die nog gepubliceerd moest worden over het duistere verleden van zakenman Geerts, nu on-line gezet via haar website.