Wielinga optimistisch

Redactie FOK!frontpage
Remmert Wielinga, de jonge Nederlandse renner in dienst van Rabobank, is de etappe naar L'Alpe D'Huez niet in problemen gekomen.

Eerder werd ervoor gevreesd dat Wielinga een dezer dagen uit zou vallen, maar hij herstelde opvallend goed in de laatste Alpenrit, en kwam in een groep aan. Bij de finish zag de Tourdebutant er nog fris uit.

"Op de Col de Lauteret reed ik in de 2de groep. In de afdaling kwamen we weer bij de 1ste groep, maar op de Col D'Izoard moest ik na enkele kilometers lossen. Samen met 5 anderen reed ik vlak achter de 2de groep. In het dal hebben we vervolgens gewacht op de bus, omdat we veel tegenwind hadden."

Wielinga durft voor het eerst in de Tour ook optimistisch vooruit te kijken. "We hebben nu een rit naar Marseille, een tijdrit, en nog een korte rit. Er zit ook nog een rustdag tussen, dus misschien kan ik in de Pyreneeen nog iets doen. Maar mijn enige doel is eigelijk gewoon de Tour uitrijden, en dat hoop ik te doen met nieuwe schoenen die ik straks krijg. Ik heb nu een onstoken teen doordat ik een te kleine voet heb."