Curry zet NRC-redactrice te kakken

Adam Curry zet op zijn weblog een redactrice (die ook journaliste is) van het NRC Handelsblad min of meer voor schut. De journaliste, Danielle Pinedo, mailde Curry met het verzoek of hij voor de zaterdagbijlage van de krant een soort van weblogverslag wilde schrijven over een op de rol staande veiling van zijn bezittingen. Nu is er helemaal geen veiling van Curry's bezittingen op komst, dus Curry vroeg in een reactie waar op gedoeld werd.

Pinedo mailde terug dat ze fout voorgelicht was, ze bedoelde de uitspraak over de faillissementsaanvraag voor Curry. Dit wekte helemaal de woede van Curry, want ook van een ophanden zijnde faillissementsuitspraak is geen sprake. Wat er wel aan de hand is, is dat er beslag is gelegd voor 3,3 miljoen euro op bezittingen van Adam Curry, door curator mr. R.A. Oskamp.

Curry liet zich indertijd al meteen laatdunkend uit over dat beslag. Tot zijn woede ging bovendien de curator op vakantie zodat hij moet wachten op diens terugkeer voordat hij overleg kan plegen. De laatste weken maakt Curry zich vaker boos op de simpele wijze waarop journalisten alles over de beslaglegging maar voor zoete koek slikken en niet zelf op onderzoek uitgaan. Hij kwam onlangs zelfs in Nova zijn beklag doen over deze gang van zaken.

Naar Pinedeo heeft Curry een e-mail teruggestuurd dat ze maar op zijn weblog moet kijken om te zien hoe loggen werkt. De hele e-mailwisseling heeft hij als bewijs on-line gezet. (van onder af lezen voor de juiste chronologie)