India ook in de race voor een GP

We mogen weer een nieuw land toevoegen dat mogelijk een Grand Prix mag gaan organiseren. Dit maal is het de beurt aan India, maar in dit geval is het niet de minste die deze woorden heeft uitgesproken: Bernie Ecclestone.

"We zullen zeker een F1 race in India hebben, het land ontwikkelt zeer snel. Nadat we iets gedaan hebben in China is India als volgende aan de beurt," aldus Ecclestone in het Indiase magazine The Week.

India, cricketland nummer één, raakt steeds meer in de ban van de Formule 1. Dit is echter de eerste keer dat er serieuze pogingen worden gedaan om een race in het land mogelijk te maken. De zuid-Indiase stad Hyderabad wordt als mogelijke F1 spot gezien, hoewel Ecclestone heeft aangegeven dat er geen officiële handelingen hebben plaatsgevonden tot op heden.

"We hebben gesproken met tussenpersonen zodat ze weten dat we geïnteresseerd zijn. Ik zal een kijkje moeten gaan nemen wat ik ook binnenkort zal doen."

Op de vraag of F1 met cricket zou kunnen concureren in het land had de kleine Brit het volgende antwoord: "We leven met cricket over de hele wereld en we liggen ver voor. Ik denk niet dat we al te veel problemen zullen hebben in India. Ik ben zeer tevreden met de reacties."