Recordaantal deelnemers Vierdaagse

DaniŽl (TimTheToolman)
Nog nooit deden zoveel wandelaars mee aan de Vierdaagse als dit jaar. En daarmee is de Vierdaagse, die voor de 87e keer wordt gehouden, het grootste wandelevenement ter wereld. Zo'n 45.000 deelnemers zullen proberen het felbegeerde Vierdaagsekruis in de wacht te slepen. De verwachting is dat, als alle na-inschrijvingen zijn geteld, het aantal wandelaars boven de 47.000 ligt. Ieder jaar verschijnen er echter gemiddeld 2.000 ingeschrevenen niet aan de start.

VierdaagseDe organisatie van het evenement denkt dat het recordaantal te danken is aan de populariteit van de wandelsport. Het vorige recordaantal deelnemers stamt uit 2000. Toen liepen 40.790 wandelaars de Vierdaagse. Dit jaar lopen er wandelaars uit 58 landen mee. De jongste is elf jaar, de oudste wandelaar is een 90-jarige Duitser. Hij doet dit jaar voor de 25e keer mee.

De Vierdaagse is maandagavond traditioneel geopend met de vlaggenparade in het Goffert-stadion. In de nacht van maandag op dinsdag gaan om vier uur de eerste wandelaars van start. De organisatie laat de wandelaars steeds in kleine groepen op het parcours om opstoppingen te voorkomen. De route voert dinsdag langs Arnhem en Elst door de Betuwe.

Foto: 4daagse.nl