Vliegen..

Redactie FOK!frontpage
shavirah meldde ons via de weblog submit het volgende:

één ding die ik nooit begrepen heb en ook nooit zal begrijpen. Waarom vliegen vliegen, die in de lucht ruimte zat hebben altijd tegen je op tijdens het fietsen/lopen/auto rijden/etc..?

En, waarom niet altijd gewoon tegen je voorhoofd aan. Maar altijd op de onmogelijkste plekjes? Lees : in je oren, je neus, je mond, je ogen.. Dat soort dingen. Ik hoef maar 1x van huis naar mijn werk te rijden. Dan ben ik gelijk heel wat eiwitten rijker. De rest van de avond loop je dan te kokhalzen omdat je net dat ene fruitvliegje nog "voelt" vladderen achter in je keel. Of ze blijven hangen in je haar, en dan niet gewoon een vlieg die dat doet. Nee, dat is dan gelijk weer zo'n hommel. Ja, zo'n vette vlieg met een voetbaltruitje aan ja. En niet dat ze zelf loskomen hoor, nee je moet ze dan ook nog eens gaan helpen.

En ze vliegen ook nooit recht. Nee, vandaag reed ik door de verkaveling. Ik zag weer eens honderden vliegjes op mij afkomen. Maatregelen werden gelijk getroffen. Mond stijfdicht. Ogen op een kier. Je jas aan tot over je oren. En maar hopen dat je geluk hebt. En dat geluk had ik vandaag dus.... niet. Toen ik door de zwerm heen fietste keek ik nog even verwonderd naar die beesten met vleugels die, naar mijn idee maar eens een vliegbrevet moeten gaan halen. Ze vliegen ook nooit op een rechte lijn. Nee, achter elkaar maar door. Alsof ze in een golfslagbad zaten.

Domme beesten, misschien heel functioneel, maar ik beleef er niet functioneels aan. Ik heb last van ze. Als leek zou ik zeggen dat het vliegen zijn die hun brevet niet hebben gehaald, en dus maar aan de drank zijn gegaan. En dan nog erger, de meesten zijn van die zelfmoord groeperingen. Vooral als ze een auto zien aankomen. Wat hebben ze eraan. Ja, knal tegen een raam aan. En dan? Hopen dat je er dwars doorheen vliegt zodat je een bestuurder misschien in het oog prikt? Gaat heen, denk ik dan. Fietsend hoop ik altijd, als ik weer zo'n zwerm tegen kom dat ik er een paar doodrijd. Dat zal ze leren.Vlieg goed, of vlieg niet!

Je zal bovendien maar een ééndagsvlieg zijn die zijn dag niet heeft..