Dode bij steekpartij in tram

Afgelopen zondagavond is een man bij een steekpartij in een tram van lijn drie op het kruispunt Elandstraat-Vondelstraat in Den Haag om het leven gekomen. Een andere man, een Zoetermeerder van 18 jaar, raakte ernstig gewond. Hij is in kritieke toestand opgenomen in het Westeinde Ziekenhuis.

Over de toedracht van het incident kon de politie nog niet meer meedelen dan dat de twee mannen ruzie hadden. De politie wilde de identiteit van het dodelijk slachtoffer nog niet bekend maken, omdat de familie nog moest worden ingelicht.

Het incident speelde zich omstreeks kwart over elf af in een tram van lijn drie, die op weg was naar het Centraal Station. Of er veel passagiers in de tram zaten op het moment van de dodelijke steekpartij kon de HTM vanmorgen niet vertellen.

Het is de eerste keer in Den Haag dat iemand in de tram om het leven komt door geweld. Omdat de HTM geen partij is in het incident, verwacht de woordvoerder niet dat er maatregelen zullen worden genomen in het openbaar vervoer. "We hebben een goede relatie met de politie in zulke gevallen. Ook gisteravond was de politie heel snel ter plekke", aldus de woordvoerder. "Metaaldetectors bij de deuren? Ik denk niet dat het zover zal komen."