Waarschuwingen & Geld

Benjamin (Dagobert)
Nee, dat is niet een nieuw forum. Het is wat er weer eens zo anders is hier: Reclame.

Ten eerste doen ze hier aan medicijnreclame. Iets wat ik in Nederland nog nooit heb gezien op tv. Een vrolijke man loopt fluitend over straat met een deuntje 'It's great to stay up late' op de achtergrond. Ach, wat is Viagra toch fijn Aan het einde van die reclame komt dat een hele ratteplan met waarschuwingen dat je het alleen moeten gebruiken als je er volgens de bijsluiter geschikt voor bent en als je niet zwanger bent en niet een te hoge bloeddruk hebt en dat dit medicijn bijwerkingen kan hebben etc etc.

Een tweede weird verschijnsel is het 'vernederen' van de concurrent. Zeggen dat je zoveel beter bent. Koop nu de nieuwe Honda Accord die gebruikt zo weinig benzine. Daar kunnen Toyota en Mercedes niet tegen op. En haal nu de nieuwe Whopper, met 50% meer vlees dan een Big Mac. En natuurlijk ook weer de medicijnen. Stel je hebt hoofdpijn, dan kies je toch ook voor Advil in plaats van weet ik veel wat, want Advil is zoveel beter

En dan natuurlijk dat andere aspect van autoreclames. De aankoopprijs. Dit geldt eigenlijk voor alle dure dingen. 'Betaal nu niks tot 2004' 'Geen rente voor 18 maanden' 'Geen security deposit' Allemaal trucjes om je maar lekker veel te laten kopen. Kopen kopen kopen.

Behalve als het om prijsvragen dat soort dingen gaat. Als er iets te winnen valt volgt er altijd: 'No purchaser necessary'. Dit levert soms hilarische reclames op VISA bijvoorbeeld. Daarmee kan je al je Credit Card aankopen winnen. Je koopt en koopt en koopt en aan het eind kan het zijn dat je je rekening niet hoeft te betalen. En dan is er geen aankoop noodzakelijk Weer lekker vor VISA.

Nog zoiets leuks. Alles waar meer te zien is dan het product zelf moet een melding bij staan. 'Serving suggestion' 'Suggested project'. Alsof er iemand verwacht dat er melk en aarbeien in een kartonnen doos zitten met een houdbaarheids datum van een paar jaar. Alles voor de zekerheid. Zo wordt er bijvoorbeeld bij speelgoed vaak gezegd dat er hulp van ouders nodig is.

Tja, dus voor het geval je het niet wist:

Deze uitlating is puur persoonlijk. Het betreft hier geen algemene, maar een persoonlijke mening. Dagobert is niet mijn echte naam. Aan deze uitlating kunnen geen rechten worden ontleend. Typfouten voorbehouden, evenals grammaticale onjuistheden. Deze post is niet geschikt voor zakelijk gebruik. De gegeven voorbeelden zijn allen op waarheid gebaseerd, doch kan het zijn dat ze incorrect zijn. Deze tekst kan als schokkend ervaren worden, dat is niet mijn probleem. Ik zie dit als entertainment, sommige mensen zouden deze mening niet kunnen delen.